Champions League

Αυτή είναι η Κοπεγχάγη

Μετά την κλήρωση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολλοί βιάστηκαν να χρίσουν τον Παναθηναϊκό και την Ρούμπιν Καζάν φαβορί για τη δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Κοπεγχάγη φρόντισε να τους διαψεύσει σε πρώτη φάση, αφού στην πρεμιέρα των ομίλων επικράτησε των Ρώσων, με γκολ του γνώριμου μας, Ντάμε Εντόι. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού από το www.sport-fm.gr

Μετά την κλήρωση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολλοί βιάστηκαν να χρίσουν τον Παναθηναϊκό και την Ρούμπιν Καζάν φαβορί για τη δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Κοπεγχάγη φρόντισε να τους διαψεύσει σε πρώτη φάση, αφού στην πρεμιέρα των ομίλων επικράτησε των Ρώσων, με γκολ του γνώριμου μας, Ντάμε Εντόι.

Του Βαγγέλη Νερατζιά

Η Κοπεγχάγη όπως υφίσταται αυτή τη στιγμή, ιδρύθηκε το 1992, μετά από συγχώνευση των ιστορικών ΚΒ Κοπεγχάγης και της 1903. Την τελευταία πενταετία είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Δανία, με τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλήματος. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετρά μόλις μία συμμετοχή, αυτή του 2006-07, όταν και «κατάφερε» να βγει 4η στον όμιλο, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε εφτά βαθμούς! Πέρσι αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου έφτασε μέχρι τους «32» του θεσμού.

Προπονητής της είναι ο Στάλε Σολμπάγκεν από το 2005. Ο 42χρονος Νορβηγός ξεκίνησε την καριέρα του από την Χαμ Καμ, όπου τα πήγε περίφημα, ενώ ήδη έχει συμφωνήσει με την εθνική ομάδα της πατρίδας, την οποία θα αναλάβει το 2012. Από τους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν οι γνώριμοι μας Εντόι και Άντονσον, που φόρεσαν αμφότεροι τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το «αστέρι»

Όσον αφορά το «μεγάλο» όνομα της ομάδας, είναι αναμφισβήτητα ο Γέσπερ Γκρόνκιερ. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός έχει μεγάλες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, με «παράσημο» την τετραετία 2000-04 στην Τσέλσι. Αγωνίστηκε με επιτυχία σε Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπέρμιχαμ, ενώ πριν γυρίσει στην πατρίδα του για λογαρισμό της Κοπεγχάγης έπαιξε μια σεζόν στη Στουτγκάρδη.

Πως παίζει

Η πρωταθλήτρια Δανίας στηρίζεται στο 4-4-2 που όταν επιτίθεται μετατρέπεται σε
4-2-4, με τους ακραίους χαφ να δίνουν βοήθειες στο επιθετικό δίδυμο. Η ενδεκάδα θα απαρτίζεται πιθανότατα από τον Βίλαντ κάτω από τα δοκάρια, τους Άντονσον και Λάρσον στο κέντρο της άμυνας(ο βασικός Όντεσεν έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού), τον Τσέχο Πόσπεχ δεξιά στην άμυνα και τον Βέντ στην αντίστοιχη θέση αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής παίζουν οι Κβιστ και Κλάουντεμιρ, με τον Βίνγκααρντ δεξιά και τον Γκρόνκιερ αριστερά και τους Εντόι, Σαντίν επιθετικό δίδυμο.

Η αγωνιστική κατάσταση

Η Κοπεγχάγη βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας τις Μπάτε Μπορίσοφ και Ρόζενμποργκ στους δύο προκριματικούς γύρους. Στο πρωτάθλημα της Δανίας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να συνεχίσει τη δυναστεία της. Μετά από δέκα αγωνιστικές είναι πρώτη και έχει αποκτήσει μια διαφορά επτά βαθμών από την 2η Μίτιλαντ, την οποία κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας την περασμένη εβδομάδα. Ταυτόχρονα, παραμένει αήττητη εντός συνόρων με οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, με συντελεστή τερμάτων 26-8 υπέρ της. Στους ομίλους, όπως προαναφέραμε ξεκίνησε με τη νίκη 1-0 κόντρα στην Ρουμπιν Καζάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x