Προετοιμασία Παναθηναϊκού

«Τίτλος και γεμάτο γήπεδο»

Ο Σεμπάστιαν Λέτο θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι στόχος του είναι: «Να γεμίσουμε το γήπεδο. Εάν κερδίζουμε ο κόσμος θα έρθει να δει την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσουμε για αυτό». «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω να πάρουμε τον τίτλο», προσθέτει ο Αργεντινός. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό και δηλώνει ότι στόχος του είναι: «Να γεμίσουμε το γήπεδο. Εάν κερδίζουμε ο κόσμος θα έρθει να δει την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσουμε για αυτό». «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Θέλω να βοηθήσω να πάρουμε τον τίτλο», προσθέτει ο Αργεντινός. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Λέτο.

-Ποίες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό και την προετοιμασία της νέας σου ομάδας;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι περίπου τρεις εβδομάδες με την ομάδα και αισθάνομαι πολύ ωραία. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, καλούς ανθρώπους στην ομάδα και ο κόουτς επίσης είναι πολύ καλός. Οπότε πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος».

-Έπαιξες πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζεις τους αντιπάλους. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει τον τίτλο;

«Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να παίξουμε πολλά παιχνίδια για να προσαρμοστούμε. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να παίζουμε σε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός».

-Την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και πήγε πολύ καλά, αλλά στην Ελλάδα έχασε βαθμούς από «μικρές» ομάδες και δεν τα κατάφερε. Πόσο δύσκολο είναι να τα πάτε το ίδιο καλά στις δύο διοργανώσεις;

«Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ανακαλύψουμε το πρόβλημα απέναντι στις «μικρές» ομάδες. Οι νίκες σε αυτά τα ματς δίνουν το πρωτάθλημα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα και να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα».

-Οι Αργεντίνοι έχουν παράδοση στον Παναθηναϊκό, θεωρείς ότι μπορείς να γράψεις και εσύ το όνομά σου στην ιστορία του συλλόγου;

«Το ελπίζω και το θέλω πραγματικά. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου».

-Είσαι κλασσικός ακραίος μεσοεπιθετικός, ο Παναθηναϊκός παίζει με 4-2-3-1 ή 4-3-3, τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για σένα και την ομάδα;

«Στις πρώην ομάδες μου έπαιζα συνήθως σε 4-4-2. Αλλά τώρα έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα, πρέπει να δούμε πως ταιριάζει στον καθένα αυτή η διάταξη. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε 4-2- -1 ή ό,τι άλλο θέλει ο προπονητής».

-Μπορείς να παίξεις ως επιθετικός χαφ από αριστερά; Όχι καθαρά στα άκρα...

«Ναι, το πιστεύω. Έπαιξα πολλές φορές στο παρελθόν εκεί. Η θέση μου είναι αριστερός ακραίος, αλλά μπορώ να παίξω και εκεί».

-Είχες στο παρελθόν σπουδαίους συμπαίκτες, τώρα έχεις τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πως νιώθεις που είστε στην ίδια ομάδα;

«Είναι σημαντικό να έχεις έναν συμπαίκτη σαν τον Σισέ. Αλλά δεν είναι μόνο ο Σισέ. Ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, πολλοί παίκτες, με μεγάλα ονόματα υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι σημαντικό αυτή τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι».

-Κάποιοι λένε ότι είσαι πολύ καλός παίκτης, αλλά έχεις ένα μειονέκτημα, ότι δεν σκοράρεις συχνά. Μπορείς να βοηθήσεις στο σκοράρισμα;

«Ναι μπορώ. Αλλά δεν είμαι στράικερ. Για αυτό το λόγο ήρθε ο Σισέ. Για να σκοράρει πολλά γκολ. Θα προσπαθήσω να του δώσω πολλές πάσες, αλλά φυσικά μου αρέσει να σημειώνω γκολ.. Ξέρω ότι πέρυσι σημείωσα δύο, τρία γκολ μάξιμουμ, αλλά μου αρέσει να παίζω με τη μπάλα, μου αρέσει να ντριμπλάρω -αυτό το γνωρίζετε- θα προσπαθήσω φυσικά να πετύχω και γκολ (γέλια)».

