Βέλγιο

BeNeLeague: Βέλγιο και Ολλανδία κοντά σε μια ιστορική ένωση των πρωταθλημάτων τους!

Οι Βέλγοι ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης του πρωταθλήματός τους με την ολλανδική Eredivisie και όλα δείχνουν πως η ιστορική ένωση είναι πια πολύ κοντά!

Μια κουβέντα που γίνεται χρόνια και φούντωσε φέτος λόγω της οικονομικής στενότητας που προκάλεσε η πανδημία φαίνεται πως θα πάρει σάρκα και οστά. Τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα για να συμβεί αυτό.

Στο Βέλγιο, 25 ομάδες ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης του πρωταθλήματός τους με την ολλανδική Eredivisie και όλα δείχνουν πως η ιστορική ένωση είναι πια πολύ κοντά!

Η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν, αλλά τότε δεν υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη από τη βελγική Jupilier League, όπως υπάρχει τώρα, για τη δημιουργία της BeNeLeague.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τηλεοπτικές συμφωνίες στις δύο χώρες διαρκούν έως το 2025, κάτι που θα αποτελούσε την ευκαιρία για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και από τις δυο πλευρές!

Η κίνηση προφανώς θα έκανε το «πρωτάθλημα» και των δύο χωρών πιο ανταγωνιστικό, με τις Άντερλεχτ, Μπριζ και Γκενκ να βρίσκουν απέναντί τους Άγιαξ, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν.

«Αυτή η πρόθεση βασίζεται τόσο στον σεβασμό των αθλητικών φιλοδοξιών των μεγάλων συλλόγων όσο και στην ανάγκη οικονομικής σταθερότητας για άλλους επαγγελματικούς συλλόγους. Οι 25 σύλλογοι είναι ομόφωνοι στην επιθυμία τους να δώσουν στη BeNeLeague μια δίκαιη ευκαιρία», ανακοίνωσε η Pro League.

Οι λεπτομέρειες και η μορφή του νέου πρωταθλήματος έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες μεταξύ ολλανδικών και βελγικών συλλόγων, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί επίσημα πώς θα είναι.

Το όλο σχέδιο, πάντως, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους συλλόγους, αλλά και έντονη ανησυχία στους φιλάθλους, οι οποίοι φοβούνται ότι η ένωση θα ευνοούσε μόνο τους μεγάλους συλλόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x