Champions League

Έκανε το 2/2 με την Αστάνα και οριστικοποίησε το ραντεβού με ΑΕΚ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε και στην Αστάνα (0-2) και με συνολικό σκορ 6-0, έκλεισε ραντεβού στην OPAP Arena με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τρίτη (8/8).

Δέχθηκε πίεση στην άμυνα, αλλά πέρασε και από την Αστάνα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ (0-2) και με συνολικό σκορ 6-0 έκλεισε «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Champions League.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο γ’ προκριματικό γύρο, με το πρώτο ματς να αναμένεται να λάβει χώρα στην OPAP Arena την ερχόμενη Τρίτη (8/8), ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου στο «Μάξιμιρ».

Εμρέλι (24’) και Μάριν (89’) τα γκολ για τους πρωταθλητές Κροατίας, με τον πρωταγωνιστή της πρώτης αναμέτρησης και έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών τους, Ιβανούσετς, να μένει στον πάγκο και να μην αγωνίζεται ούτε δευτερόλεπτο. Να σημειωθεί πως το σύνολο του Ίγκορ Μπίσκαν δεν έβγαλε ιδιαίτερη ένταση, πολύ πιθανόν και λόγω του γεγονότος πως είχε σκορ ασφαλείας από το πρώτο παιχνίδι.

Η Αστάνα ξεκίνησε με όρεξη να απειλήσει την εστία του Λιβάκοβιτς, χωρίς να καταφέρνει κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, η Ντινάμο ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό. Ο Σούσιτς βρήκε εκτός περιοχής τον Εμρέλι, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση και ευνοούμενος από την κόντρα έκανε το σουτ με το αριστερό, νικώντας τον Τσόντριτς για το 1-0.



Στο 27’, ο Χοβανισιάν προσπάθησε να νικήσει τον Λιβάκοβιτς, ο οποίος εκτινάχθηκε στη γωνία του και έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Εμρέλι θέλησε να παραβιάσει για δεύτερη φορά τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Τσόντριτς να διώχνει σε κόρνερ.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 41’, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Έτσι, το 1-0 υπέρ της Ντινάμο ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Στο 62’, η Αστάνα είχε μία πολύ μεγάλη στιγμή για να ισοφαρίσει, με τον Αϊμπέτοφ να στέλνει αρχικά την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, με τον Τομάσεβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το την κεφαλιά, αλλά ο Λιβάκοβιτς απομάκρυνε ενστικτωδώς.



Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Ντινάμο να μην έχει πει την τελευταία της λέξη, φτάνοντας και σε δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Μάριν στο 89'. Με αυτό τον τρόπο, πήρε και δεύτερη νίκη με 2-0 και με συνολικό σκορ 6-0 πήρε την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστάνα (Γκριγκορί Μπαμπαγιάν): Τσόντριτς, Τομάσεβιτς, Βορογκόβσκι, Αμάνοβιτς (41’ Ντοσμαγκαμπέτοβ), Μαρότσκιν, Τομάσοβ (46' Γιόβαντσιτς), Εμπόνγκ, Χοβνανισιάν, Λόντσαρ, Αϊμπέτοβ (69' Αστάνοβ), Προκοπένκο (46' Ντερμπό).

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίσκαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Σ. Ριστόβσκι, Γ. Σούταλο (68' Μπερνάουερ), Μιχαϊλιτσένκο, Μίσιτις (79' Λούκανιτς), Σπίκιτς, Σούσιτς, Λιούμπισιτς (78' Μπατούρινα), Έμρελι (78' Ντμίρτς) και Πέτκοβιτς (68' Μαρίν).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x