Champions League

Δύο στους τέσσερις… αρέσουν

Τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μαθαίνει ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι (13:00, live από το www.sport-fm.gr) στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν. Βασλούι, Μάδεργουελ, Φέγενορντ και Μπριζ οι υποψήφιοι αντίπαλοι, τις δύο πρώτες προτιμούν στο «τριφύλλι».

Τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μαθαίνει ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι (13:00, live από το www.sport-fm.gr) στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν. Οι «πράσινοι» εφόσον πάρουν την πρόκριση στους αγώνες που θα γίνουν 31/7-1/8 και 7-8/8, θα διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League (με έσοδα μίνιμουμ 17 εκατ. ευρώ), ενώ θα εξασφαλίσουν στη χειρότερη περίπτωση την παρουσία στους ομίλους του Europa League (με έσοδα μίνιμουμ 6 εκατ. ευρώ).

Οι «πράσινοι» είναι στους ισχυρούς μαζί με Ντιναμό Κιέβου, Κοπεγχάγη και Φενέρμπαχτσε και θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπριζ, Βασλούι, Φέγενορντ και Μάδεργουελ. Οι Ρουμάνοι και οι Σκωτσέζοι είναι οι αντίπαλοι που θα προτιμούσαν στο «τριφύλλι» να βρουν στο δρόμο τους, χωρίς να σημαίνει πως είναι ανυπέρβλητα εμπόδια οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.

Η Μπριζ είναι δευτεραθλήτρια Βελγίου. Έχει νέο προπονητή τον Ζορζ Λέικενς κι έχει ενισχυθεί αρκετά με παίκτες όπως οι Τζιμ Λάρσεν (Ρόζενμποργκ), Μοχάμεντ Τσιτέ (Σταντάρ Λιέγης), Γεσπρ Γιόργκενσεν (Γάνδη), Ιβάν Τριτσκόφσκι (ΑΠΟΕΛ) ενώ επέστρεψε ο Ντόρζε Κουεμάχα. Σημειώνεται πως στο παρελθόν έχει αποκλείσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη φάση του Κυπελλούχων τη σεζόν 1977/78 (2-0, 0-1), στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1987/88 (2-2, 1-0) και στον δεύτερο γύρο του Κυπελλούχων τη σεζόν 1994/95 (1-0, 0-0).

Η Μάδεργουελ τερμάτισε τρίτη στη Σκωτία, αλλά μετά την αποβολή της Ρέιντζερς από την Ευρώπη και τη σκωτσέζικη λίγκα πήρε τη θέση της στην Ευρώπη. Προπονητής της είναι ο Στιούαρτ ΜακΚολ και έχει διατηρήσει τον περσινό κορμό, δίχως σημαντικές προσθήκες.

Η Βασλούι είναι δευτεραθλήτρια Ρουμανίας. Στη θέση του άλλοτε τεχνικού του Ιωνικού, Αουγκούστο Ινάσιο, πήρε τον άλλοτε προπονητή της Καβάλας Μάριους Σουμουντίκα, ενώ απέκτησε 17 παίκτες και αποχώρησαν 10. Στο ρόστερ της ανήκει και ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που την τριετία 2003-2006 είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Η Φέγενορντ μετά από χρόνια ύφεσης τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στην Ολλανδία. Στον πάγκο της έχει τον Ρόναλντ Κούμαν, αλλά έχασε τους βασικούς Καρίμ ελ Αχμάντι, Τζον Γκουιντέτι και Οτμάν Μπακάλ.

Αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί στα play offs, τότε θα είναι κι εκεί ισχυρός, αλλά οι πιθανοί αντίπαλοί του θα είναι πιο δυνατοί: Μάλαγα, Ουντινέζε, Λιλ, Γκλάντμπαχ και Φενερμπαχτσέ. Η κλήρωση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου και τα ματς θα γίνουν 21/22-8 και 28/29-8.

Ο χάρτης του νέου Champions League διαμορφώνεται ως εξής:

Απευθείας στους ομίλους:

Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γ., Μπάγερν, Ρεάλ, Αρσεναλ, Πόρτο, Μίλαν, Βαλένθια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ζενίτ, Σάλκε, Μαν. Σίτι, Ολυμπιακός, Αγιαξ, Γιουβέντους, Παρί Σ.Ζ., Γαλατάσαραϊ, Ντόρτμουντ
Μονπελιέ, Νόρτζελαντ.

3ος προκριματικός Πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ: Βασιλεία*, Άντερλεχτ, Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ*, Σάλτσμπουργκ*, Ντιναμό Ζ.*, Κλουζ, Ζίλινα*, Παρτίζαν*, Χέλσινγκμποργκ*.
ΑΔΥΝΑΤΟΙ: Σερίφ*, Ντέμπρετσεν*, Μάριμπορ*, Βέντσπιλς*, Σλόβαν Λίμπερετς*, Σλασκ*, Ελσίνκι*, ΑΕΛ*, Εκράνας*, Ζεσταφόνι*.

* Ξεκίνησαν από τον δεύτερο προκριματικό.

3ος προκριματικός μη πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ: Ντιναμό Κιέβου, Παναθηναϊκός, Κοπεγχάγη, Φενερμπαχτσέ.
ΑΔΥΝΑΤΟΙ: Μπριζ, Βασλούι, Φέγενορντ, Μάδεργουελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x