Koriopolis

Σφίγγει ο κλοιός για Μαρινάκη

Ασφυκτική πίεση απ’ όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την οικειοθελή παραίτηση ή την αποπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ασκείται τις τελευταίες ώρες και ενόψει του Δ.Σ. του συνεταιρισμού την προσεχή Τρίτη. Πρόταση μομφής ή/και ασφαλιστικά μέτρα σχεδιάζουν ορισμένες από τις ΠΑΕ που δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Άρης και Ηρακλής ακονίζουν τα ξίφη τους. Μαζί τους συμπλέει και ο Πάνος Μπιτσαξής.

Ασφυκτική πίεση απ’ όλες τις κατευθύνσεις με στόχο την οικειοθελή παραίτηση ή την αποπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ασκείται τις τελευταίες ώρες και ενόψει του Δ.Σ. του συνεταιρισμού την προσεχή Τρίτη.

Πρόταση μομφής ή/και ασφαλιστικά μέτρα σχεδιάζουν ορισμένες από τις ΠΑΕ που δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Άρης και Ηρακλής ακονίζουν τα ξίφη τους. Μαζί τους συμπλέει και ο Πάνος Μπιτσαξής.

Θύελλα ξεσπά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής (που έχει αναφερθεί δημοσίως υπέρ της αλλαγής στην ηγεσία της λίγκας), οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Λάρισα, έχουν τοποθετηθεί επισήμως και έχουν ζητήσει την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Με τους προαναφερόμενους συμπλέουν σαφώς ο Άρης και ο Ηρακλής.

Η Σούπερ Λίγκα έχει συγκαλέσει συμβούλιο για την προσεχή Τρίτη και ένα από τα θέματα είναι η επικύρωση της βαθμολογίας. Η διοργανώτρια Αρχή προχωρεί σε αυτή τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής έχει προσφύγει στο CAS και ενώ οι εξελίξεις σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης για την υπόθεση των στημένων αγώνων βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ουδείς δηλαδή γνωρίζει, ποιες ομάδες θα αγωνίζονται την νέα σεζόν στη «μεγάλη» κατηγορία, καθώς -σύμφωνα με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς- οι εμπλεκόμενες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές υποβιβασμού. Είναι αυτονόητο και προφανές, λοιπόν, ότι καμία βαθμολογία δεν μπορεί να επικυρωθεί.

Για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός που ελπίζουν σε παραμονή στην κατηγορία σε περίπτωση που υπάρξουν ομάδες οι οποίες θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό, σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Σε αυτό θα μετάσχει πιθανότατα και ο Ηρακλής, ο οποίος έχει προσφύγει ήδη στο CAS με το ίδιο αίτημα, αλλά για άλλο λόγο.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι των αντιδράσεων. Το άλλο έχει να κάνει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος δεν φέρεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, παρά τα όποια ζητήματα ηθικής τάξης εγείρονται πλέον από πολλούς. Αν την Τρίτη δεν παραιτηθεί, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, η Λάρισα, ο Άρης και ο Ηρακλής, πιθανότατα θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον του, «ψάχνοντας» άλλες τέσσερις ομάδες που θα χρειαστούν για να πετύχουν το σκοπό τους.

Από την άλλη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη φέρονται να στηρίζουν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα και ίσως Καβάλα, παράγοντες των οποίων κατηγορούνται –ως γνωστόν- για εμπλοκή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Πιθανότατα θα τον στηρίξει και ο Πανιώνιος. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της Ξάνθης, του Ατρομήτου και του Εργοτέλη, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Πανσερραϊκός σίγουρα δεν θέλουν την επικύρωση της βαθμολογίας, ωστόσο είναι άγνωστο το τι θα πράξουν σε περίπτωση πρότασης μομφής.

Είναι σαφές, λοιπόν, πως μετά τη ΓΑΔΑ και την Ευελπίδων όπου "κατοικοεδρεύει" πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ενδιαφέρον μεταφέρεται και στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, όπου θα δοθεί μάχη με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ωστόσο, ό,τι και να γίνει, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, ο τελευταίος λόγος πλέον είναι στη δικαιοσύνη…

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x