Koriopolis

Στον ανακριτή Μποροβήλος και Μπάκος

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου, θα βρεθούν την Πέμπτη το πρωί ο πρόεδρος του Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου, θα βρεθούν την Πέμπτη το πρωί ο πρόεδρος του Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των φερόμενων ως στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως είναι γνωστό από πέρσι το καλοκαίρι, στον Γιώργο Μποροβήλο και τον Δημήτρη Μπάκο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις εξής κατηγορίες: α) δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και, β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση (περίπου ενός έτους), η ελληνική δικαιοσύνη καλεί τους δύο άνδρες να απολογηθούν, προκειμένου να κριθεί ακολούθως αν τα στοιχεία επαρκούν ώστε να οδηγηθούν στο εδώλιο ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Γιώργος Μποροβήλος όσο και ο Δημήτρης Μπάκος, θα ζητήσουν προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, για να προετοιμαστούν και να απολογηθούν σε λίγες ημέρες. Άγνωστο παραμένει αν θα δώσουν το παρών ενώπιον του κ. Καλόφωνου ή θα παραστούν μόνο οι δικηγόροι τους.

Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε, πως ο Αστέρας Τρίπολης και ο κ. Μποροβήλος αθωώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι από την αθλητική δικαιοσύνη και πλέον η υπόθεση τους είναι στα χέρια της ποινικής.

Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν, ότι την Πέμπτη 10/5 θα απολογηθεί στον ανακριτή και ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από την αθλητική δικαιοσύνη με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ισοβίως.

Τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα εντός του Μαΐου, ο ανακριτής θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις και τους προφυλακισμένους, Τσακογιάννη, Μπέο και Ψωμιάδη. Ωστόσο, η κλήση σε απολογία των Μποροβήλου και Μπάκου, δείχνει πως η υπόθεση «ξεκολλάει» και πως σύντομα θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή όλα τα πρόσωπα που διώκονται ποινικά και τα οποία είναι περίπου εκατό από τις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x