sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παπαπέτρου-Νέντοβιτς: Λείπει ο ένας, «πετάει» ο άλλος

Η συνύπαρξη Παπαπέτρου-Νέντοβιτς αποδεικνύεται κομβικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό…

Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε το καλοκαίρι με βασικούς πυλώνες τους Παπαπέτρου και Νέντοβιτς, που αποτελούν τους ηγέτες της νέας εποχής. Μόνο που ο 26χρονος φόργουορντ και ο 29χρονος γκαρντ δεν έχουν αποκτήσει σταθερότητα ακόμα κι αυτό είναι που πληγώνει τους «πράσινους» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Με μια ματιά στα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, διαπιστώνουμε πως στα περισσότερα ματς που ο αρχηγός του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε καλή βραδιά, ο Σέρβος είναι αρνητικός για την ομάδα του και τούμπαλιν...

Τα ups and downs


Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των αγώνων με τη Χίμκι, με τη Βαλένθια με την Άλμπα και τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικός σε αυτά, αφού είχε 17,3 πόντους με 74% ποσοστό στα δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ/μέσο όρο, την ώρα που ο Νέντοβιτς έσπασε τα… καλάθια: κατέγραψε μόλις 10,3 πόντους/μέσο όρο με 14/46 σουτ εντός παιδιάς, πολύ πιο χαμηλά από τους μέσους όρους του!

Αντίστοιχα, στις εξαιρετικές εμφανίσεις του 29χρονου γκαρντ (με Φενέρ, Μακάμπι και Βιλερμπάν εντός), ο αρχηγός των «πράσινων» είτε απουσίαζε, είτε δεν βοήθησε καθόλου: στις 3 προαναφερθείσες αναμετρήσεις, ο Σέρβος είχε 33,3 πόντους/μέσο όρο με 19/35 τρίποντα (!) και μοίρασε 5 ασίστ/μέσο όρο.

Από την άλλη, ο 26χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε μόνο στο ματς με τους Ισραηλινούς, στο οποίο είχε μόλις 4 πόντους (1/8 εντός παιδιάς) και ήταν ο μοναδικός αγώνας που είχε αρνητικό πρόσημο στο ranking στην τρέχουσα Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά με πίνακες και γραφήματα:




Από ‘κει και πέρα, είναι δεδομένο πως στις προβληματικές -μέχρι τώρα- εμφανίσεις του «τριφυλλιού» και οι δύο παίκτες δεν βοήθησαν καθόλου: στη συντριβή από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία είχαν συνολικά 14 πόντους με 5/21 εντός παιδιάς και 6 λάθη, στην ήττα από τη Ζαλγκίρις πέτυχαν 22 πόντους, αλλά με 6/20 εντός παιδιάς, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα τους και στην εντός έδρας ήττα από τη Ζενίτ (22 πόντοι με 7/18 εντός παιδιάς).

Αντιθέτως, στα καλά ματς του Παναθηναϊκού, οι δύο ηγέτες του βγήκαν μπροστά και συνέβαλαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στο διπλό στο Μιλάνο ήταν πολύ ουσιαστικοί (30 πόντοι με 9/19 εντός παιδιάς και 6 ασίστ συνολικά), ενώ στο εντός με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κουβάλησαν τους «πράσινους», παρά την ήττα (45 πόντοι με 7/15 τρίποντα και 10 ριμπάουντ).

Συμπερασματικά, η προαναφερθείσα ανάλυση είναι μάλλον μια σύμπτωση στη στατιστική του Παπαπέτρου και του Νέντοβιτς, αλλά για το «τριφύλλι» κρίνεται αναγκαίο το να σταθεροποιηθούν οι δύο ηγέτες του και να καταφέρουν να αλληλοσυμπληρώσουν ο ένας τον άλλο. Κάτι που θα αποτελέσει το κύριο μέλημα για τον νέο προπονητή της ομάδας, Όντεντ Κάτας...

Αναλυτικά τα στατιστικά τους:


Παπαπέτρου:


Νέντοβιτς:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x