sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΟΚ: Μια χρονιά γρίφος για τους στόχους και το ταβάνι του

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος με κομβικούς ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει, τα κενά να μην έχουν συμπληρωθεί ακόμα και οι στόχοι της ομάδας να παραμένουν... άγνωστοι προς το παρόν!

Η σεζόν μπορεί να έχει ξεκινήσει νωρίς για τον ΠΑΟΚ και τις άλλες ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, ωστόσο πάντα οι εγχώριες διοργανώσεις είναι διαφορετικές. Ο «δικέφαλος του βορρά» αναμένεται να εμφανίσει διαφορετικό πρόσωπο στη νέα χρονιά, αφού υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ του και κομβικοί ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν.

Με το νέο... παζλ να σχηματίζεται σιγά-σιγά αλλά να μην έχει ολοκληρωθεί και την απορία να παραμένει: Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις και ποιο είναι το ταβάνι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου;

Ο Ρουμάνος τεχνικός, πάντως, από τη μεριά του έχει φροντίσει με διάφορες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να πει πως η ομάδα του δεν θα ανταγωνιστεί για τίτλους. Ωμή παραδοχή ή απλώς ένα τέχνασμα για να βγάλει την πίεση πάνω από τους ποδοσφαιριστές του; Η πορεία θα δείξει...

ΠΑΟΚ: Το προφίλ του δικέφαλου ενόψει της νέας σεζόν

Οι ασπρόμαυροι είδαν παίκτες που άλλες σεζόν ήταν πρωταγωνιστές να αποχωρούν αυτό το καλοκαίρι. Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα έμειναν ελεύθεροι, αναζητώντας πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ο Κούρτιτς αποχώρησε, επίσης, ενώ το ποσό που ζητούσε η Μπενφίκα για τον Ντάντας ήταν υψηλό και ο Πορτογάλος χαφ πλέον αγωνίζεται στην Άλκμααρ. Οι αποχωρήσεις δεν σταματάνε εδώ, αφού τόσο ο Ίγνκασον, όσο και ο Αουγκούστο πωλήθηκαν, φέρνοντας τουλάχιστον χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Το κενό του Ίνγκασον στα στόπερ συμπληρώθηκε με την έλευση του Εκόνγκ, ενώ αυτό του Αουγκούστο παραμένει ανοιχτό και μένει θα φανεί ποιος θα είναι ο εκλεκτός για να τον αντικαταστήσει. Με τον Σαμάτα να αποτελεί μια αναβάθμιση για την επίθεση και τον Λουτσέσκου να καλείται να παρουσιάσει στο χορτάρι μια ομάδα με αρχές, που θα παίζει γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο, διεκδικώντας μια υψηλή θέση στη βαθμολογία. Ποια θα είναι αυτή; Είδωμεν... Η αρχή γίνεται εντός με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και σίγουρα ο δικέφαλος του βορρά θέλει να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα!

ΠΑΟΚ: Το προφίλ του δικέφαλου ενόψει της νέας σεζόν

Τι έκανε το καλοκαίρι (1Ν – 1Ι - 2Η):


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία του αφού νωρίς ήρθαν και τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, κόντρα στην οποία κατάφερε να μείνει αήττητος και με μία νίκη (εκτός) και μία ισοπαλία (εντός) ξεπέρασε το εμπόδιό της, για να βρεθεί μετέπειτα στο διάβα του η Χάιντουκ.

Πριν απ’ όλα αυτά, είχαν έρθει και τα φιλικά προετοιμασία όπου ο ΠΑΟΚ έφερε... όλα τα αποτελέσματα. Στο πρώτο του ήρθε ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο τη Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ ακολούθησε η ήττα με 2-1 από την Γκο Αχέντ Ιγκλς. Στο τρίτο φιλικό ήρθε και η πρώτη νίκη με 3-2 επί της Γκενκ, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε από τη Βέστερλο.





