Koriopolis

Νέες αιχμές Γερουλάνου κατά Κασίμη!

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, ο Παύλος Γερουλάνος άσκησε αρνητική κριτική για την απόφαση του ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, να αφεθεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, με αποτέλεσμα τώρα να αναζητείται. «Δεν μπορούμε να έχουμε θεσμούς δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παλεύει με μία ώθηση και οι άλλοι να ακολουθούν από πίσω ασθμαίνοντας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, σημειώνοντας ευθέως πως η απόφαση Κασίμη πρέπει να κριθεί από τη δικαιοσύνη!

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, ο Παύλος Γερουλάνος άσκησε αρνητική κριτική για την απόφαση του ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, να αφεθεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, με αποτέλεσμα τώρα να αναζητείται.

«Δεν μπορούμε να έχουμε θεσμούς δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παλεύει με μία ώθηση και οι άλλοι να ακολουθούν από πίσω ασθμαίνοντας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, σημειώνοντας ευθέως πως η απόφαση Κασίμη πρέπει να κριθεί από τη δικαιοσύνη!

Το απόσπασμα της συνέντευξης του Παύλου Γερουλάνου στον «Αθήνα 9,84»:

«Η δικαιοσύνη έχει το δικό της ρόλο να παίξει εδώ πέρα. Σαφέστατα τον πρώτο ρόλο τον έχει η πολιτεία. Τα μηνύματα τα οποία βγαίνουν από την πολιτεία, είναι ότι πιο ουσιαστικό αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει ένα ρυθμό στη διαδικασία εξυγίανσης του ποδοσφαίρου. Είχαμε πει και προεκλογικά, ότι το πρώτο βήμα πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αλλά από κει και πέρα πρέπει να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι.

Πολύ συχνά με ρωτούν γιατί ξέρω γω πήρανε αυτήν την απόφαση, γιατί δεν τους ξηλώνουν; Λοιπόν, υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος γιατί δεν ξηλώνει η πολιτεία τους δικαστές. Οι δικαστές είναι μία ανεξάρτητη αρχή και πρέπει να είναι σε κάθε δημοκρατία μία ανεξάρτητη αρχή. Έχουνε δοθεί αγώνες για να μπορούμε να έχουμε μία ανεξάρτητη δημοκρατία και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Από κει και πέρα όμως για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, δεν μπορούμε να έχουμε θεσμούς δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παλεύει με μία ώθηση, και οι άλλοι να ακολουθούν από πίσω ασθμαίνοντας.

Πρέπει όλοι να βάλουμε χέρι για να προχωρήσουμε μπροστά. Λοιπόν όταν οι πολίτες βλέπουν τέτοιες αποφάσεις αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Ο εισαγγελέας ο κ. Κασίμης αποφάσισε ότι αφότου ήταν δύο μήνες άφαντος ο κ. Ψωμιάδης ως φυγάς, κι εγώ δεν εξετάζω αν δικαίως καταζητείται ή όχι, βλέπω αυτό που βλέπω ως πολίτης. Αποφάσισε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Αυτό είναι μία απόφαση. Είναι μία απόφαση που πρέπει να κριθεί. Όχι από την πολιτεία. Όχι από τον κάθε πολίτη από την ίδια την δικαιοσύνη. Πώς παίρνονται αυτές οι αποφάσεις; Γιατί παίρνονται;

Σε μία κοινωνία η οποία βρίσκεται σε κρίση, η οποία παλεύει, στην οποία κόβονται οι μισθοί, κόβονται οι συντάξεις, γίνεται μία τεράστια θυσία από όλες τις κατευθύνσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε παλιά. Εάν θέλουμε να βγούμε από την κρίση, πρέπει όπως κάναμε και στον τουρισμό να δουλέψουμε όλοι μαζί, συλλογικά με κοινούς στόχους και όχι ο καθένας στους δικούς του ρυθμούς.

Λοιπόν δικαίως έχει κάθε λόγο και η ΕΠΟ να έχει το δικό της πλαίσιο, και η δικαιοσύνη το δικό της και η πολιτεία το δικό της, αλλά πρέπει να κοιτάμε ο ένας τον άλλον, να συντονιζόμαστε, να βλέπουμε προς που πάει η χώρα, και να πηγαίνουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν θα βγούμε από την κρίση αν ο καθένας πηγαίνει στο δικό του δρόμο
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x