Champions League

Αλέγκρι: «Τα πόδια στη γη»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την νίκη της Γιουβέντους επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ζητώντας όμως από τους παίκτες του να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους.

Η Γιουβέντους έκανε «περίπατο» στο Ζάγκρεμπ, επικρατώντας της Ντινάμο με 4-0 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τον προπονητή της όμως να ζητά από τους παίκτες του να μην ενθουσιάζονται.

Ηρεμία και ταπεινότητα θέλει ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την ευρεία νίκη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. «Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να βελτιωθούμε» τα πρώτα λόγια του Ιταλού και τόνισε: «Tα πράγματα που πετυχαίνεις μετά από κούραση είναι τα ωραιότερα».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος διότι ήταν πολύ σημαντικό να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση», ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στον Πάολο Ντιμπάλα που σημείωσε το πρώτο του τέρμα τη φετινή σεζόν: «Του έλειπε μόνο το γκολ μέχρι τώρα και τώρα το βρήκε. Είμαι ευχαριστημένος».

Η βελτίωση

«Προσεγγίσαμε σωστά τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο όμως κάναμε πολλά λάθη σε τεχνικό επίπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε το παιχνιδι της ομαδας, λαθεύοντας το δυνατό λιγότερο. Είμαστε μαζί σαν γκρουπ 35-40 ημέρες και μας χρειάζεται κάποιο διάστημα ακόμα. Το θετικό είναι πως κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο Campionato», για να αλλάξει αμέσως «τσιπάκι», περνώντας στις εγχώριες υποχρεώσεις: «Στόχος μας τώρα είναι να κερδίσουμε την Έμπολι ώστε να πάμε στην διακοπή με νίκη, κλείνοντας έτσι θετικά το διάστημα αυτό».

Οι επιλογές στο γήπεδο

«Ο Κουαδράδο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει υποστηρικτικά στα πλάγια του κέντρου. Είναι μία επιλογή σαν δοκιμή για το μέλλον. Το ρίσκο της φετινής σεζόν είναι πως μπορεί να βγούμε από αυτά που έχουμε μάθει να κάνουμε. Έχουμε όμως σπουδαίους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κερδίσουν εύκολα όλους τους αγώνες. Πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε τα πόδια στη γη, χωρίς να χάσουμε τον στόχο και να συνεχίζουμε τη δουλειά», ενώ έκλεισε λέγοντας «Ελπίζω φέτος να μην έχουμε πολλά "φιουουου" (σ.σ. ανάσα ανακούφισης). Ήδη στο Παλέρμο είχαμε μερικά».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x