sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το δεύτερο ημίχρονο τα έφερε όλα… Τούμπα: Τα 5 σημεία από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό

Βίοι αντίθετοι για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο β’ μέρος του ντέρμπι της Τούμπας, με τις αλλαγές του πρώτου και τις αποχωρήσεις του δεύτερου να καθορίζουν, εν πολλοίς, το τελικό 2-0!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στον πρώτο προημιτελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ας δούμε, όμως, πέντε πράγματα τα οποία… έβγαλαν μάτια απόψε στην Τούμπα και «εξηγούν» ουσιαστικά το πως διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα.

Αναγκαστικές αλλαγές ο Παναθηναϊκός… Η κακή μέρα φάνηκε όχι από το πρωί αλλά πριν τη σέντρα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με την υποχρεωτική απουσία του Αντράζ Σπόραρ. Τα πράγματα, ωστόσο έγιναν ακόμα χειρότερα, με την αναγκαστική αντικατάσταση του Μπερνάρ λόγω ενοχλήσεων. Μαζί του αποχώρησε και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, με το «τριφύλλι» να χάνει δημιουργία, ποιότητα, εμπειρία και τελικά… και το παιχνίδι, αφού ουδέποτε καλύφθηκαν αυτές οι απουσίες!

…ουσιαστική βοήθεια για τον ΠΑΟΚ! Τεράστια η συνεισφορά που είχαν οι ποδοσφαιριστές ο οποίοι ήρθαν από τον πάγκο για λογαριασμό του «δικέφαλου του Βορρά» στην τελική επικράτηση! Και μόνο το γεγονός ότι το 2-0 έρχεται από ασίστ του Νέλσον Ολιβέιρα και γκολ του Τάισον, δύο εξ αυτών δηλαδή, αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση… Ενώ και ο Στέφαν Σβαμπ τα πήγε αρκετά καλά στον ρόλο του.

Άρχισε τα «νοκ άουτ» Η ποιότητα του Τάισον δεν μπορεί να συζητηθεί. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει στην Σαχτάρ Ντόνετσκ -όπου συνυπήρξε μάλιστα και με τον Μπερνάρ- γνωρίζει τις ικανότητες του Βραζιλιάνου άσου. Ακόμα και στα 35 του, μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα, με σωστή διαχείριση προφανώς! Το ντεμπούτο του, πάντως, απόψε αν μην τι άλλο ήταν… πολλά υποσχόμενο, με το τελείωμα της φάσης στο δεύτερο γκολ «άρρωστο».



Στο ίδιο έργο… θεατής Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τέτοια, λένε. Όπως ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ως προς την άμυνα του στα φετινά ντέρμπι… Εκεί όπου δέχθηκε πρώτος γκολ και στο πέμπτο παιχνίδι το οποίο έδωσε με τους άλλους «μεγάλους», ήτοι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ξανά ΑΕΚ και σήμερα τον ΠΑΟΚ! Επειδή, προφανώς δεν γίνεται πάντα να τα «γυρίζει», όπως έκανε τις τρεις πρώτες φορές, εκεί χρειάζεται μια βελτίωση…

Με το μυαλό στην Κυριακή
Από ένα σημείο και μετά, όσο κι αν δύσκολα θα το παραδεχτεί κάποιος από το «στρατόπεδο» των «πράσινων», το μυαλό όλων στην ομάδα έφυγε από το γήπεδο και πήγε σε.. άλλο. Στην Λεωφόρο. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να βγάλει αντίδραση. Όχι τόσο για το σημερινό παιχνίδι, αλλά για να υπερασπιστεί την πρωτιά του στην Super League και ό,τι με τόσο κόπο «έχτισε»! Προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή και να πάει μετά στη ρεβάνς με… άλλον αέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x