Stoiximan Super League

«Νε, παίρνουμε και Ζεβλάκοφ»

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της δεύτερης μεταγραφής του ενόψει της νέας σεζόν είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα από τον Πολωνό διεθνή αμυντικό Μίχαλ Ζεβλάκοφ, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Τα τυπικά απομένουν για την επίτευξη της συμφωνίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γ.Λούβαρης, με δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. «Είναι υπό εξέλιξη η μεταγραφή και πιστεύω ότι εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. «Χρήσιμος παίκτης», ο Μάρκο Νε στον «Πρωταθλητή».

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της δεύτερης μεταγραφής του ενόψει της νέας σεζόν είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα από τον Πολωνό διεθνή αμυντικό Μίχαλ Ζεβλάκοφ, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Τα τυπικά απομένουν για την επίτευξη της συμφωνίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γ.Λούβαρης, με δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. «Είναι υπό εξέλιξη η μεταγραφή και πιστεύω ότι εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. «Χρήσιμος παίκτης», δήλωσε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάτσεκ Γκμοχ. Φουλάρουν και για Μπούτινα στον Ολυμπιακό. Έντονη φημολογία για Πετκάκη την Τετάρτη στον Πειραιά. «Κάντε κάτι για να έρθω τώρα», δήλωσε ο Μάρκο Νε στον «Πρωταθλητή».

Μια ανάσα από Ζεβλάκοφ

Νέα μεταγραφή τύπου Μάρκο Νε είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος-όπως και ο Νε-μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και θα κατηφορίσει στην Ελλάδα χωρίς να πληρωθεί η ομάδα του, η Άντερλεχτ. Σύμφωνα με Βέλγους δημοσιογράφους, ο 30χρονος ακραίος διεθνής μπακ θα υπογράψει συμβόλαιο για 2 ή 3 χρόνια και θα εισπράττει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως. Ο Πολωνός διεθνής (52 συμμετοχές, 1 γκολ) προτάθηκε προ ημερών στον Ολυμπιακό (αλλά και την ΑΕΚ) και όταν ο Τροντ Σόλιντ το πληροφορήθηκε εισηγήθηκε την απόκτησή του, αφού εγγυάται για την αξία του από την κοινή τους θητεία στο Βέλγιο. Ο Ζεβλάκοφ (αδερφός του Μάρτσιν που το καλοκαίρι απασχόλησε τον Παναθηναϊκό) μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά και ως κεντρικός αμυντικός, αφού τον βοηθά η σωματοδομή του (1,83μ., 79 κιλά). Ο έμπειρος μπακ, που θα είναι μέλος της εθνικής Πολωνίας που θα λάβει μέρος στο Μουντιάλ, απέρριψε προ ημερών πρόταση ανανέωσης συμβολαίου από την Άντερλεχτ, ενώ για την απόκτησή του φέρονταν να ενδιαφέρονται ακόμη Σέλτικ, Οσέρ και Ναντ.

Η κίνηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μίχαλ Ζεβλάκοφ, επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά της ΠΑΕ, δια στόματος Γιώργου Λούβαρη, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το θέμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχθηκε ότι ισχύει το θέμα αυτό και μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελική έκβαση της μεταγραφής. Σύμφωνα με τη νέα αυτή εξέλιξη, δεν είναι διόλου απίθανο η μεταγραφή του παίκτη να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, τις ημέρες που ακολουθούν.

«Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια χαρούμενη γιορτή για όλους μας, για τους παίκτες για το τεχνικό τιμ. Δυστυχώς, ο πρόεδρος ήταν πολύ απασχολημένος και απρόοπτα δεν μπόρεσε να έρθει», δήλωσε αρχικά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και συνέχισε για την υπόθεση της μεταγραφής του Ζεβλάκοφ: «Είναι υπό εξέλιξη η μεταγραφή και πιστεύω ότι εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί. Είναι για το καλοκαίρι και όχι για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, στην οποία δεν θα γίνει τίποτα. Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ κοντά και πολύ μακριά, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα ολοκληρωθεί».

Η καριέρα του Ζεβλάκοφ με αριθμούς

1996/97 Πολόνια Βαρσοβίας 33, 1
1997/98 Πολόνια Βαρσοβίας 29, 2
1998/99 Μπέβερεν 24, 1
1999/00 Μουσκρόν 31, 0
2000/01 Μουσκρόν 29, 1
2001/02 Μουσκρόν 31, 0
2002/03 Άντερλεχτ 24, 1
2003/04 Άντερλεχτ 24, 2
2004/05 Άντερλεχτ 15, 0
2005/06 Άντερλεχτ 15, 0