-Η επικοινωνία σου στο γήπεδο με τον Σισέ χρειάζεται χρόνο για να γίνει αυτή που πρέπει;

«Ασφαλώς. Ο κάθε ένας χρειάζεται χρόνο. Και η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Θέλω χρόνο για να ξέρω πως παίζει ο Σισέ, μίλησα μαζί του. Ίσως μία πάσα ή μία σέντρα να μην είναι καλές, για αυτό χρειαζόμαστε χρόνο, είναι φυσιολογικό».

-Θα αντιμετωπίσετε σε λίγες ημέρες τη Σπάρτα Πράγας. Τι πιστεύεις, είναι εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος;

«Η ομάδα αντιμετώπισε και πέρυσι τη Σπάρτα. Δεν θα είναι εύκολο, θα είναι δύσκολο, γιατί θα θέλουνε να μας κερδίσουν, να πάρουν τη ρεβάνς και να παίξουν στην επόμενη φάση.. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε ρυθμό, θα παίξουμε και αύριο (σ.σ. σήμερα) ένα φιλικό ματς και αυτό θα μας βοηθήσει. Θα πρέπει σε αυτό το ματς να παίξουμε σαν να είναι τελικός, γιατί είναι τελικός. Αν δεν κερδίσουμε θα βγούμε εκτός».

-Η εικόνα στο ματς με τη Χοφενχάιμ δεν ήταν καλή. Έχετε δέκα μέρες για το ματς με τη Σπάρτα. Πιστεύεις θα είστε έτοιμοι;

«Είμαστε στην προετοιμασία ακόμα και είναι φυσιολογικό να είμαστε κουρασμένοι. Δεν παρουσιαστήκαμε φρέσκοι με τη Χοφενχάιμ, τώρα έχουμε το φιλικό με τη Γκλάντμπαχ, που είναι σημαντικό για να δούμε κάποια πράγματα. Σε μία εβδομάδα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, ελπίζω να είμαστε έτοιμοι».

-Πιστεύεις ότι μέσω του Παναθηναϊκού μπορεί να κληθείς στην Εθνική Αργεντινής;

«Το ελπίζω. Θα προσπαθώ να παίζω καλά σε κάθε παιχνίδι για να πάω στην Εθνική. Ειλικρινά το θέλω, πρέπει να είμαι καλός στον Παναθηναϊκό και μετά θα δούμε εάν ο προπονητής της Εθνικής θέλει να με καλέσει».

-Έχεις υπογράψει συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Τι ονειρεύεσαι να έχεις πετύχει σε όλα αυτά τα χρόνια με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω. Αυτό που σκέφτομαι είναι να αρχίσω καλά αυτή τη χρονιά. Είναι σημαντικό αυτό για μένα. Ελπίζω να κατακτήσουμε τον τίτλο και θα δούμε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Έχω 5ετές συμβόλαιο, αλλά θα δούμε χρόνο με το χρόνο τι θα γίνει».

-Πως αισθάνεσαι ως μέλος του Παναθηναϊκού;

«Πολύ καλά. Μέρα με τη μέρα και προπόνηση με την προπόνηση, νιώθω όλο και καλύτερα».

-Θα ήθελες να δώσεις ένα προσωπικό μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Ο κόσμος ξέρει πως αγωνίζομαι. Θα προσπαθήσω να δώσω το καλύτερο στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ, συνεπώς ελπίζω να βοηθήσω ώστε να πάρουμε τον τίτλο για τον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-Έχεις προλάβει να κάνεις φίλους στην ομάδα;

«Είμαι μαζί με τον Αντε Ρουκάβινα κάθε μέρα. Είναι πολύ καλό άτομο, αλλά ο κάθε ένας στην ομάδα έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι όλοι καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

-Σταμάτησες το Μάιο τις υποχρεώσεις σου, είχε μεγάλο διάστημα διακοπών. Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι φυσικά καλύτερα απ’ ότι όταν ξεκίνησα να προπονούμαι με την ομάδα, ήμουν 40-45 μέρες σε διακοπές, οπότε είναι δύσκολο για τον καθένα να αρχίζει να δίνει αγώνες. Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον προπονητή. Μέρα με τη μέρα νιώθω και καλύτερα»

-Έχεις διακρίνει διαφορές σε σχέση με τον Ολυμπιακό, στην οργάνωση, στο προπονητικό κέντρο, γενικά;

«Η μόνη διαφορά είναι ότι πέρυσι είχα το σπίτι μου στη... δεξιά πλευρά της όχθης και τώρα το έχω στην... αριστερή. Καμία άλλη. Είναι το ίδιο».

