Champions League

Το ‘χω ξαναδεί το… Πέδρο!

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε! Σαν να θέλει να εκδικείται τη Ρεάλ με… παιχνιδιάρικους τρόπους, η Μπαρτσελόνα «χρησιμοποίησε» το γκολ του Πέδρο για να την αποκλείσει με το ίδιο ακριβώς σενάριο (0-2 κι 1-1) που της το ‘χε κάνει εκείνη όταν είχαν ξανασυναντηθεί σε ημιτελικά του Champions League (το 2002)! Ετοιμάζεται, δε, για νέα… deja-vu, αντιμέτωπη πιθανότατα με την ίδια αντίπαλο του 2009 (Γιουνάιτεντ), στο ίδιο… γήπεδο (Γουέμπλεϊ) που στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε!

Σαν να θέλει να εκδικείται τη Ρεάλ με… παιχνιδιάρικους τρόπους, η Μπαρτσελόνα «χρησιμοποίησε» το γκολ του Πέδρο για να την αποκλείσει με το ίδιο σενάριο (0-2 κι 1-1) που της το ‘χε κάνει εκείνη την τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε ημιτελικά του Champions League (το 2002)!

Ετοιμάζεται, δε, για νέα… deja-vu, αντιμέτωπη πιθανότατα με την ίδια αντίπαλο του 2009 (Γιουνάιτεντ), στο ίδιο… γήπεδο (Γουέμπλεϊ) που στέφθηκε πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης (το 1992)!

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει από τη διοργάνωση η «βασίλισσα», που ισοφάρισε με τον Μαρσέλο και φωνάζει για γκολ του Ιγκουαΐν που δε μέτρησε νωρίτερα.

Πώς έπαιξαν

Με επιθετικά σχήματα (η Μπαρτσελόνα γιατί… ούτως ή άλλως έτσι αγωνίζεται και η Ρεάλ, διότι δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς με το 0-2 του πρώτου ματς στην πλάτη) παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες.

Στο 4-3-3 του Πεπ Γκουαρντιόλα, λοιπόν, τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πουγιόλ, Πικέ, Μαστσεράνο και Άλβες. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Τσάβι-Ινιέστα και στην τριάδα της επίθεσης οι Μέσι (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Βίγια (κορυφή).

Στο 4-2-3-1, δε, που χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Μουρίνιο (αντί του 4-3-3), κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κασίγιας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο και Αρμπελόα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Αλόνσο-Ντιαρά, στην τριάδα μπροστά τους οι Ντι Μαρία (αριστερά), Κακά (κέντρο), Ρονάλντο (δεξιά) και προωθημένος ο Ιγκουαΐν.



Πού… τα πουλάτε αυτά;

Με τη… νοημοσύνη μας προσπάθησαν να παίξουν αρχικά οι δύο ομάδες. Για μισή ώρα, η Ρεάλ προσπαθούσε να μας πείσει ότι πίστευε και η ίδια στην ανατροπή. Οι… μηδέν (0) τελικές προσπάθειές της δεν τη βοήθησαν να τα καταφέρει. Την ίδια ώρα, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να μας πείσει ότι (κόντρα στη φύση της) θα «κάτσει» στο 2-0 της Μαδρίτης. Δεν άντεξε για πολύ να το… προσποιηθεί.

Από το 30’ κι έπειτα… άνοιξαν οι ουρανοί στο «Καμπ Νου». Και όχι λόγω της καταρρακτώδους βροχής που θα ξεκινούσε λίγο μετά. Αλλά λόγω εκείνης που θα 'χε πνίξει από το πρώτο μέρος τις ελπίδες της Ρεάλ, αν τα τρία σουτ του Μέσι κι εκείνα των Βίγια και Πέδρο (όλα αυτά σ’ ένα… πεντάλεπτο) δεν σταματούσαν στον Κασίγιας ή δεν… σφύριζαν δίπλα από τα δοκάρια του!

«Για κούπα εσύ, για… κούτελο εγώ»!

Ήταν «γκάζια» απ’ τον Μουρίνιο; Ήταν η «μπούκα» του Jimmy Jump που της έδειξε πως ταλαιπωρείς τους αντίπαλους αμυντικούς (security); Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια Ρεάλ… πρωτοφανώς επιθετική στα «clasico» μετά την ανάπαυλα. Θα την έφερνε, δε, και μπροστά στο σκορ, αν η… πλάτη του πεσμένου Ρονάλντο δεν οδηγούσε τον διαιτητή να σφυρίξει φάουλ στον Μαστσεράνο, πριν ο Ιγκουαΐν πλασάρει τον Βαλντές.

Δυστυχώς για τη Ρεάλ, όταν ο Πέδρο -λίγο μετά- βρέθηκε σε παρόμοια θέση (με τη μαγική κάθετη του Ινιέστα να εμφανίζει «στο πιάτο του» την μπάλα), ούτε πλάτη, ούτε σφύριγμα, ούτε κανένας… αμυντικός μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Ένας τέτοιος, πάντως, αποδείχθηκε αρκετός για να σώσει (τουλάχιστον) την τιμή της «βασίλισσας».

Διότι ο Μαρσέλο δεν ισοφάρισε μόνο (έπειτα από δοκάρι και ασίστ του Ντι Μαρία). Επέτρεψε και στους Μαδριλένους την παρηγοριά ότι βγαίνουν απ’ την τετράδα των «clasico» -εκτός τελικού μεν- με τον ίδιο απολογισμό δε (από μια νίκη και δύο ισοπαλίες) με την επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ (89' Αμπιντάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+1' Αφελάι), Βίγια (73' Κεϊτά)

Στον πάγκο: Ολαζάμπαλ, Γιέφρεν, Φοντάς, Αλκάνταρα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Κακά (60' Εζίλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ)

Στον πάγκο: Ντούντεκ, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Νάτσο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Βάλτερ Βρόμανς, Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x