Νέα μοντέλα

Περισσότερο εντυπωσιακό από ποτέ το νέο Audi A5

Το νέο A5 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, με έντονη σπορ αισθητική, χάρη στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Audi, ήδη γνωστή από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Ακόμη και η πρώτη γενιά του μοντέλου, από το 2007, είχε ενθουσιάσει με τη σπορ και αρμονική γραμμή της. Η δεύτερη γενιά, από το 2016, πρόσφερε ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις. Στο νέο Α5 η Audi έχει επανασχεδιάσει σημαντικά την εξωτερική εμφάνιση, με το εμπρόσθιο άκρο, ειδικότερα, να δείχνει ακόμα πιο επιθετικό. Η κυψελωτή Singleframe μάσκα είναι πιο επίπεδη και κάπως ευρύτερη. Οι δίοδοι εξαερισμού πάνω από τη μάσκα θυμίζουν το κλασικό Audi Sport quattro από το 1984. Ένα μαύρο διακοσμητικό στοιχείο σχηματίζει το κάτω άκρο του προφυλακτήρα, που διαθέτει μεγαλύτερες εισόδους αέρα. Ένας διαχύτης με τραπεζοειδείς οπίσθιες απολήξεις εξάτμισης, κάνει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φαίνεται ακόμα πιο πλατύ.

Οι προβολείς LED ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Η Audi προσφέρει προβολείς Matrix LED με οπίσθιο φωτισμό LED και δυναμικά φλας ως προαιρετική αναβάθμιση. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED, συμπεριλαμβανομένων του Audi laser light, οπίσθιων φώτων LED με δυναμικά φλας και δυναμική ακολουθία φωτός. Οι εκδόσεις εξοπλισμού ακολουθούν επίσης μία νέα φιλοσοφία. Εκτός από τη βασική έκδοση, υπάρχουν δύο προαιρετικές γραμμές: Advanced και S line. Τα μοντέλα S και το A5 Cabriolet έρχονται επίσης με τη δική τους μοναδική εμφάνιση. Οι εξωτερικές γραμμές μπορούν πλέον να συνδυαστούν ελεύθερα, με τις εκδόσεις εσωτερικού εξοπλισμού S line και Design. Διαθέσιμα 12 χρώματα για το αμάξωμα, ανάμεσά τους ένα νέο μεταλλικό, το district green.

Οι οριζόντιες γραμμές κυριαρχούν στο εσωτερικό του νέου Α5. Το κέντρο ελέγχου του νέου λειτουργικού συστήματος είναι η μεγάλη οθόνη αφής MMI, το σημείο εστίασης του ταμπλό που έχει ελαφρά κλίση προς τον οδηγό. Το πολύχρωμο πακέτο φωτισμού περιγράμματος/περιβάλλοντος προσθέτει φωτεινές ενδείξεις στο σκοτάδι. Είναι στάνταρ με την επιλογή εσωτερικού Design.

Τα A5 Sportback και A5 Coupe είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 52.250 € και 52.530 €, αντίστοιχα, στην πολύ πλούσια και σπορ έκδοση S line, η οποία είναι και η μόνη που προσφέρεται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα μοντέλα A5 SB S line 40 TFSI MHEV S tronic και A5 Coupe S line 40 TFSI MHEV S tronic, με το βενζινοκινητήρα 1.984 κ.εκ., 190 ίππων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x