Ο Λουτσέσκου είδε το αμυντικό πρόβλημα και τα κενά στην ομάδα, με αποτέλεσμα να σφίξει αρκετά τις γραμμές και να μικρύνει τις αποστάσεις, αφού γνωρίζει πως στην Ευρώπη κάθε λάθος τιμωρείται και μπορεί να αποβεί μοιραίο. Μπροστά, εύκολα ή δύσκολα θα το βρει το γκολ. Όχι πάντα, βέβαια, αφού σπαταλά πολλές τελικές για να κουνήσει πλεκτό...

Μεταγραφές



ΗΡΘΑΝ: Αλί Σαμάτα (ελεύθερος από Φενέρμπαχτσε), Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ (αγορά από Γουότφορντ), Αμπντούλ Μπάμπα Ράχμαν (ελεύθερος από Τσέλσι), Τόμας Κετζιόρα (δανεικός από Ντιναμό Κιέβου), Θεοχάρης Τσιγγάρας (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός στην Τουλούζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Ντόουγκλας Αουγκούστο (πώληση στη Ναντ), Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον (πώληση στη Μίντιλαντ), Λούκας Τέιλορ (πώληση στη Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γιάννης Κάργας (Ανόρθωση), Νέλσον Ολιβέιρα (ελεύθερος), Ομάρ Ελ Καντουρί (ελεύθερος), Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ελεύθερος), Τιάγκο Ντάντας (ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του από την Μπενφίκα), Γιάσμιν Κούρτιτς (Κραϊόβα).


ΣΥΝ



Το γεγονός πως δiατηρεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου (σσ. είχε συμβόλαιο), είναι κάτι θετικό για τον ΠΑΟΚ αφού μιλάμε για έναν πολύ έξυπνο και ικανό προπονητή, ο οποίος ξέρει να τα βγάζει πέρα είτε με πλούσιο ρόστερ, είτε με... φτωχότερο και αυτό αναμένεται να κάνει και φέτος.

Η προσθήκη του Σαμάτα επίσης ανεβάζει επίπεδο την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, αφού είναι πιο σκόρερ και από τον Ολιβέιρα που αποχώρησε αλλά και από τον Τόμας που παρέμεινε.

Οι “μικροί”, δηλαδή ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας όπως και ο Μιχαηλίδης, μεγαλώνουν και κάθε σεζόν που περνάει θα έχουν ολοένα και περισσότερη εμπειρία, όπως και σταθερότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που μένει να φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ επίσης έχασε ορισμένες... παλιοσειρές, αλλά κερδίζει σε ηλικία και φρεσκάδα με την αποχώρηση των Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα αλλά και του Ίγνκασον. Ήρθε η ώρα να δούμε μια πιο φρέσκια και με περισσότερη ενέργεια ομάδα.

ΠΑΟΚ: Το προφίλ του δικέφαλου ενόψει της νέας σεζόν


ΠΛΗΝ



Οι κινήσεις που γίνονται στο μεταγραφικό παζάρι είναι μετρημένες, όπως και τα χρήματα που δίνονται για να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια και αυτό το καλοκαίρι γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι θα ξοδευτούν μικρότερα ποσά.

Η σεζόν ξεκίνησε νωρίς και μένει να φανεί πως αυτό θα επηρεάσει την ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κούρασης, αν θα αντέξει δηλαδή ο ΠΑΟΚ με όλες τις διοργανώσεις και με τις απαιτήσεις που πάντα υπάρχουν.

Ο άξονας του ΠΑΟΚ δείχνει υποβαθμισμένος, με μικρότερη ποιότητα και εμπειρία και μένει να φανεί πως τα κενά θα... γεμίσουν. Η αποχώρηση του Αουγκούστο δεδομένα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, μιας και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα χαφ που αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΟΚ: Το προφίλ του δικέφαλου ενόψει της νέας σεζόν

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράχμαν – Τσιγγάρας, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Σαμάτα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ραζβάν Λουτσέσκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x