Koriopolis

Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ μετά την απολογία των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, καθώς και του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη, που (και πάλι) δεν εμφανίστηκε. Να ανασταλεί η διαδικασία και να υπάρξει αναμονή για την απόφαση των ποινικών δικαστηρίων, το κοινό τους αίτημα. Διαβάστε τι ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία. .

Νωρίς το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ μετά την απολογία των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, καθώς και του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη, που (και πάλι) δεν εμφανίστηκε

Μέχρι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας οι απολογούμενοι θα καταθέσουν τα σχετικά υπομνήματα και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η επιτροπή, που θα εκδώσει-μέχρι το βράδυ-την απόφαση με την οποία θα τελεσιδικήσει η υπόθεση σε αθλητικό επίπεδο, εντός των τειχών, αφού ακολουθούν τα ποινικά δικαστήρια και πιθανές προσφυγές των εμπλεκόμενων σε διεθνή όργανα.

Κατά την απολογία της ΠΑΕ Καβάλα, που ακολούθησε αυτή του Ολυμπιακού Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου, επτά δικηγόροι (!) και ο Σταύρος Ψωμιάδης παρέθεσαν τα επιχειρήματά τους για να πείσουν την επιτροπή πως η απόφαση για υποβιβασμό του συλλόγου ήταν νομικά αστήρικτη.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως δεν υπάρχει καμία σχέση του Μάκη Ψωμιάδη με την Καβάλα, πρόσθεσαν πως για να συσταθεί εγκληματική οργάνωση απαιτούνται τουλάχιστον τρία άτομα και δεν… συμπληρώνεται βάσει της δικογραφίας αυτός ο αριθμός από τη στιγμή που απαλλάχθηκε ο Γιάννης Παπακώστας, ενώ ανέφεραν πως η αναφορά περί στοιχηματισμού του Μάκη Ψωμιάδη για ίδιον όφελος «αθωώνει» την Καβάλα. Επίσης πρόσθεσαν πως δεν αποδεικνύεται πως ούτε ο Μάκης Ψωμιάδης, ούτε ο γιος του Σταύρος έχουν στοιχηματίσει, ενώ συμπλήρωσαν για τις κατηγορίες περί εκβίασης πως δίχως εκβιαζόμενο δεν υπάρχει τέτοια πράξη. Οι νομικοί εκπρόσωποι του συλλόγου τόνισαν πως θα πρέπει να ανασταλεί η όλη διαδικασία, να ισχύσει το τεκμήριο της αθωότητας και να μη ληφθεί καμία απόφαση για υποβιβασμό ή όχι, παρά μόνο αφού υπάρξει απόφαση από ποινικά δικαστήρια.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που παρίστατο, ανέφερε: «Εκφράζω τη λύπη μου για όλη τη διαδικασία. Έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας από τη στιγμή που δεν υπάρχει πουθενά το όνομά μου. Δεν αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Για να είναι στημένο ένα ματς, θα πρέπει να υπάρχει έντονη στοιχηματική δράση και σε αυτά της Καβάλας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ο Αλέξης Κούγιας, που παρέστη ως μάρτυρας και κατέθεσε, ανέφερε: «Γνωρίζω τι γίνεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Γνωρίζω πως ο Μάκης Ψωμιάδης κινεί τα νήματα στην Καβάλα», ενώ μετά από σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν ποτέ έχει πληρώσει ή δωροδοκήσει». Τέλος, πρόσθεσε πως «… αυτό που έγινε με το στήσιμο των πρωταθλημάτων από το 2004 κι έπειτα είναι φοβερό. Μπήκαν μπράβοι στο ποδόσφαιρο, έφεραν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έκανε τίποτα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x