sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πεπ Μπιελ: Αποκαθήλωσε τη «Γοργόνα της Κοπεγχάγης» και έρχεται να κατακτήσει τον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός κάνει δικό του τον Ισπανό μεσοεπιθετικό Πεπ Μπιέλ από την Κοπεγχάγη χορηγώντας έτσι μια «ένεση» ταλέντου, εκτελεστικής δεινότητας και… τρέλας στο σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν.

Μπορεί το όνομα του σε αρκετούς να ήταν άγνωστο. Ορισμένοι – ίσως ελάχιστοι- να τον θυμούνται ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ στις περσινές αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη για τους ομίλους του Europa Conference League όπου και σκόραρε.

Ο Πεπ Μπιέλ ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και να δώσει στο υλικό του Κάρλος Κορμπεράν μια νότα ταλέντου, δημιουργικότητας οξυδέρκειας και… τρέλας.

Ποιος είναι όμως ο βραχύσωμος Ισπανός που θα απογειώσει την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού;

Πεπ Μπιελ: Αυτός είναι ο νέος άσος του Ολυμπιακού

Ισπανία: Μια αφιλόξενη πατρίδα για τον Μπιελ


Όντας μόλις 25 ετών, ο Πεπ Μπιέλ έχει καταφέρει λόγω της ισπανικής του καταγωγής να πάρει να κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελίξει το έμφυτο ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Γεννημένος στις 5 Σεπτεμβρίου του 1996, ξεκίνησε να «μιλάει» στη μπάλα στις ακαδημίες της Κοστάνθια, με τη Ράγιο Βαγεκάνο να τον αποκτά για τη δεύτερη της ομάδα το 2013, παίζοντας μόλις σε δύο παιχνίδια.

Επόμενος σταθμός η άγνωστη Γιοσετένθε, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας, όπου σε 15 ματς απογοήτευσε. Ωστόσο παρά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δε «λύγισε» από την απόρριψη και με όπλο του τη σκληρή δουλειά και το πείσμα του μεταπήδησε στη δεύτερη ομάδα της «συμπολίτισσας» Μαγιόρκα από την οποία δόθηκε δανεικός μετά από λίγες ημέρες με προορισμό την Αραγονία και την Αλμουδέβαρ. Ούτε εκεί όμως κατάφερε να εγκλιματιστεί δίνοντας αφορμή στη Μαγιόρκα να μην τον κρατήσει στο ρόστερ της μετά και την επιστροφή από το δανεισμό καταλήγοντας έτσι και πάλι ως ελεύθερος στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Σαραγόσα.

Πεπ Μπιελ: Αυτός είναι ο νέος άσος του Ολυμπιακού

Εκεί τα χαρίσματα και ικανότητες του με τη μπάλα ξεδιπλώθηκαν αρκετά καθώς πήρε και 31 ευκαιρίες από τον τότε προπονητή του Θέσαρ Λαϊνές, που ήταν αυτός ο οποίος εισηγήθηκε και την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα της Σαραγόσα το καλοκαίρι του 2018.

Στο «Λα Ρομαρέδα» ο Μπιέλ απέδειξε σε όλους πως κακώς τα… έβαλαν μαζί του μιας και στη μία σεζόν που αγωνίστηκε για τη Σαραγόσα, «κέντησε» επάνω στο χορτάρι, παρά την παρέλαση των προπονητών από τον πάγκο των «Μπλανκίγιος». Όμως και ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ και ο Λούκας Αλκαράθ και ο Βίκτορ Βερνάντεθ δεν παρέλειψαν να πάρουν μια «γεύση» από το ταλέντο του «αναστημένου» Μπιελ που τελείωσε τη σεζόν με 24 εμφανίσεις, 6 γκολ και 4 ασίστ.



