Champions League

Ανάγκη ήταν;

Ένα λεπτό έμενε για να πάρει ο Παναθηναϊκός την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Οντένσε που θα τον έφερνε μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και -παράλληλα- θα ήταν το καλύτερο δώρο στο Γιώργο Καραγκούνη, που συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όμως η κεφαλιά του Ρεγκίνιουσεν ήρθε ως απάντηση στο γκολ του Λέτο στο 47’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που πάντως, διατηρεί το «τριφύλλι» στη θέση του οδηγού.

Ένα λεπτό έμενε για να πάρει ο Παναθηναϊκός την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Οντένσε που θα τον έφερνε μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League και -παράλληλα- θα ήταν το καλύτερο δώρο στο Γιώργο Καραγκούνη, που συμπλήρωσε 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Η κεφαλιά του Ρεγκίνιουσεν στο 89’ ήρθε σαν απάντηση στο γκολ του Λέτο στο 47’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που πάντως, διατηρεί το «τριφύλλι» στη θέση του οδηγού.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό, που με εξαίρεση το πρώτο και το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, ήταν αρκετά καλός και σαφέστατα βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά, οι Κατσουράνης, Λέτο και Μπουμσόνγκ. Την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της βραδιάς έχασε ο Κουΐνσι που στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δανό γκολκίπερ και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Στις 2 Αυγούστου η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.



Η αλήθεια είναι πως στην αρχή του πρώτου μέρους η εμφάνιση του Παναθηναϊκού σκόρπισε προβληματισμό και ανησυχία. Μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, μη συνεπές πρέσινγκ που επέτρεπε στους Δανούς να φτάνουν σχετικά εύκολα στην περιοχή και αδυναμία των παικτών του «τριφυλλιού» να κρατήσουν μπάλα. Όχι πως οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τίποτα φοβερές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα (σε αυτό συνετέλεσε και η παρουσία του Μπουμσόνγκ που όποτε χρειάστηκε επενέβη με καθαρό μυαλό αποσοβώντας τα χειρότερα), αλλά ήταν φανερό πως οι «πράσινοι» είχαν μπει πολύ «ψαρωμένοι» στο ματς.

Όταν πλέον αποδείχτηκε πως ο Ουτάκα -που ήταν με διαφορά ο πιο επικίνδυνος αλλά και άσφαιροςαντίπαλος- και οι συμπαίκτες του δεν ήταν φόβητρα και αφού ο Φερέιρα αναγκάστηκε να βάλει τις φωνές, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ισορρόπησαν, βγήκαν μπροστά και τελικά ήταν εκείνοι που έχασαν την ευκαιρία του αγώνα. Αν η επίδειξη ταλέντου του Σεμπάστιαν Λέτο στη φάση του 34’ συνοδευόταν από πιο εύστοχο σουτ ή από καλύτερο δεξί πόδι (!) του Αργεντινού, το «τριφύλλι» -έστω και χωρίς σπουδαία μπάλα- θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με υπέρ του σκορ.

Ότι δεν έγινε στα χασομέρια του πρώτου μέρους, συνέβη με το «καλημέρα» του δεύτερου, με δράστη τον Λέτο, ο οποίος εμπιστεύθηκε ξανά το εξωτερικό φάλτσο του καλού, αριστερού του ποδιού και δικαιώθηκε, στέλνοντας εντυπωσιακά την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό -όπως είναι φυσικό- άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Πλέον, οι «πράσινοι» είχαν την άνεση να περιμένουν χωρίς πανικό τους αντιπάλους του έδειξαν έτοιμοι να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Αν μάλιστα υπήρχαν παίκτες με κύριο προσόν την ταχύτητα (ίσως κάτι τέτοιο συμβεί με την πλήρη ενσωμάτωση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων) να είχε καταφέρει να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Σε όλο αυτό το διάστημα τρεις ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που ξεχώρισαν, με κορυφαίο όλων τον Κώστα Κατσουράνη. Ο μέσος του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του. Απόλυτα προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, αποτέλεσε τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκινούσε ό,τι καλό δημιουργούσαν οι «πράσινοι». Καθαρό μυαλό, σωστές αποφάσεις και ταχύτατες μεταβιβάσεις από τον «Κατσούρ», που όμως, δεν ήταν μόνος. Αντίστοιχα καλός στα μετόπισθεν, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, με καθαρές επεμβάσεις και γενικότερα πολύ καλή παρουσία, ενώ στην επίθεση ξεχώρισε ο τρελο-Λέτο. Ο Αργεντινός ήταν κεφάτος, πέτυχε το γκολ και είχε και τις δύο καλύτερες ευκαιρίες να σημειώσει ακόμη ένα, χωρίς φυσικά να αποφύγει τις αγαπημένες του, αλλά συχνά περιττές ενέργειες.

Πάντως, αν ψάξουμε για την πιο σημαντική στιγμή του αγώνα, αυτή έγινε στο 76’, όταν στο ματς πέρασε ως αλλαγή ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «τυπάρας» συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, κάτι που φαίνεται πως η μοίρα είχε αποφασίσει να συμβεί κόντρα σε Δανούς. Πριν από οκτώ περίπου μήνες, ο «φρέσκος» στην ομάδα Φερέιρα, δεν τον είχε χρησιμοποιήσει απέναντι στην Κοπεγχάγη, αλλά είπαμε, το πεπρωμένο…

Δυστυχώς όμως, ήρθε η φάση στο 89’ να χαλάσει τη γιορτή του Καραγκούνη και να αλλάξει τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς. Και πάλι όμως η υπόθεση πρόκριση είναι στα χέρια ή μάλλον στα πόδια των παικτών του Φερέιρα.

Το φιλμ του αγώνα







ΟΝΤΕΝΣΕ (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα, Ρεγκίνιουσεν, Φαλκ (85’ Χεγκ) , Γιόχανσον, Σόρενσεν, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Τζεμπά-Τζεμπά), Καντρί

Στον πάγκο: Τόπελ, Γιόχανσεν, Λάρσεν, Μπάνις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Λέτο, Μαρίνος, Πετρόπουλος (72' Κουΐνσι)

Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Μπιάρσμιρ, Κλέιτον

Διαιτητές: Γκόμες, Μαρτίνες, Γκαλίνδο.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x