Koriopolis

Αθώοι Θρασύβουλος και Δημητρόπουλος!

Η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής αθώωσε τον Θρασύβουλο, τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Ρόδη και τους διαιτητές της περσινής αναμέτρησης με την Ηλιούπολη, Δημητρόπουλο, Βερρή και Κουτσουμπού, με απόφαση που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης και αφορούσε την υπόθεση των ύποπτων αγώνων και συγκεκριμένα το ματς Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής αθώωσε τον Θρασύβουλο, τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Ρόδη και τους διαιτητές της περσινής αναμέτρησης με την Ηλιούπολη, Δημητρόπουλο, Βερρή και Κουτσουμπού, με απόφαση που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης και αφορούσε την υπόθεση των ύποπτων αγώνων και συγκεκριμένα το ματς Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 1-1.

Αυτή ήταν η μοναδική απόφαση που πάρθηκε την Πέμπτη από τις τέσσερις που συνολικά εκδικάστηκαν και όπως προείπαμε ήταν αθωωτική για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η εκδίκαση των υποθέσεων των ΠΑΕ Λεβαδειακός, Αγροτικός Αστέρας, Ιωνικός (η μία από τις δύο υποθέσεις που εμπλέκεται), Ρόδος, Αετός Σκύδρας και Δόξα Κρανούλας και των ποδοσφαιριστών της Ηλιούπολης, Θάνου και Ηλιόπουλου, αναβλήθηκαν για την προσεχή Δευτέρα.

Σήμερα εκδικάστηκαν οι υποθέσεις του Θρασύβουλου (για τον οποίο βγήκε ήδη απόφαση), του Διαγόρα, του Ιωνικού (η μία από τις δύο), του Πανθρακικού και της Δόξας Δράμας. Οι προαναφερόμενες ΠΑΕ και τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, έλαβαν προθεσμία για υπομνήματα έως τη Δευτέρα και ακολούθως θα εκδοθεί η απόφαση.

Ας δούμε αναλυτικά τι ειπώθηκε κατά την απολογία των κατηγορουμένων:

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1-1»

Λίβας (δικηγόρος Θρασύβουλου): «Ο κ. Ρόδης όχι μόνο δεν είναι πρόεδρος, αλλά δεν είναι καν μέλος του διοικητικού συμβουλίου».

Αλέξης Κούγιας (μάρτυρας): «Ο Τσιακογιάννης είχε διακλαδωθεί με διαιτητές και παρατηρητές. Ο Τσακογιάννης ήλεγχε τον διαιτητή του αγώνα, Δημητρόπουλο. Είτε τον είχε σε pay roll, είτε τον τρομοκρατούσε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Θρασύβουλος δεν πρέπει να είχε σχέση. Ο Δημητρόπουλος εκτελούσε τις αποστολές του συγκεκριμένου κυκλώματος. Είμαι απόλυτος. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ανήθικο πρόσωπο. Ο Δημητρόπουλος δεν έχει ακουστεί ότι είναι άτομο που δωροδοκείται. Μπήκε όμως, στο κύκλωμα για να ανέβει κατηγορίες. Δεν έχω άποψη για τον α’ βοηθό Βερρή. Έχω αρίστη άποψη για την β’ βοηθό Παναγιώτα Κουτσουμπού. Είναι εξαιρετική».

Σ. Μασούρης (πρόεδρος Θρασύβουλου): «Το πανελλήνιο απορεί γιατί διώκεται ο Θρασύβουλος. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη γιατί διώκεται. Ο κύριος Ρόδης δεν έχει καμία εμπλοκή γιατί είχε παραιτηθεί».

Δ. Βερρής (βοηθός διαιτητή): «Δεν έχω καταλάβει γιατί με καλέσανε. Όταν το άκουσα έπεσα από τα σύννεφα. Επικαλούμαι τη βαθμολογία του παρατηρητή που ήταν πολύ καλή».

Π. Κουτσουμπού (βοηθός διαιτητή): «Ο βαθμός μου στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν 8,4. Πρέπει να βγει η απόφαση σήμερα γιατί έχω αγώνα την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Να πάω με ψηλά το κεφάλι».

Αλ. Δημητρόπουλος (διαιτητής): «Υπάρχει μία κόντρα από τον Κούγια προς το πρόσωπο μου. Είχε χτυπήσει έναν βοηθό μου στο παρελθόν και είχαν γίνει μηνύσεις. Για το ματς Ηλιούπολη-Θρασύβουλος η ΚΕΔ με είχε επιβραβεύσει με νέο ορισμό, επειδή είχα πάει καλά».

