Champions League

Διπλό-έπος της Σαχτάρ στην Αμβέρσα με… χαμένο πέναλτι της Αντβέρπ στο 97'

Η Αντβέρπ αιφνιδίασε την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού προηγήθηκε με 2-0 στο 33’, αλλά οι Ουκρανοί με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος πήραν τεράστια νίκη (2-3). Χαμένο πέναλτι οι Βέλγοι στο 90'+7'.

Παλικάρι η Σαχτάρ Ντόνετσκ μέσα στην Αμβέρσα! Οι Ουκρανοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Αντβέρπ προηγήθηκε με 2-0 λίγο μετά το μισάωρο, αλλά με φοβερό come-back στο δεύτερο μέρος και… μπόλικη δόση τύχης, έφυγαν με σπουδαία νίκη (2-3) στις αποσκευές τους.

Μάλιστα, οι Βέλγοι στο 90'+7' έχασαν πέναλτι με τον αρχηγό τους, τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ, για να... αυτοκτονήσουν και να μην κλέψουν στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Σίκαν με δύο γκολ, με τους γηπεδούχους να τα βάζουν με την ατυχία τους για το τυχερό τέρμα της ισοφάρισης από πλευράς Σαχτάρ, ενώ ο κίπερ της Αντβέρπ, Μπιτέζ, έχει κάνει τραγικό λάθος για την ανατροπή.

Με την Μπαρτσελόνα εκτός της επόμενη αγωνιστική η Σαχτάρ, φιλοξενεί την Πόρτο η Αντβέρπ που μετράει 2/2 ήττες ως τώρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

H 2η αγωνιστική:
Αντβέρπ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3
(3' Μούγια, 33' Μπαλικισά - 48', 76' Σίκαν, 71' Ρακίτσκι)

Πόρτο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (25/10):
Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ (19:45)
Αντβέρπ-Πόρτο (22:00)

Η βαθμολογία:


Το ματς ήταν απολαυστικό από το ξεκίνημά του με τρομερό ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν. Η Αντβέρπ μπήκε καλύτερα και αιφνιδίασε την Σαχτάρ μόλις στο 3ο λεπτό χάρη σε ωραίο πλασέ του Μούγια. Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν παρά το προβάδισμά τους και να δέχονται φάσεις μόνο στην κόντρα. Για να έρθει ο Μπαλικισά στο 33ο λεπτό να… εκτελέσει για δεύτερη φορά τον Ρίζνικ και να γράψει το 2-0, το οποίο κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του Μπιτέζ έμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους.





Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, αφού η Σαχτάρ μπήκε φουριόζα και μείωσε με τον Σίκαν στο 48ο λεπτό για να μπει ξανά στο κόλπο. Και στο 71’ ο Ρακίτσκι με εκτέλεση φάουλ που κόντραρε και άλλαξε πορεία, έστειλε την μπάλα έστω και με τυχερό τρόπο στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 2-2. Το σοκ των Βέλγων… μεγάλωσε ακόμη περισσότερο μιας και έξι λεπτά μετά ο Σίκαν σκόραρε εκ νέου, αφού εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Ναζαρίνα ο οποίος με τη σειρά του είδε τον Μπιτέζ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και να γράφει σε κενή εστία το 3-2!





Το παιχνίδι ήταν γκραν κινιόλ ως το φινάλε, η μία φάση διαδεχόταν την άλλη και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η Αντβέρπ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού ο Στεπανένκο έκανε ένα ανόητο χέρι. Παρόλα αυτά, ο Αλντερβάιρελντ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ και οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σπουδαία νίκη.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x