Champions League

Όρθιοι θεατές στο Champions League για πρώτη φορά μετά το 1998!

Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέτυχαν να επιτραπεί δοκιμαστικά φέτος η κερκίδα όρθιων θεατών σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα που θα γίνουν τα ματς του Champions League.

«Η Ευρώπη θέλει να είναι όρθια», έλεγε σε… ελεύθερη μετάφραση, ένα πανό που είχε σηκωθεί στις 5 Μαρτίου του 2019, σε ένα παιχνίδι της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Τότεναμ.

Πανό που τράβηξε την προσοχή της UEFA, η οποία είχε αποφασίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την απαγόρευση των κερκίδων με όρθιους θεατές, προς… απογοήτευση κυρίως των γερμανικών ομάδων που δίνουν στις εγχώριες διοργανώσεις τους αυτή την δυνατότητα στα γήπεδα τους.

Πλέον, μετά τις πρωτοβουλίες οπαδών των Βεστφαλών, μαζί με εκείνων της Μπάγερν Μονάχου και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά και ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η εν λόγω απόφαση θα πάψει να ισχύει!

Συγκεκριμένα, η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι για την τρέχουσα σεζόν θα επιτρέπεται δοκιμαστικά η παρουσία όρθιων στα παιχνίδια του Champions League σε όλα ανεξαιρέτως τα γήπεδα της διοργάνωσης…

Αρκεί μόνο να πούμε ότι η απόφαση της UEFA είχε παρθεί πίσω στο μακρινό 1998, με ισχύ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της, βασισμένη σε ανάλογο σκεπτικό της Κυβέρνησης της Αγγλίας.

Ενώ, για παράδειγμα, μόνο στην περίπτωση της Ντόρτμουντ, το όφελος θα είναι σχεδόν… 16.000 επιπλέον οπαδοί στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και στην «Αλιάντς Αρένα» θα προστεθούν άλλοι 5.000 φίλοι των Βαυαρών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x