Βροντερό «παρών» έπειτα από πολύ καιρό φώναξε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από τα μαλλιά και αγωνιζόμενος ως βασικός, για πρώτη φορά φέτος, με τη φανέλα της Άσκολι, συνέβαλε τα μέγιστα στο να φύγει η ομάδα του με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το «Αρμάντο Πίκι» απέναντι στη Λιβόρνο. Ο 30χρονος πορτιέρο πήρε τη θέση του 40χρονου Τζιανλούκα Παλιούκα, ο οποίος λόγω μιας γρίπης αναγκάστηκε να βάλει τέλος στο σερί 249 συνεχών συμμετοχών στα ιταλικά πρωταθλήματα (έπαιζε ασταμάτητα από το Μάρτιο του 2000)! Ο Νέντο Σονέτι, προπονητής της Άσκολι, έδωσε το χρίσμα στον «Ελέ» και αυτός με την εμφάνισή του τον δικαίωσε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας για τρίτη μόλις φορά την τρέχουσα περίοδο.
«Είχα να παίξω βασικός στο πρωτάθλημα ενάμιση χρόνο, από τότε που ήμουν στη Μεσίνα. Ο προπονητής μου πήρε μεγάλο ρίσκο με τη χρησιμοποίησή μου. Μην ξεχνάμε ότι άφησε έξω τον Παλιούκα, έναν τερματοφύλακα με μεγάλη ιστορία στην Ιταλία. Πιστεύω ότι τον έβγαλα ασπροπρόσωπο. Έδειξα ότι είμαι εδώ, έτοιμος να προσφέρω», δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη "SportDay" και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος διότι έχω δουλέψει σκληρά και αυτή η εμφάνιση δικαιώνει τις προσπάθειές μου. Είχαμε πολλή πίεση, η Λιβόρνο ήταν καλύτερη, όμως όλα πήγαν καλά. Νομίζω ότι έδειξα πως έχω τα φόντα να παραμείνω βασικός».
Παρά το βαθμό της ισοπαλίας, η Άσκολι εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Serie A και απέχει ακόμη αρκετά από τις θέσεις «ασφαλείας». «Τώρα κυνηγάμε το θαύμα, όμως όσο ζούμε ελπίζουμε», τόνισε.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






