Koriopolis

Υποβιβασμός για Αστέρα!

Την ποινή του υποβιβασμού στον Αστέρα Τρίπολης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων, επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας! Την ίδια ώρα (και για τον ίδιο λόγο) απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια επιβλήθηκε στον Γιώργο Μποροβήλο. Αθωώθηκαν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα!

Την ποινή του υποβιβασμού στον Αστέρα Τρίπολης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων, επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας!

Την ίδια ώρα (και για τον ίδιο λόγο) απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια επιβλήθηκε στον Γιώργο Μποροβήλο.

Οι ποινές, βέβαια, είναι εφέσιμες και τις προσεχείς ημέρες Αστέρας και Μποροβήλος θα προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διαβάστε τα σενάρια για την αντικατάσταση ή μη του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ, ο Νίκος Μαχλάς, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους!


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Για τους Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

«Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ».

Β) Για τους ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο):

«Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης. Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».

Γ) Για τους ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο):

«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ. Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ' αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη».

Θυμίζουμε πως το κατηγορητήριο για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γιώργο Μποροβήλο, βάσει του οποίου αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι, αναφέρει τα εξής:

«Ο Γ. Μποροβήλος ενεργώντας κατ’ επανάληψη και από κοινού με άλλους και έχοντας δόλο, υποσχέθηκαν και πρόσφεραν ως δώρο στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο 500.000 ευρώ σε μετρητά, για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (2-1) και συμφώνησαν να έχουν μειωμένη απόδοση οι αθλητές ώστε να νικήσει ο Αστέρας Τρίπολης, να βελτιωθεί η βαθμολογική του θέση και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου ήταν μυημένοι από τον Αχιλλέα Μπέο, με σκοπό να έχουν μειωμένη απόδοση στον συγκεκριμένο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου τελικά ήταν 2-1 υπέρ του Αστέρα Τρίπολης».

Επίσης:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος και η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, πρόσφεραν ως δώρο προς τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη, ουσιαστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΠΑΕ Καβάλα και μεγαλομέτοχο αυτής, καθώς και σε άλλους εμπλεκόμενους στη δραστηριότητα της ομάδας αυτής, το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά, προκειμένου κατά την επικείμενη τέλεση του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης της 8ης Μαρτίου 2011, να εμφανίσουν μειωμένη απόδοση οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας. Η ως άνω προσφορά δεν έγινε αποδεκτή».

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Μποροβήλος τιμωρήθηκε με τριετή απαγόρευση και όχι εφ όρου ζωής, οφείλεται στο ότι η Επιτροπή δέχτηκε πως οι απόπειρες δωροδοκίας τελέστηκαν αλλά δεν ευοδώθηκαν, δηλαδή οι Μπέος και Ψωμιάδης δεν πήραν τα λεφτά.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή Νύκταρη, προέκυψε πως ο τελευταίος δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ και κατά συνέπεια δεν του επιβάλλονται και κυρώσεις μιας και είναι απλός φίλαθλος. Ο σύλλογος και ο Νίκος Μαχλάς απαλάσσονται.

Το ίδιο ισχύει και για ΠΑΣ Γιάννινα και Γιώργο Χριστοβασίλη, καθώς δεν αποδείχθηκε πως εμπλέκονται στα όσα λέγονται μεταξύ Τσακογιάννη-Κανελλάκη για το παιχνίδι του Ιωνικού με τους Γιαννιώτες. Στους Νικαιώτες δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις καθώς θεωρούνται ομάδα Δ' Εθνικής...

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x