Προετοιμασία Παναθηναϊκού

Τελειώματα, χαβαλές και στο τέρμα ο «Χριστοδουλό»

Εχουμε γράψει ξανά ότι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλή. Οι «πράσινοι» είναι όλοι τους σαν μια μεγάλη οικογένεια, κάτι που φαίνεται συνεχώς, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Οι πλάκες και τα πειράγματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κάτι που συνέβη και σήμερα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Εχουμε γράψει ξανά ότι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλή. Οι «πράσινοι» είναι όλοι τους σαν μια μεγάλη οικογένεια, κάτι που φαίνεται συνεχώς, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Οι πλάκες και τα πειράγματα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, κάτι που συνέβη και σήμερα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Δούλεψαν στα τελειώματα

Στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δούλεψαν στα τελειώματα. Μετά το ζέσταμα, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι «πορτοκαλί» ήταν οι Λέτο, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καραγκούνης, Μενσά, Σισέ, Γκάμπριελ, οι «κίτρινοι» οι Σιμάο, Πετρόπουλος, Μουν, Χριστοδουλόπουλος, Μαχλελής, Ζιλμπέρτο, Καντέ και οι «πράσινοι» οι Μελίσσης, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μάτος, Νίνης.
Οι ασκήσεις έγιναν σε δυο γήπεδα. Στο ένα, κάθε μια ομάδα δούλευε στις σέντρες, από δεξιά και αριστερά, και στη συνέχεια στο τελείωμα του ποδοσφαιριστή που έμπαινε μέσα στην περιοχή. Στο δεύτερο γήπεδο, τοποθετήθηκαν δυο εστίες και οι δυο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό κεφαλιών. Οι παίκτες ήταν δίπλα από την κάθε εστία και έστρωναν με το χέρι την μπάλα στον ποδοσφαιριστή που έτρεχε και σηκωνόταν για κεφαλιά. Μάλιστα, είχε τοποθετηθεί και ένα όριο, προκειμένου οι κεφαλιές να μην γίνονται από κοντινή απόσταση.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις, πέρα από τη δουλειά στα τελειώματα, περιελάμβαναν και δουλειά στη φυσική κατάσταση. Κι’ αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές την ώρα που προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν μια φάση ήταν αναγκασμένοι να σπριντάρουν.

Ο… γκολκίπερ Χριστοδουλόπουλος

Πάμε, τώρα, στα υπόλοιπα… κομμάτια της προπόνησης , τα οποία μαρτυρούν το καλό κλίμα στον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος του προγράμματος, οι Καρνέζης και Πετρόπουλος έστηναν την μπάλα και εκτελούσαν φάουλ. Τερματοφύλακας ήταν ο Χριστοδουλόπουλος(!) και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και ο πιο… επιτυχημένος γκολκίπερ, αν και το πάλεψε, κάνοντας κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις. «Βρήκαμε τον τερματοφύλακα που θα έχουμε, αν αποβληθεί», έλεγαν κάποιοι για να τους απαντήσει ο Τζόρβας: «Που να δείτε τον Κατσουράνη. Μεγάλος τερματοφύλακας». Η ατάκα, πάντως, ανήκε στον Πετρόπουλο, ο οποίος, έπειτα από κάποια γκολ που δέχθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, του είπε: «Τι έγινε Λάζαρε; Σε τρυπήσαμε;».

Τα γέλια του Σισέ, ο χορός του Ζιλμπέρτο και το… χτύπημα στα αυτιά

Αυτοί που κέρδισαν, πάντως, τις εντυπώσεις ήταν οι Ζιλμπέρτο, Νίνης, Σισέ, Μουν, Γκάμπριελ, Καντέ και Αναστασίου. Μαζεύτηκαν σε μια γωνία και άλλαζαν πάσες, είτε με το πόδι, είτε με το κεφάλι, με σκοπό να μην πέσει η μπάλα στο έδαφος. Η συμφωνία ήταν η εξής: Οποιος έκανε τρία λάθη, τότε όλοι οι υπόλοιποι πήγαιναν πίσω του και τον χτυπούσαν στο αυτί! Όπως ακριβώς και έγινε, μια και όλοι πέρασαν από αυτή τη… διαδικασία, εκτός από τον Ζιλμπέρτο. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Σισέ. Ο Γάλλος πείραζε συνεχώς τους συμπαίκτες του και όταν γινόταν το λάθος ήταν ο πρώτος που πήγαινε για το… χτύπημα. Μάλιστα, κάποιες φορές γελούσε τόσο πολύ που… κυλιόταν στο χόρτο! Από κοντά και ο Ζιλμπέρτο που… χόρευε ρυθμούς ραπ. Η ατάκα, πάντως, που έκανε όλους να γελάσουν ήταν του Αναστασίου. Όταν ο βοηθός του Τεν Κάτε έκανε τρία λάθη και έπρεπε να κάτσει για να του χτυπήσουν το αυτί, φώναξε: «easy μαλ…ες»!

Ο Σισέ ήταν ο τελευταίος που έκανε τρία λάθη, αλλά δεν το παραδεχόταν. Πάντα έριχνε το φταίξιμο σε άλλους και όταν αυτοί πήγαιναν να του χτυπήσουν το αυτί τους έδιωχνε και έφυγε μακριά. Τελικά, δεν τη γλίτωσε, μια και αναγκάστηκε να μείνει ακίνητος για να «εισπράξει» κι’ αυτός την «ποινή». Οι Τεν Κάτε και Αντωνίου κοιτούσαν για αρκετή ώρα τους παίκτες και χαμογελούσαν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x