Koriopolis

«Κάποιοι βιάστηκαν να κλείσουν την έρευνα των στημένων»

«Σύνηθες να αλλάζει ο ανακριτής και να ανατίθενται οι υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος σε εφέτη», υποστήριξε ο έμπειρος δικηγόρος, Πέτρος Καϊμακάμης για την αντικατάσταση του Γ. Κασίμη στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο κ. Καϊμακάμης σημείωσε πως η υπόθεση δεν ξεκίνησε όπως θα έπρεπε, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια και για κάποιους που… βιάστηκαν! «Τα 3/4 των κατηγορουμένων δεν θα φτάσουν καν στο ακροατήριο», κατέληξε.

«Σύνηθες να αλλάζει ο ανακριτής και να ανατίθενται οι υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος σε εφέτη», υποστήριξε ο έμπειρος δικηγόρος, Πέτρος Καϊμακάμης για την αντικατάσταση του Γιώργου Κασίμη στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο κ. Καϊμακάμης σημείωσε, πως η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε και δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια και για κάποιους που… βιάστηκαν να την βγάλουν! «Τα 3/4 από τους κατηγορούμενους δεν θα φτάσουν καν στο ακροατήριο», κατέληξε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο δικηγόρος Πέτρος Καϊμακάμης στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για την επικείμενη αντικατάσταση του ανακριτή, Γιώργου Κασίμη:

«Σε υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος συγκαλείται η ολομέλεια εφετών και αποφασίζει να θα αναλάβει την υπόθεση εφέτης ανακριτής και ποιός θα είναι αυτός. Είναι σύνηθες αυτό να γίνεται στην πορεία, όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει ξεχωριστό νομικό ενδιαφέρον αλλά κυρίως ανάγκη καλύτερης και πιο εξειδικευμένης αντιμετώπισης. Είναι επίσης συνηθέστατο να ανατίθενται αυτές οι υποθέσεις πρώτα σε τακτικό ανακριτή».

Για τους λόγους της αντικατάστασης Κασίμη και την υπόθεση των στημένων αγώνων γενικότερα:

«Έχω άποψη για τον κ. Κασίμη διότι υπερασπίζομαι πέντε άτομα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο κ. Κασίμης κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Αλλά είναι δικονομικά δεμένα τα χέρια του. Ξεκίνησε μια υπόθεση που δεν έπρεπε να ξεκινήσει έτσι. Νομίζω ότι πιο πολύ υπήρχε διάθεση για προβολή κάποιων νομικών ενεργειών που δεν ήταν νομικά δεμένων. Δεν θα έπρεπε οι συνομιλίες να είναι το μοναδικό στοιχείο και η μοναδική απόδειξη ενοχής. Έπρεπε να έχουν γίνει ένα-δυο βήματα παραπάνω. Αυτό είχε ως συνέπεια να παρατηρηθούν ορισμένα ευτράπελα. Στα διάφορα blogs υπήρχαν συνομιλίες για ποινικά αδικήματα πλημμεληματικής μορφής, που δεν περιλαμβάνονταν στα αδικήματα για τα οποία δόθηκε η άδεια παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Επίσης θα έπρεπε να υπάρξει η γνώση του ποιος μαγνητοφωνεί και ποιος απομαγνητοφωνεί. Θα έπρεπε αρχικά να γίνει μια εισαγγελική έρευνα για τις συνομιλίες και να χωριστούν σε δύο μέρη. Αυτές που υπάρχουν αδικήματα πλημμεληματικής μορφής και αυτές για τα αδικήματα που θα παραλάμβανε η εισαγγελέας που άσκησε τις διώξεις
».

Για τους λόγους για τους οποίους εξελίσσεται έτσι η υπόθεση:

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κάποιος ή κάποιοι βιάστηκαν να δρέψουν τις δάφνες μιας επιτυχίας, που αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο διαπιστωμένη ή πιθανολογούμενη επιτυχία. Θεωρώ ότι παίχτηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι».

Για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάληξη:

«Πιστεύω ότι δύσκολα θα αποδειχτούν τέτοια αδικήματα. Θα έπρεπε και η αστυνομία να εξετάσει μάρτυρες από αυτούς που ακούγονται να μιλούν για τρίτα πρόσωπα. Αυτά δεν έγιναν. Αυτή τη στιγμή τα 2/3 των διωκόμενων, μην πω παραπάνω, βρίσκονται κατηγορούμενοι από συνομιλίες τρίτων. Οι δύο που μιλούν για τρίτους, έπρεπε να κληθούν να θεμελιώσουν αυτά που λένε. Υπέστησαν δημόσιο διασυρμό άτομα, τα οποία θα δείτε ότι τα 3/4 από αυτούς, δεν θα φτάσουν καν στο ακροατήριο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x