Koriopolis

«Απομυθοποίηση και ταφόπλακα για τις κατηγορίες»

Ένα γερό «πάτημα» για την υπεράσπιση των Μάκη Ψωμιάδη, Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Τσακογιάννη θεωρούν οι δικηγόροι τους την αποκάλυψη της SportDay για έγγραφο της UEFA προς τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη, το οποίο αναφέρει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιχνίδια που απέστειλε σε φακέλους είναι στημένα.

Ένα γερό «πάτημα» για την υπεράσπιση των Μάκη Ψωμιάδη, Αχιλλέα Μπέου και Γιώργου Τσακογιάννη θεωρούν οι δικηγόροι τους την αποκάλυψη της SportDay για έγγραφο της UEFA προς τον ανακριτή Γιώργο Κασίμη, το οποίο αναφέρει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα παιχνίδια που απέστειλε σε φακέλους είναι στημένα.

Ο Χρήστος Στάθης, νομικός εκπρόσωπος του Μάκη Ψωμιάδη, έκανε λόγο για «… απομυθοποίηση της δικογραφίας» μιλώντας στη SportDay και πρόσθεσε: «Θεωρώ πλέον ότι κάποτε θα πρέπει να γίνει μία έρευνα για να δούμε ποιοι εξωδικαστικοί νοσηροί νόες "έστησαν" την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και για ποιον αποπροσανατολιστικό λόγο. Γνωστό είναι ότι για να έχουμε παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την 9/2001 της απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, χρειάζονται επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Δεν ξέρω μετά το στάδιο του συμβουλίου εάν θα υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, επαρκείς δηλαδή για την παραπομπή των κατηγορουμένων. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε παραπομπή».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς του κ. Κασίμη στη σχετική ερώτηση προς την UEFA, απάντησε: «Ο κ. Κασίμης δεν κάθισε καθόλου άπραγος με αυτή τη δικογραφία. Σκεφτείτε ότι είχε κάνει -από όσο έχω πληροφορηθεί, και με δικά του έξοδα- ταξίδια δύο φορές στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει ενέργειες τις οποίες θεωρούσε πιο σημαντικές ενδεχομένως και από την επιστολή αυτή στην UEFA».

Σχολιάζοντας τη μετάβαση του Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια, είπε: «Θεωρώ ότι ήταν μία παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχθεί, όντας αθώος, να κρατηθεί προσωρινά για μία υπόθεση, για την οποία δεν υπάρχει ίχνος εμπλοκής του. Θεωρώ δε ότι δικαιώνομαι και εγώ ως υπερασπιστής του, όταν από τη πρώτη στιγμή διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου περί της αθωότητας του υιού και πατέρα Ψωμιάδη».

Ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Χρήστος Μυλωνόπουλος, ανέφερε με τη σειρά του για το συγκεκριμένο έγγραφο. «Η εξέλιξη επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την αθωότητα του κ. Μπέου και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό, το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πράξη απάτης, εκβίασης, σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και μεθόδευσης αγώνα. Βρίσκεται σε αρμονία και με το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ -αν και το διατυμπανίσαμε- ουδεμία ζημία δήλωσε, ούτε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και επομένως UEFA και ΟΠΑΠ ταυτίζονται ότι ουδόλως εβλάβησαν από τον κ. Μπέο. Η δήλωση της UEFA είναι ταφόπλακα της κατηγορίας. Ελπίζω να αξιολογηθούν και τα νέα αυτά στοιχεία και συντόμως να επιστρέψει ο κ. Μπέος στα πέντε παιδιά του, στην οικογένειά του και στον Ολυμπιακό Βόλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δικηγόρου τού Γιώργου Τσακογιάννη, Γιάννη Μαρκουλάκου. «Η δικογραφία ξεκίνησε και βασίστηκε σε έγγραφα της UEFA. Σε καταθέσεις μαρτύρων από την UEFA. Και ο εισαγγελέας και ο ανακριτής αναφέρονται στα έγγραφα αυτά. Εφόσον λοιπόν αποδεικνύεται από γραπτά κείμενα και γραπτές απαντήσεις της UEFA ότι δεν δύναται να γνωρίζουν και να επιβεβαιώσουν ποια παιχνίδια είναι στημένα και εάν είναι, με τα δεδομένα αυτά η κατηγορία πάσχει και δεν υπάρχει στοιχείο που να την αποδεικνύει ή με βασιμότητα να πιστεύει κανείς ότι έχουν γίνει αυτά τα αδικήματα. Ελπίζουμε ότι στην ανάκριση και οι εφέτες ανακριτές, που ανέλαβαν την υπόθεση, θα διαπιστώσουν όλα αυτά και θα καταλήξουν σωστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x