Koriopolis

«Χλωμή» η επιστροφή Καλόπουλου…

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να έχει αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση του Δημήτρη Καλόπουλου στην ΚΕΔ, ώστε τα μέλη της να αποφασίσουν σχετικά με την εμπλοκή του Θεσσαλονικιού ρέφερι στην υπόθεση των στημένων αγώνων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή δεν θα αποφανθεί και θα αναμένει τις εξελίξεις στην ποινική δικαιοσύνη.

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να έχει αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση του Δημήτρη Καλόπουλου στην ΚΕΔ, ώστε τα μέλη της να αποφασίσουν σχετικά με την εμπλοκή του Θεσσαλονικιού ρέφερι στην υπόθεση των στημένων αγώνων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή δεν θα αποφανθεί και θα αναμένει τις εξελίξεις στην ποινική δικαιοσύνη.

Στον Δημήτρη Καλόπουλο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω των συνομιλιών που αναφέρονται στο όνομα του μετά τη λήξη του περσινού ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διαιτητές που εμπλέκονται και τους οποίους παρέπεμψε στην αθλητική δικαιοσύνη, «κρατούσε» την υπόθεση του Μακεδόνα ρέφερι και περίμενε το ανακριτικό έργο να εξελιχθεί πριν αποφανθεί ο ίδιος.

Ο Καλόπουλος από την πλευρά του, ζήτησε δύο φορές από τον κ. Φάκο να εκδώσει διάταξη ώστε να γνωρίζει αν θα εισέλθει στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας ή θα παραμείνει παραγκωνισμένος. Από τον πίνακα των διεθνών, εξάλλου, έχει ήδη διαγραφεί. Θυμίζουμε ότι οι Γιάχος, Κιοτζένης και Καλογερόπουλος έχουν απαλλαχθεί με αντίστοιχη αθωωτική διάταξη του κ. Φάκου.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας απάντησε αρνητικά στην πρώτη αίτηση του Θεσσαλονικιού. Στο δεύτερο αίτημα δεν έχει απαντήσει. Βλέποντας, όμως, ότι όλοι οι υπόλοιποι διαιτητές (Ντίτσος, Δημητρόπουλος, Βερρής, Κουτσουμπού) στους οποίους είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη, παραπέμφθηκαν από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ, αποφάσισε να κάνει το ίδιο με τον Καλόπουλο.

Έτσι, λοιπόν, πιθανότατα την Πέμπτη, ο Ανδρέας Φάκος θα παραπέμψει την υπόθεση Καλόπουλου στην πειθαρχική της ΚΕΔ (Βασάρας, Δούρος, Μπριάκος).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΕΔ δεν θα δεχθεί να εξετάσει την υπόθεση του Μακεδόνα ρέφερι και αυτό διότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου και η ΚΕΔ δεν γνωρίζει τα στοιχεία της υπόθεσης. Πώς να τα γνωρίζει άλλωστε; Ούτε δικαστικοί είναι, ούτε δικηγόροι. Πιθανότατα, λοιπόν, στην ΚΕΔ θα περιμένουν να κληθεί ο Καλόπουλος σε απολογία από τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη και μετά θα κρίνουν το μέλλον του. Αυτό, βέβαια, μπορεί να πάρει χρόνο, άρα ο Θεσσαλονικιός μπορεί να αργήσει να επανέλθει ή να μην επανέλθει ποτέ.

Αναφορικά με τις υποθέσεις των Ντίτσου, Δημητρόπουλου, Βερρή και Κουτσουμπού, η ΚΕΔ θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τους αθωώσει και θα τους επαναφέρει στους πίνακες.

Για την υπόθεση Καλόπουλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Ο Καλόπουλος είχε κάνει αίτηση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να εξεταστεί γρήγορα η περίπτωσή του και μετά έκανε μια δεύτερη αίτηση. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Ακόμη δεν έχει έρθει τίποτα σε εμάς από τον κ. Φάκο. Για όλους τους υπόλοιπους λάβαμε, για τον Καλόπουλο, όχι. Όσοι εμπλεκόμενοι αθωωθούν, θα τεθούν στη διάθεση της ΚΕΔ για να τους χρησιμοποιήσει ή όχι».

Πάντως, για την υπόθεση αυτή, τα ερωτήματα είναι εύλογα: Από πού και ως πού και με ποια λογική η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ παρέπεμψε τις υποθέσεις των διαιτητών στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ; Με ποια δικαιοδοσία και με ποιες γνώσεις, θα αποφασίσουν ο Βασάρας, ο Μπριάκος και ο Δούρος αν κάποιος διαιτητής συμμετείχε σε στημένα ματς ή όχι; Πώς θα αξιολογήσουν οι συγκεκριμένοι τα στοιχεία και τα όσα ειπώθηκαν στην πειθαρχικές επιτροπές για τις υποθέσεις αυτές; Και στο τέλος, γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άλλαξε στάση και έκανε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αυτά ακριβώς που κατακεραύνωνε τόσο καιρό (αρχικά με το να μην κάνει έφεση στον Λεβαδειακό και τώρα με το να στείλει τον Καλόπουλο στην ΚΕΔ);

Για την μαϊμουδίσια κάθαρση, όμως, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί… Και η σιωπή στην Μπουμπουλίνας και στην Κηφισίας, σε λίγο θα χαρακτηριστεί συνενοχή

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x