Koriopolis

«Εγώ φταίω για όλα τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου»;

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μέσα από τις φυλακές των Τρικάλων όπου βρίσκεται προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Γιώργος Τσακογιάννης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Κούγια και μιλάει για όλα: τις απειλές, την περίφημη «τρίτη κασέτα», τα «πέντε σκαμπίλια στα πόδια», το στοίχημα και πολλά άλλα…

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μέσα από τις φυλακές των Τρικάλων όπου βρίσκεται προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Γιώργος Τσακογιάννης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Κούγια και μιλάει για όλα: τις απειλές, την περίφημη «τρίτη κασέτα», τα «πέντε σκαμπίλια στα πόδια», το στοίχημα και πολλά άλλα…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τσακογιάννη στη «Δίκη» στον ΣΚΑΪ:

Για την Ηλιούπολη και τα στημένα παιχνίδια:

Με μεράκι, κόπο και χρήμα χτίστηκε η ομάδα της Ηλιούπολης. Αν ήθελα να πλουτίσω δεν θα ασχολιόμουν με την Ηλιούπολη. Εγώ φταίω για όλα τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου; Αυτά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Εγώ είμαι δυο χρόνια στη Β’ Εθνική. Στημένα παιχνίδια υπάρχουν και οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά όχι να τιμωρηθούν δυο-τρία άτομα επιλεκτικά. Δεν πρέπει να υπάρξουν εξιλαστήρια θύματα. Υπάρχουν φήμες για στημένα παιχνίδια και για όποιον αποδειχτεί κάτι να πάει φυλακή.

Για τις καταγγελίες Κούγια ότι ο Τσακογιάννης του απειλεί τα παιδιά:

Όποιος απειλεί παιδιά είναι σκουλήκι, είναι ερπετό, θέλει κρέμασμα στο Σύνταγμα. Το ίδιο είναι και όποιος χρησιμοποιεί τα παιδιά του για αυτό το λόγο. Εγώ έχω να μιλήσω χρόνια με τον Κούγια. Ο Κούγιας δεν είναι κύριος. Αυτά που λέει για μένα, τα λέει και για τον Τραυλό και για άλλους.

Για τη συνομιλία του με τον Πιλάβιο και την φράση του περί… πέντε σκαμπιλιών στα πόδια του Κούγια:

Όπως λέμε για ένα βουλευτή ότι θέλει κρέμασμα, έτσι είπα και για τον Κούγια ότι του χρειάζονται πέντε σκαμπίλια στα πόδια. Συζητάγαμε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο και το είπα αυτό. Ο Κούγιας το πήρε αυτό και το μετέτρεψε σε σχέδιο δολοφονίας. Έτσι πήρε και την προστασία μαρτύρων. Δεν του έχω απειλήσει τα παιδιά του, ούτε καν του έχω μιλήσει. Να έρθει μπροστά μου να τα πει. Να μας εξετάσει ο ανακριτής κατ’ αντιπαράσταση και να τα πει μπροστά μου.

Για τον Αλέξη Κούγια:

Αυτός είναι που ξυλοφορτώνει κόσμο στην Πάτρα με μπράβους. Και σε δημοσιογράφο χειροδίκησε, αλλά και σε παίκτες. Οι εισαγγελείς τα βλέπουν αυτά; Όλους τους έχει κατηγορήσει. Μετά τους γλύφει. Τα γυρίζει και λέει άλλα. Έχει εξελιχθεί σε εισαγγελέα. Τον Σταθάκη εγώ τον έβαλα να στήσει το ματς με τη Χερσόνησο; Ο Κούγιας ήταν που είχε εταιρία μαζί του.

Πώς ξεκίνησε αυτή η «βεντέτα»:

Πριν τρία χρόνια ήταν να ανέβει η Παναχαϊκή και η Ηλιούπολη. Τελικά πήραμε εμείς την άνοδο. Από τότε το ξεκίνησε αυτό. Εγώ δεν απαντούσα και εκείνος συνέχιζε. Για να δικαιολογηθεί στον κόσμο έλεγε ότι τον έστησαν. Με τον Παναργειακό έκανε τα ίδια. Έλεγε ότι του ζήτησαν λεφτά αλλά μήπως ήταν εκείνος που είχε δώσει τα λεφτά;

Για την περίφημη «τρίτη κασέτα» και το ρόλο που έπαιξε για να μην τιμωρηθεί η Παναχαϊκή:

Υπάρχει η τρίτη κασέτα την οποία και έχω ακούσει. Σε αυτή ακούγεται ο ανώτερος άρχοντος της ΕΠΟ. Δεν λέει κάτι ποινικό αλλά αυτά που λέει δεν είναι καλά. Εκείνο τον καιρό ο Κούγιας κατηγορήθηκε για πλαστογραφία, όμως η Παναχαϊκή δεν υποβιβάστηκε όπως άλλες ομάδες. Γιατί δεν τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή; Μπορείτε να κρίνετε εσείς αν έπαιξε ρόλο το ότι ο Κούγιας έλεγε πως έχει στα χέρια του την τρίτη κασέτα. Εγώ την έχω ακούσει. Μπορεί να πω στον ανακριτή ποιοι μιλάνε σε αυτή.

Για το στοίχημα:

Την Ηλιούπολη δεν την είχε ποτέ ο ΟΠΑΠ. Για το στοίχημα στο ίντερνετ είναι ανάξιο λόγου. Ψάξτε με αν έχω παίξει ποτέ. Δεν έχω εμπλοκή. Να τα ελέγξει όλα ο ανακριτής και να τιμωρηθώ παραδειγματικά.

Για τις παρακολουθήσεις και τους διαιτητές:

Τα τηλέφωνα που παρακολουθήθηκαν ήταν επιλεκτικά. Αν παρακολουθούσαν όλων των παραγόντων τα τηλέφωνα, θα ακούγατε ότι όλοι τα ίδια λένε. Όλοι για διαιτητές μιλάμε. Δεν σημαίνει ότι στήνανε παιχνίδια. Από εμένα δεν απειλήθηκαν ποτέ διαιτητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x