sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν χρειάζεται ανάλυση: Απαντάς αυτές τις 5 ερωτήσεις και ξέρεις τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Στα τηλεπαιχνίδια απαντάς ερωτήσεις και κερδίζεις δώρα. Στη σταράτη ανάλυση που ακολουθεί, αν καταφέρεις ν’ απαντήσεις σε 5 απλές ερωτήσεις έχεις στο πιάτο την ομάδα που θα πανηγυρίσει στο ντέρμπι…

Δεν υπάρχουν μαγικές σφαίρες.

Κι αν δεχθούμε ότι υπάρχουν και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια δανεική (με οψιόν αγοράς), δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα λειτουργούσε στο ποδόσφαιρο.

Αν ήταν έτσι, όλα τα μέντιουμ (με κληρονομικό χάρισμα ή άνευ) θα βλέπανε προκαταβολικά τα ματσάκια στο γλόμπο και θα τα ‘χαν κονομήσει από το στοίχημα.

Μπορεί να μην έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να μάθουμε από τώρα τι θα γίνει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός της Κυριακής, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι άλλο:

Να σκεφτούμε πού μπορεί να κριθεί. Να βάλουμε κάτω τα βασικά χαρακτηριστικά των δυο αντιπάλων. Να διασταυρώσουμε τα ατού και τις αδυναμίες τους.

Και να καταλήξουμε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να προκύψει ο νικητής του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Παρά μόνο απαντήσεις σε 5 απλά ερωτήματα.

Τα εξής:

Θα σταματήσουν τα μπακ της ΑΕΚ τους Παλάσιος-Αϊτόρ;

Καθεμιά από τις ομάδες έχει κάποια σημεία που υστερεί και κάποια που υπερτερεί. Όμως το πιο μεγάλο miss match είναι αυτό των εξτρέμ του Παναθηναϊκού με τα μπακ της ΑΕΚ. Στους Παλάσιος και Αϊτόρ οφείλεται κατά πολύ η βελτίωση στην επιθετική παραγωγικότητα των «πράσινων». Ειδικά απέναντι στην «Ένωση» έχουν κάνει εξαιρετικά ματς (με γκολ, ασίστ και ρήγματα από τα άκρα). Το αν και πώς θ’ ανταποκριθεί ο Ρότα και κυρίως ο Χατζισαφί (ή ο Μοχαμάντι) στον περιορισμό τους θα κρίνει πολλά για την εξέλιξη του αγώνα.

Πέντε ερωτήσεις για τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Θα επηρεάσει το κέντρο του Παναθηναϊκού η απουσία Γκατσίνοβιτς;

Δεν έχει να κάνει τόσο με το ποιος θα τον αντικαταστήσει και αν θα τα πάει καλύτερα ή χειρότερα από τον ίδιο. Τόσο ο Μαουρίτσιο, όσο και ο Αλεξανδρόπουλος (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) μια χαρά μπορούν ν’ αναπληρώσουν το κενό. Το θέμα είναι ότι ο Σέρβος είχε κουμπώσει άψογα με τους Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες. Είχε φτιάξει μια εξαιρετική χημεία μαζί τους (αλλά και με τους Κώτσιρα-Παλάσιος στα δεξιά). Οπότε η απουσία του θα είναι ένα τεστ για τη λειτουργία του πράσινου κέντρου (και της σύνδεσής του με την επίθεση).

Πέντε ερωτήσεις για τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Θα νιώσει η άμυνα του Παναθηναϊκού τον Άμραμπατ;

Υπό κανονικές συνθήκες στη επίθεση θα υπήρχε το μεγαλύτερο όπλο της ΑΕΚ. Με τον Αραούχο ωστόσο νοκ-άουτ (και τον Ανσαριφάρντ ανέτοιμο) ο Οφρυδόπουλος έχει μια μόνο λύση: Τον Άμραμπατ σε θέση φορ. Με τον ΠΑΟΚ τα πήγε καλά (όχι μόνο επειδή σκόραρε, αλλά κι επειδή πίεζε φουλ). Τώρα όμως ο αντίπαλος θα περιμένει. Δεν θα του δώσει μέτρα. Διαθέτει δυο στόπερ φορμαρισμένα (με παθητικό 2 γκολ σε 10 ματς). Θα πρέπει ν’ αντισταθεί στον πειρασμό να βγαίνει εκτός περιοχής για να τον νιώσουν και να βρεθεί σε θέση εκτέλεσης.

Πέντε ερωτήσεις για τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Θα κόψει τα δώρα η άμυνα της ΑΕΚ;

Είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της φετινής ΑΕΚ (και η μεγαλύτερη χαρά των αντιπάλων της). Περισσότερο από τη συνολικά κακή λειτουργία που έχει στο ανασταλτικό κομμάτι, η «Ένωση» έχει πληγωθεί από τα ατομικά λάθη. Από τα γκολ-δώρα. Χαρακτηριστικό ότι (εξαιρουμένων αυτών που έφαγε στα Γιάννενα) ΟΛΑ τα άλλα γκολ που έχει δεχθεί στα πλέι-οφ έχουν έρθει από δικές της γκέλες. Ούτε με τον Παναθηναϊκό θα έχει τύχη λοιπόν, αν δεν εξαλειφθούν αδράνειες, «τσαφ» και πάσες σε αντιπάλους.

Πέντε ερωτήσεις για τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Θα βγει μπροστά κάποιο από τα «βαριά χαρτιά» της ΑΕΚ;

Δεν είναι τωρινό πρόβλημα της ΑΕΚ, το αντιμετωπίζει γενικά τα τελευταία χρόνια. Αν και διαθέτει αρκετά ονόματα και παίκτες εγνωσμένης αξίας, σπανίως κάποιος εξ αυτών πρωταγωνιστεί σε μεγάλο ματς. Είναι εξάλλου από τους βασικούς λόγους του άθλιου σερί στα ντέρμπι της τετραετίας. Κατά συνέπεια, για να μη συνεχιστεί κι άλλο, θα χρειαστεί κάποιος να βγει μπροστά: Ένας Τσούμπερ, ένας Άμραμπατ, ένας Γκαρσία ή ένας Κριχόβιακ να το πάρει μια φορά πάνω του και να καθαρίσει ένα παιχνίδι όπου η μπάλα θα καίει.

Πέντε ερωτήσεις για τον νικητή του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x