Koriopolis

«Ανατριχιαστικός ο διάλογος Ψωμιάδη-Μπουρούση»

Χωρίς καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο Koriopolis, εξαπολύοντας βολές κατά της ηγεσίας της Σούπερ Λίγκας και της Football League, λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς ότι, εφόσον είναι κατηγορούμενοι, η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι συνομιλητής τους! Χαρακτήρισε δε «πιο ανατριχιαστικό» το διάλογο Ψωμιάδη-Μπουρούση, ενώ, για τον Σοφοκλή Πιλάβιο, είπε: «Λειτούργησε πάρα πολύ καλά στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Χωρίς καμία διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο Koriopolis, εξαπολύοντας βολές κατά της ηγεσίας της Σούπερ Λίγκας και της Football League, λέγοντας, εμμέσως πλην σαφώς ότι, εφόσον είναι κατηγορούμενοι, η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι συνομιλητής τους!

Χαρακτήρισε δε «πιο ανατριχιαστικό» το διάλογο Ψωμιάδη-Μπουρούση, ενώ, για τον Σοφοκλή Πιλάβιο, είπε: «Λειτούργησε πάρα πολύ καλά στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Πάνος Μπιτσαξής

Αρχικά, είπε: «Αφήνουμε τα στοιχεία και τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους.

Βγάλαμε από το συρτάρι, κάτω από το χαλί θα έλεγα, τρεις φακέλους: το φάκελο της διαφθοράς, το φάκελο της βίας και το φάκελο των συντεταγμένων κανόνων, με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί ο ελληνικός αθλητισμός και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας δεν προδικάζει την ενοχή κανενός… Αλλά η ελληνική Πολιτεία έκανε το χρέος της σε ό,τι αφορά την έρευνα.

Η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου αφορά 5 εκατ. Έλληνες, όχι μόνο την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία διάθεση επικοινωνιακής εκμετάλλευσης.

Η υπόθεση αυτή θέλω να διεξαχθεί με όρους νομικού πολιτισμού
».

Για τις συνομιλίες των εμπλεκομένων: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο σε ανακριτικό υλικό… Θα αποδειχθεί ή όχι η ενοχή των κατηγορουμένων. Αυτό, όμως, που έχει αποδειχθεί και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, είναι ένα αθλητικό ανοσιούργημα. Ένα αθλητικό κακούργημα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Μία ομάδα ανθρώπων επιχειρούσε να γίνει κράτος εν κράτει, να κρατάει τις τύχες των ελληνικών πρωταθλημάτων, να… κανονίζει τους διαιτητές, τις εξελίξεις, το ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Εν πολλοίς, δεν απέδωσε αυτό το σχέδιο. Ωστόσο, φτάσαμε στο σημείο να παίζονται τα πρωταθλήματα πιο πολύ στο παρασκήνιο, παρά το προσκήνιο…».

Για το νέο πρωτάθλημα και αν αυτό θα ξεκινήσει: «Είναι μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει το ποδόσφαιρό μας από την αρχή, με νέους όρους. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει το νέο πρωτάθλημα. Όμως, πρέπει να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ως Πολιτεία ότι το ποδόσφαιρο θα είναι καθαρό. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, αν δεν εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δεν θα ξεκινήσει τίποτα!».

Τόνισε δε, ότι: «Στις ηγεσίες τους, τόσο η Σούπερ Λίγκα, όσο και η Football League, έχουν κατηγορούμενους».

Για τον κ. Μαρινάκη: «Με τον κ. Μαρινάκη είχαμε πάντα θεσμική επικοινωνία. Συζητούσαμε για τη φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων».

Για την αθλητική δικαιοσύνη: «Οφείλω να παραδεχθώ ότι η αθλητική δικαιοσύνη δεν δημιουργούσε ποτέ την αίσθηση της εμπιστοσύνης… Την πρώτη χρονιά, το καλοκαίρι του 2009, όταν είχαμε την πρώτη, ουσιαστική διαπραγμάτευση με την ΕΠΟ για τις τομές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωτοβουλία του κ. Πιλάβιου θεσμοθετήθηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Η αθλητική δικαιοσύνη βελτιώθηκε ριζικά το χρόνο που πέρασε… Σε γενικές γραμμές, στάθηκε καλά. Στόχος μας είναι η περεταίρω ενεργοποίησή της. Και πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την ποινική δίκη».

Για το αν τίθεται θέμα με την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου: «Είναι επείγουσα ώρα για την αθλητική δικαιοσύνη. Η αξιοπιστία της αθλητικής δικαιοσύνης βρίσκεται, πλέον, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Πολιτείας. Αποφάσεις που δεν ταιριάζουν με τις περιστάσεις, θα έχουν τις συνέπειές τους. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ούτε θέλω να προδικάσω, όμως, τίποτα για τον Ολυμπιακό Βόλου και το αν θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη».

Για τη διαιτησία: «Δεν έχουν διαφύγει της προσοχής μας οι επιθέσεις εναντίον διαιτητών. Είχαμε πολλά περιστατικά φέτος. Αυτά αναδεικνύουν -και μιλάω πάντα με ειλικρίνεια προς το φίλαθλο κοινό- ότι ο υπόκοσμος και οι συμπεριφορές… καμόρας, που παραπέμπουν στη… Σικελία, την κακή Σικελία, πρέπει να φύγουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό ευθύνεται, τόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και η ελληνική Πολιτεία. Σε ανύποπτο χρόνο, είχα πει ότι πρέπει να επανέλθει το σύστημα που θα καθορίζει με κλήρωση τους διαιτητές! Η ομοσπονδία δεν αποδέχτηκε την πρότασή μου. Πλέον, όμως, είναι όρος!».

Πρόσθεσε, επίσης: «Αν είναι να έχουμε ένα ποδόσφαιρο που παραπέμπει σε… ζούγκλα και καμόρα, τότε ποιο το νόημα; Ήρθε η ώρα να δοθεί απάντηση στη ρητορική ερώτηση του κ. Πιλάβιου: ''Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο μπράβων, πιστολάδων;'' Αυτή η ιστορία δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο».

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Χωρίς την αποφασιστική συμβολή του κ. Πιλάβιου, δεν θα είχε προχωρήσει η υπόθεση… Βοήθησε τα μέγιστα στη διαδικασία για την επικοινωνία με τους αξιωματούχους της UEFA, ώστε να προχωρήσει το θέμα. Θεωρώ ότι, ο Σοφοκλής Πιλάβιος λειτούργησε πάρα πολύ καλά στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για τον Μπουρούση: «Ο διάλογός του με τον Ψωμιάδη είναι ο πιο ανατριχιαστικός από όλους! Ήταν δόξα του ελληνικού αθλητισμού… Μέχρι τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω. Ο διάλογος αυτός σηκώνει την τρίχα της κεφαλής κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τον αθλητισμό. Μου προκαλεί αποτροπιασμό, ακόμη και μετά τη δήλωση του παίκτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x