Ο θερμόαιμος «ζογκλέρ» που έγινε γαλαζοαίματος πρίγκηπας


Η ζωή του Πεπ Μπιέλ στην Ισπανία, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη για τον ίδιο. Τα μεγάλα κλαμπ δεν τον προσέγγισαν, όμως το «μάτι» των Δανών τον οδήγησε στην Κοπεγχάγη πριν από τρία καλοκαίρια με ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη παρά τις αντιξοότητες που ενδεχομένως θα συναντούσε στη Δανία εξαιτίας της αλλαγής κλίματος, ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και επιπέδου.

Το ντεμπούτο σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου του 2019, στην έδρα της Σοντερίσκε ματς το οποίο η Κοπεγχάγη κέρδισε με 2-1 με τον Μπιελ να αγωνίζεται για 25 λεπτά. Η συνέχεια δόθηκε στο… Μαρακανά του Βελιγραδίου στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της δανέζικης ομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα για τα προκριματικά του Champions League. Στο 64 ο Ισπανός μπήκε στο ματς και 20 λεπτά αργότερα «τάισε» τον Γιόνας Βιντ για το 1-1 το οποίο δε στάθηκε αρκετό καθώς στη ρεβάνς του «Πάρκεν» ο Αστέρας πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Τα πρώτα δείγματα παρόλα αυτά είχαν ήδη δοθεί από τον Μπιελ που δεν άργησε να γίνει σύνθημα στα στόματα των «Βίκινγκς».

Η χρονιά 2019/20 βρήκε τον βραχύσωμο αριστεροπόδαρο εξτρέμ να έχει καταγράψει 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 6 τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Tην επομένη σεζόν oι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν αρκετά τον Ισπανό, με τις συμμετοχές του να μειώνονται στις 32, τα γκολ σε 3 και οι ασίστ σε 6.

Και φτάνουμε στις παρυφές του 2022. Με τον «Πάρκεν» να στοιχειώνεται ακόμη από το σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο Πεπ Μπιελ, θέλησε να επαναφέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των υποστηρικτών της Κοπεγχάγης. Ο τρόπος ήταν ο απλούστερος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος που τόσο πολύ ήθελε η ομάδα του Κάρλος Ζέκα και του Μάριου Οικονόμου μετά από τρία χρόνια ανομβρίας τίτλων.
Ο Μπιέλ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός πετυχαίνοντας 18 γκολ και μοιράζοντας 15 ασίστ αγωνιζόμενος 47 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Mάλιστα, στην εκκίνηση της φετινής σεζόν συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε πέρσι καθώς πριν αποχαιρετήσει οριστικά την Κοπεγχάγη άφησε ως… κληρονομιά 6 γκολ και 3 ασίστ σε 9 ματς.



Το στοίχημα που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός


Τα κατορθώματα του Μπιελ στην Κοπεγχάγη δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Κάρλος Κορμπεράν ο οποίος θέλησε να βάλει το στοίχημα με την απόκτηση του.

Το διαφαινόμενο deal συνολικά 10 εκατ. ευρώ θα φέρει τον Ισπανό ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» θέτοντας τον ως την τρίτη πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του Ολυμπιακού. Με την απόκτηση του οι Πειραιώτες προσθέτουν στο έμψυχο δυναμικό τους ένα σημαντικό «γρανάζι» για την επιθετική τους γραμμή.



Εξαιρετική τεχνική που πλαισιώνεται από το «γλυκό» αριστερό του πόδι και χαμηλό κέντρο βάρους που τον βοηθά στο να μην εγκαταλείπει καμία φάση και να ντριμπλάρει σε μικρούς χώρους είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του Πεπ Μπιέλ.

Το «στοίχημα» που παίρνει ο Κορμπεράν και κατ’ επέκτασιν ο Ολυμπιακός, αφορά το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να εγκλιματιστεί ο Μπιέλ στην ελληνική πραγματικότητα και ποια θα είναι η παρουσία του σε ένα ρόστερ με αρκετούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά που ανεβάζουν τον ανταγωνισμό.



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x