-Πριν υπογράψεις ζήτησες συμβουλές από κάποιους για αυτήν την απόφαση; Σκέφτηκες τι μπορεί να έλεγαν στον Ολυμπιακό;

«Ξέρω πως είναι ο κόσμος στην Ελλάδα, αλλά έπρεπε να δω το μέλλον μου. Έχω οικογένεια, ήμουν πέρυσι στον Ολυμπιακό, τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό, αυτό είναι το μέλλον κάθε ποδοσφαιριστή, να αλλάζει ομάδες. Γνωρίζω ότι εδώ είναι διαφορετικά. Το συζήτησα με τους φίλους και την οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά την πήρα».

-Είσαι φίλος με τον Γκαλέτι, αλλά θα είστε αντίπαλοι φέτος. Θέλεις να του στείλεις ένα μήνυμα;

«Όχι, για τον Γκαλέτι δεν θέλω να πω τίποτα. Για τον Μπελούτσι θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη στην Πόρτο».

-Αναφέρθηκες στον προπονητή, τι είδους διαφορές διαπιστώσεις σε σχέση με τον Βαλβέρδε και γενικώς πως βλέπεις τον Τεν Κάτε;

«Δουλεύω μαζί του μόνο τρεις εβδομάδες. Πιστεύω ότι είναι καλός άνθρωπος και καλός προπονητής. Τι πιο σημαντικό είναι ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή και θέλει να τα δίνουμε όλα για τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος με τον κόουτς».

-Πέρυσι ακούστηκαν πολλές ιστορίες για σένα και τον Ολυμπιακό, σε κατηγόρησαν για τον χαρακτήρα σου, ότι είχες προβλήματα με τον Βαλβέρδε. Έχεις να απαντήσεις κάτι; Θέλεις να πεις κάτι σε όσους φοβούνται ότι αυτό θα επαναληφθεί στον Παναθηναϊκό;

«Ξέρετε ότι ο κάθε παίκτης θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Είμαι τέτοιος παίκτης. Θέλω να παίζω και να κερδίζω. Δεν μου αρέσει να χάνω. Ξέρω ότι πέρυσι είχα πολλά προβλήματα με τον προπονητή, αλλά αυτό είναι μία διαφορετική ιστορία. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω διαφορετικό προπονητή, θέλω να είμαι χαρούμενος εδώ, να κερδίσω το πρωτάθλημα, να πετύχω γκολ. Έχω 5ετές συμβόλαιο αισθάνομαι καλά».

-Σε συνέντευξη του ο Σισέ είπε ότι τον έχει εντυπωσιάσει ο Νίνης. Εσύ ποιον συμπαίκτη σου έχεις ξεχωρίσει;

«Ο Σισέ είπε τον Νίνη, ε; Ο Νίνης είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ξέρω... Εγώ θα έλεγα ο Σιμάο. Μου αρέσει ο Σιμάο. Για το δικό μου στυλ, προτιμώ τον Σιμάο. Να τρέχει, να κόβει και να μου δίνει τη μπάλα (γέλια). Ο Σιμάο είναι πολύ δυνατός, τρέχει πολύ, είναι νέος, είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό που έχει τον Σιμάο».

-Ως γηπεδούχος έχεις συνηθίσει να παίζεις σε γήπεδα με τους οπαδούς κοντά στους παίκτες. Τώρα θα παίξεις στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι μειονέκτημα σε σχέση με την έδρα του Ολυμπιακού;

«Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το γήπεδο. Εάν κερδίζουμε ο κόσμος θα έρθει να δει την ομάδα, οπότε θα προσπαθήσουμε για αυτό. Δεν είναι μειονέκτημα. Είναι διαφορετικό το γήπεδο του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει 70 χιλιάδες κόσμο, οπότε δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται και να γεμίζει το γήπεδο».

-Σου αρέσει ως έδρα το ΟΑΚΑ; Για ορισμένους είναι μειονέκτημα απέναντι στις μικρές ομάδες επειδή δεν είναι κοντά ο κόσμος και για άλλους πλεονέκτημα λόγω του ότι είναι μεγάλο ως γήπεδο...

«Ναι. Έχω παίξει εκεί τρεις φορές. Είναι καλύτερα για τους παίκτες να είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είτε παίζουμε με 70 χιλιάδες οπαδούς, είτε με 10 οπαδούς, θα παίζουμε για να κερδίζουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x