*Πέραν του Ζεβλάκοφ, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ενδιαφέρεται (φήμες κάνουν λόγο για πρόταση) για τον Τόμισλαβ Μπούτινα, που επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αναμένεται να αγωνιστεί με την εθνική Κροατίας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Καψής και Μάριτς οι τυχεροί

Σχετικά με την κοπή της πίτας, οι τυχεροί στο φλουρί ήταν ο Μίλος Μάριτς και ο Μιχάλης Καψής, που κέρδισαν από 5.000 ευρώ, όπως και ο μασέρ Παναγιώτης Κανέλλος με τον οδηγό Τάσο Καπετάνο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ειδοποίησε την τελευταία στιγμή πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, οπότε την κοπή ανέλαβε ο Γιώργος Λούβαρης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καψής δήλωσε: «Είναι καλό το ότι μου έπεσε το φλουρί, γιατί αυτό σίγουρα φέρνει τύχη και ελπίζω να φέρει τύχη σε εμένα, στην οικογένειά μου και στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Εύχομαι να είμαι υγιής και να προσφέρω στην ομάδα μου». Για το ματς με τον Πανιώνιο πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι που έρχεται, καθώς δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να το αποδεικνύουμε σε κάθε αγωνιστική, όπως και στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο οποίος ενισχύεται και μεταγραφικά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί».

Φήμες για Πετκάκη

Έντονη φημολογία υπήρχε την Τετάρτη πως στον Ολυμπιακό εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Δημήτρη Πετκάκη. Ο 22χρονος δεξιός μπακ της Καλαμαριάς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ήδη απέρριψε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου από τους Ποντίους. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο νεαρός μπακ, που απασχόλησε και την ΑΕΚ, έχει ήδη συμφωνήσει με τους «ερυθρολεύκους». Φέτος ο Πετκάκης έχει 12 συμμετοχές και 1 κόκκινη κάρτα στο πρωτάθλημα.

Το παραδέχεται και η Λιόν

Το ενδιαφέρον της Λιόν για τον Γιάγια Τουρέ παραδέχτηκε με δηλώσεις του στη «Le Patriote» ο Μπερνάρ Λακόμπ, δεξί χέρι του προέδρου της γαλλικής ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολά. «Ναι, ενδιαφερόμαστε για τον Τουρέ, αλλά δεν μπορώ να σας πω τίποτε περισσότερο», δήλωσε ο Λακόμπ που παρακολούθησε από κοντά τον 23χρονο μέσο στη νίκη της Ακτής Ελεφαντοστού επί της Λιβύης με 2-1 (ο Τουρέ σημείωσε το νικητήριο γκολ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το γκολ του Τουρέ έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ η Corriere Dello Sport τον κατέταξε στα 10 καλύτερα ταλέντα του Κόπα Άφρικα.

Σε απολογία ο «Μπάμπα»

Σε απολογία κλήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Ο Νιγηριανός άσος είχε απουσιάσει αδικαιολόγητα από τις προπονήσεις της ομάδας μετά τις γιορτές και παρόλο που μέχρι τώρα η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» δεν είχε… κινηθεί εναντίον τουα, ακάτι τέτοιο αποφασίστηκε να γίνει την Τετάρτη. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πειραϊκός σύλλογος με ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, η οαποία αναφέρει: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή Αρούνα Μπαμπαγκίντα, για την αδικαιολόγητη απουσία του από τις προπονήσεις της ομάδας μετά την άδεια των εορτών».

Ο ίδιος ο «Μπάμπα», μετά το τέλος του φιλικού με τον Εθνικό Αστέρα είπε: «Νομίζω ότι ήμουν δικαιολογημένος. Δεν ξέρω αν θα με τιμωρήσουν, αλλά στην ομάδα πιστεύουν ότι έκανα λάθος κι έτσι ήταν λογικό να με καλέσουν σε απολογία. Εγώ προσπαθώ στις προπονήσεις και δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Από εβδομάδα ο Καφές

Για μετά το ματς με τον Πανιώνιο (που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα) ορίστηκε το ραντεβού της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον εκπρόσωπο του Παντελή Καφέ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Στη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά των «ερυθρολεύκων» θα είναι για συμβόλαιο 2,5 ετών έναντι συνολικού ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ατομικό ο Μπουλούτ

Ένα πρόβλημα είχε να αντιμετωπίσει ο Τροντ Σόλιντ στην προπόνηση της Πέμπτης. Ο λόγος για τον Έρολ Μπουλούτ, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Τούρκος άσος των Πειραιωτών ένιωθε ένα σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο, όμως την Παρασκευή αναμένεται να προπονηθεί κανονικά.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους, οι διεθνείς που επέστρεψαν από τη Σαουδική Αραβία γυμνάστηκαν χαλαρά. Παράλληλα, το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Βενετίδης. Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη για τις 11:00, ενώ αυτή της Κυριακής στις 18:00.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Άκης Στρατόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x