Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο «Koriopolis», όπως δήλωσε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης. Παράλληλα, πρόσθεσε πως για τα αδικήματα της δωροδοκίας, του παράνομου στοιχηματισμού και κατ’ επέκταση της δυσφήμισης του αθλήματος, δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, καθώς αυτό γίνεται μετά από τρία χρόνια και τόνισε χαρακτηριστικά: «Από εμάς δεν θα γλιτώσει κανείς από τους 85»!

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Αναγνωστάκης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»:

«Περιμένουμε μέρα με τη μέρα να μας υποβληθούν τα στοιχεία για να επέμβουμε από την πλευρά των πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν τελεστεί. Εμείς θα ασχοληθούμε με το μέρος εκείνο που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του από την πλευρά των ομάδων, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα που εξετάζουμε είναι αυτό της δωροδοκία όπως αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος Α του πειθαρχικού κώδικα και αυτό του στοιχηματισμού. Όσοι εμπλέκονται αναμφισβήτητα διαπράττουν και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Η δυσφήμιση παραγράφεται ένα μήνα μετά την τέλεση. Όμως για δωροδοκία και στοιχηματισμό είναι τριετής η παραγραφή. Θα επέμβουμε σύμφωνα με τα στοιχεία της κ. Παπανδρέου. Υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις. Από εμάς το ταχύτερο δυνατό θα ασκηθούν διώξεις. Έχει δίκιο το κοινό που ανησυχεί και απαιτεί αποφάσεις εδώ και τώρα.

Με έχει συγκλονίσει το περιστατικό. Είμαι κι εγώ φίλαθλος, πηγαίνω στο γήπεδο και έχω συγκλονιστεί με τις αποκαλύψεις. Έγινε καλή δουλειά από την εισαγγελία σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Αρχές. Από εμάς δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς από τους 85, εφόσον είναι πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τους ανθρώπους τους ποδοσφαίρου. Τους αξιωματούχους του αγώνα, προπονητές, ποδοσφαιριστές, ακόμη και ανθρώπους της ΕΠΟ, οποιονδήποτε εμπλέκεται στο χώρο. Είναι πρωτόγνωρο γεγονός, αλλά παράλληλα και μια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ορθοποδήσει, να δει μια άσπρη μέρα
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube