Champions League

Έπιασαν… 13αρι

Η 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ για τον έκτο όμιλο επιφύλασσε δύο μεγάλες νίκες, αλλά και τους πιο παραγωγικούς αγώνες της διοργάνωσης. Η Μπάγερν διέσυρε τη Λιλ 6-1 στο Μόναχο και η Βαλένθια 4-2 τη Μπάτε Μπορίσοφ με τα συνολικά τέρματα να φτάνουν τα 13. Βαυαροί και Λεβαντίνοι ήταν εξαιρετικοί στα παιχνίδια τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να δείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση. Πλέον Γερμανοί και Ισπανοί είναι τα απόλυτα φαβορί για την πρόκριση.

Η 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ για τον έκτο όμιλο επιφύλασσε δύο μεγάλες νίκες, αλλά και τους πιο παραγωγικούς αγώνες της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν διέσυρε τη Λιλ 6-1 στο Μόναχο και η Βαλένθια 4-2 τη Μπάτε Μπορίσοφ με τα συνολικά τέρματα να φτάνουν τα 13. Βαυαροί και Λεβαντίνοι ήταν εξαιρετικοί στα παιχνίδια τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να δείξουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση.

Πλέον Γερμανοί και Ισπανοί είναι τα απόλυτα φαβορί για την πρόκριση.

Μπάγερν-Λιλ 6-1

Η Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισοπεδωτική, καθώς κατάφερε να πετύχει πέντε τέρματα απέναντι σε μία Λιλ που δεν προλάβαινε να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα. Το σκορ για τους Βαυαρούς άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό ο Σβαϊνστάιγκερ. Το 2-0 έκανε στο 18’ ο Πιζάρο και ακολούθησε ένα… εφιαλτικό 15λεπτο για τους Γάλλους, με τον Ρόμπεν να τριπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 23’. Ο Πιζάρο πήρε πάλι την σκυτάλη στο σκοράρισμα και αρχικά στο 28’ έκανε το 4-0 και στο 33’ το 5-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λιλ μπήκε για να πετύχει το γκολ της… τιμής και τα κατάφερε με τον Καλού στο 57ο λεπτό. Η Μπάγερν, όμως, έδειξε στους Γάλλους ότι έκαναν… λάθος που σκόραραν και ο Κρός έκανε το 6-1 στο 66’, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Η ήττα της Λιλ ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των γαλλικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί (72’ Σακίρι), Χάβι Μαρτίνεζ, Ρόμπεν, Μίλερ (61’ Κρος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (67’ Τίμοστσουκ), Πιζάρο

Στον πάγκο: Στάρκ, Φαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Κοντέντο


Λιλ: Λαντρό, Ντεμπουσί, Ρόζενχαλ (46’ Μαβουμπά), Μπεριά, Σετζού, Μπασά, Μπαλμόν, Πεντρετί, Παγιέ (46’ Ντε Μέλο), Καλού (72’ Μαρτέν), Ρου

Στον πάγκο: Ελάνα, Σιντιμπέ, Μπονάρ, Κλοναρίδης

Βαλένθια-Μπάτε Μπορίσοφ 4-2

Η Βαλένθια ήθελε τη νίκη για να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση και φρόντισε να αποδείξει στην Μπάτε. Οι «νυχτερίδες» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 26’ με τον Ζόνας, ενώ τρία λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 με τον Σολδάδο να ευστοχεί σε πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος οι «νυχτερίδες» μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και τριπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Φενγκουλί στο 51ο λεπτό.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Λευκορώσοι και αρχικά μείωσαν στο 53’ με τον Μπρεσάν και στο 83’ με τον Μοζολέφσκι έκαναν 3-2, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι. Η Βαλένθια, όμως, σοβαρεύτηκε και πάλι και έκανε το τελικό 4-2 με το δεύτερο τέρμα του Φενγκουλί στο 86’.

Βαλένθια: Γκουάιτα, Σισοκό, Ραμί, Ζοάο Περέιρα, Γκάγκο, Φενγκουλί, Γκουαρντάντο (88’ Αλμπέλδα), Κόστα, Ζόνας (67’ Μπανέγκα), Σολδάδο (79’ Βαλντέζ)

Στον πάγκο: Ντιέγκο Άλβες, Μπαραγκάν, Βίκτορ Ρουίζ, Βιέρα

Μπάτε: Γκορντούνοφ, Ράντκοφ, Μπορντάτσεφ, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Λικχτάροβιτς (55’ Σιβάκοφ), Βολόντκο, Ρενάν Μπρεσάν (88’ Κοντσεβόι), Χλεμπ (74’ Μοζολέφσκι), Μπάγκα, Ροντιόνοφ

Στον πάγκο: Γκούτορ, Γιούρεβιτς, Σίμιτς, Κούρλοβιτς

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 6ου Ομίλου

Μπάγερν-Λιλ 6-1
(5’ Σβαϊναστάιγκερ, 18’, 28’, 33’ Πιζάρο, 23’ Ρόμπεν, 61’ Κρος- 57’ Καλού)

Βαλένθια-Μπάτε Μπορίσοφ 4-2
(26’ Ζόνας, 29’ πεν. Σολδάδο, 51’, 76’ Φενγκουλί- 53’ Μπρεσάν, 83’ Μοζολέφσκι)

Βαθμολογία 6ος Όμιλος

1 Βαλένθια 9
2 Μπάγερν 9
3 Μπάτε Μπορίσοφ 6
4 Λιλ 0

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Βαλένθια-Μπάγερν
Μπάτε Μπορίσοφ- Λιλ

Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x