Χ. Γρηγορίου (δικηγόρος Δημητρόπουλου): «Ο “καφές”, δηλαδή τα λεφτά που λέει ο Τσακογιάννης, που βρίσκονται; Σε ποιους διαιτητές δόθηκαν; Η συνομιλία είναι εντελώς αόριστη. Δεν έχει προσδιοριστεί ούτε και το ποσό, ο “καφές”, από πού προέρχεται, για ποιον πρόκειται. Η βαθμολογία του διαιτητή είναι σχεδόν άριστη. Στα επόμενα έξι παιχνίδια, είχε οριστεί στα τρία».

Αργ. Λίβας (δικηγόρος Θρασύβουλου): «Η μοναδική εμπλοκή του Θρασύβουλου είναι ότι πήγε να παίξει τον αγώνα. Η πειθαρχική δίωξη είναι αόριστη. Στην δικογραφία δεν υπάρχει τίποτα. Κανένα στοιχείο».

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1-2»

Αλ. Κούγιας (μάρτυρας): «Η Ηλιούπολη και ο Διαγόρας είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Διαγόρας είχε νικήσει στον α’ γύρο και όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι θα νικήσει η Ηλιούπολη στον β’. Ο Αγροτικός Αστέρας, ο Διαγόρας, η Ηλιούπολη είναι οι ομάδες ταμπού του βρώμικου ποδοσφαίρου. Μου κάνει εντύπωση όμως η εμπλοκή του μεγαλομετόχου του Διαγόρα, Χρυσοχοϊδη. Όταν τον είχα συναντήσει στη Ρόδο, μου είχε πει ότι “όταν είσαι με το πιστόλι στο κεφάλι είσαι αναγκασμένος να κάνεις εκπτώσεις ηθικής”. Επίσης, ο ποδοσφαιριστής Ρούσεφ μου είπε ότι “αν δεν γίνονται τα παιχνίδια όπως γίνονται, δεν θα μπορούμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας”. Το κακό που έκανε ο Διαγόρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά τα χρόνια, είναι αναμφισβήτητο. Ο Χρυσοχοϊδης δεν είναι κακοποιός, η ομάδα του όμως ανακήρυξε πρωταθλητές αντί άλλων. Ο Διαγόρας ήταν έρμαιο των ποδοσφαιριστών του και των προπονητών του. Ο Χρυσοχοϊδης πιθανόν δεν συναινούσε για να δώσουν το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι καραστημένο και σκηνοθετημένο. Ο διαιτητής Σέγγος έχει πολλά ερωτηματικά στο ποδόσφαιρο. Είτε από φόβο, είτε γιατί του υποσχέθηκαν άνοδο. Είναι πάντως χαρισματικός διαιτητής».

Πουλόπουλος (ποδοσφαιριστής Διαγόρα): «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έγινε τίποτα. Κανείς δεν μας είπε ποτέ, να παίξουμε και να χάσουμε. Παίζαμε με νεαρούς. Υπήρχαν παρακάλια από την άλλη ομάδα. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 1-1, τα παρακάλια ήταν πιο έντονα. Αυτά γίνονται σε πολλά παιχνίδια. Πολλές φορές τα παρακάλια γίνονται απειλές, όταν κάποιος θέλει πολύ ένα παιχνίδι. Γίνονται πιεστικότεροι. Εμείς παίξαμε όσο μπορούσαμε καλύτερα. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο ο Νικολόπουλος της Ηλιούπολης για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν με έχει πάρει ποτέ».

Γ. Σέγγος (διαιτητής): «Είμαι αγανακτισμένος. Έχω διασυρθεί. Στην έκθεση του παρατηρητή καταρρίπτονται όλα. Δεν μου διαμαρτυρήθηκε κανείς για τίποτα. Δέκα μέρες μετά η ΕΠΟ μου εμπιστεύτηκε το δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν, το ΟΦΗ-Παναιτωλικός. Ο λογαριασμός στην Πειραιώς και ο αριθμός τηλεφώνου ανήκει σε κάποιον Μάριο Παρλιάρο, δημοσιογράφο, κάτοικο Αθηνών. Δεν τον γνωρίζω, ούτε κατ’ ονομα. Δεν είμαι εγώ στο τηλεφώνημα, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Τσακογιάννη».

Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): «Μέχρι τον Δεκέμβρη κάναμε πορεία πρωταθλητισμού. Μετά υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Μετά παίζαμε με νεαρούς, η εικόνα δεν ήταν ίδια αλλά κάναμε αξιόλογη πορεία. Κανένας δεν με ενόχλησε στο ημίχρονο. Δεν ισχύει το παραμικρό. Παρακάλια υπήρχαν. Στο ημίχρονο άκουσα κάποιον να μου φωνάζει, “Ρουτζιέρη βγάλε τους ξένους αλλαγή”. Εγώ δεν έβγαλα κανέναν. Μας έλεγαν “βοηθήστε μας, σας δώσαμε το παιχνίδι στον πρώτο γύρο” που το είχαμε πάρει με την αξία μας”.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 0-1»

Κούγιας (μάρτυρας): «Δεν γνωρίζω τίποτα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για τον κύριο Χαραλαμπίδη, εκτός από το ότι είχε σχέση με τον Τσακογιάννη και είναι στο περιβάλλον του, δεν ξέρω τίποτα».

Χαραλαμπίδης (πρόεδρος Ιωνικού): «Η ομάδα μας ουδέποτε πήρε τίποτα. Ο αγώνας ήταν ζωής και θανάτου. Θεωρώ ότι ήταν ένας αγώνας που κρίθηκε στο γήπεδο. Στο κατηγορητήριο, δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο όνομα μου, ούτε η ομάδα έχει καμία σχέση».

Τζελέπης (πρόεδρος Πανθρακικού): «Πήγαμε σε μία έδρα δύσκολη, αντιμετωπίσαμε πολεμικό κλίμα και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Λίβας (δικηγόρος Πανθρακικού): «Είναι μία συνομιλία Τσακογιάννη με Χάλκο για τον συγκεκριμένο παιχνίδι. Τίποτα άλλο. Μια συνομιλία τρίτων».

Σαββάκης (μεγαλομέτοχος Πανθρακικού): «Εμείς είμαστε άλλου είδους παράγοντες. Στα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ που είναι ο Πανθρακικός, παίζονταν αλλού τα λεφτά και ερχόταν άλλο αποτέλεσμα. Η εμπλοκή μας στα στημένα παιχνίδια είναι άδικη».

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 0-2»

Κούγιας: «Την Δόξα Δράμας την αγόρασε ο Σάμιος που τυχαίνει να τον γνωρίζω. Επιχειρηματικά είναι αξιόπιστος. Δεν έχω άποψη για τον συγκεκριμένο αγώνα. Οι δύο ομάδες αγωνιστικά δεν έχουν καμία σχέση. Ο Τσακογιάννης μπορούσε να επιβάλει στην ομάδα του να χάσει. Έχει το μαχαίρι, το πιρούνι και το καρπούζι. Και αν δεν μπαίνουν τα γκολ, τα βάζει ο Νικολόπουλος μόνος του. Αλλά αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί που τράβαγαν ό,τι τράβαγαν από την Ηλιούπολη, γιατί δεν πήγαν ποτέ σε ένα αστυνομικό τμήμα».

Σάμιος (μεγαλομέτοχος Δόξας): "Αισθάνομαι όνειδος. Είμαι γνωστός πλοιοκτήτης και αριστούχος της νομικής. Το κατηγορητήριο είναι παντελώς ανυπόστατο. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία για μένα. Που μιλάω εγώ και με ποιον. Συναντήθηκα με τον Χάλκο, είναι κακό ότι πήγα και τον βρήκα σε μία πλατεία στη Γλυφάδα; Μου ζήτησε ο Τσακογιάννης αν καίγομαι για το παιχνίδι. Του είπα, ότι θα το παίξω το παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο. Αυτοί είναι κατηγορούμενοι. Εμένα γιατί με καλεί ο εισαγγελέας, τι σχέση έχω με αυτούς. Το κατηγορητήριο αυτό αποτελεί προσβολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων μου. Όποιος έπαιξε με την Ηλιούπολη και τη νίκησε, θα πρέπει να βρεθεί κατηγορούμενος; Και στο ημίχρονο και στο τελείωμα δεν μπήκαμε μέσα αποδυτήρια γιατί τρώγαμε ξύλο. Μου κάνετε μεγάλο κακό».

Σέρεμετ (ποδοσφαιριστής Δόξας): "Το ματς δεν ήταν στημένο. Ήταν κανονικό παιχνίδι με πάθος και με δύναμη. Στο ημίχρονο πήγαμε αποδυτήρια και στο τούνελ ήρθε ένας και με χτύπησε από πίσω».

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x