Champions League

Το γκολ-ποίημα του Ντίαθ και ο ανίκητος Λούνιν έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λειψία

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έφυγε νικήτρια με 1-0 από την έδρα της Λειψίας, έχοντας πρωταγωνιστές τον σκόρερ Ντίαθ και τον ανίκητο Λούνιν!

Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά έφυγε με προβάδισμα πρόκρισης από τη Γερμανία η Ρεάλ Μαδρίτης!

Παρότι βρήκε απέναντί της μια άκρως ανταγωνιστική και διαρκώς απειλητική Λειψία, η «βασίλισσα» πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 στην πρώτη τους συνάντηση για τη φάση των «16» του Champions League, χάρη στο πανέμορφο γκολ που έβαλε στο 49' της αναμέτρησης ο Μπραχίμ Ντίαθ και στην πολύ καλή εμφάνιση του Λούνιν, ο οποίος ήταν... κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της.



Το ματς


Η Λειψία μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, πιέζοντας πολύ ψηλά και προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ. Μάλιστα, στο 2’ ο Σέσκο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από μακρινό σουτ του Σλάγκερ και σκόραρε με κεφαλιά, αλλά παρότι δεν ήταν εκτεθειμένος, το γκολ του ακυρώθηκε από τους VAR για οφσάιντ του Χένρικς, ο οποίος φάνηκε να επηρεάζει τη φάση, όντας δίπλα στον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.



Η Ρεάλ απάντησε με διπλή δική της ευκαιρία στο 9’, όταν ο Τσουαμενί πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρος και ο Οπεντά έδιωξε την μπάλα λίγο πριν εκείνη περάσει την γραμμή, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκουλάσι μπλόκαρε ένα σουτ του Καμαβινγκά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Λειψία έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Λούνιν να νικάει τον Σέσκο, ενώ στο 15’ ο Ουκρανός γκολκίπερ μπλόκαρε με υπερένταση ένα μακρινό και πολύ δυνατό σουτ του Χένρικς.

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Με το παιχνίδι να έχει γρήγορο ρυθμό, η Λειψία έχασε μία ακόμα ευκαιρία στο 20’, με τον πολύ δραστήριο Σέσκο να συνεργάζεται με τον Όλμο, αλλά με τον Τσουαμενί να βάζει την κόντρα και με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 20’ ο Μεντί βρήκε τον Ροντρίγκο, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να κάνει σωστό τελείωμα υπό την πίεση του Ράουμ. Λίγο πριν τη λήξη του ισορροπημένου πρώτου ημιχρόνου (45’), ο Ντίαθ έκλεψε και έσκαψε όμορφα την μπάλα για τον Βινίσιους, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, άστοχα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Οπεντά να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Λούνιν στο 47’, ωστόσο ήταν η Ρεάλ εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 49’, με τον Μπραχίμ Ντίαθ να συνεργάζεται με τον Καρβαχάλ και να αποφεύγει τέσσερις αμυντικούς με υπέροχη προσπάθεια, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα με φανταστικό πλασέ!



Μόλις δύο λεπτά αργότερα, η Λειψία «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Λούνιν να αποκρούει ασταθώς σουτ του Όλμο και τον Σέσκο να παίρνει το… ριμπάουντ, μόνο για να δει τον τερματοφύλακα της Ρεάλ να αρνείται και σε εκείνον το γκολ.



Στη συνέχεια η Ρεάλ προσπάθησε να «παγώσει» τον ρυθμό, κυκλοφορώντας την μπάλα και απορροφώντας την πίεση των αντιπάλων της, οι οποίοι την απείλησαν ξανά στο 63', όταν ο καταπληκτικός Λούνιν βγήκε έγκαιρα εκτός περιοχής του για να κόψει με... τάκλιν τον Σέσκο μετά από υπέροχη μπαλιά του Σλάγκερ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Όλμο σούταρε πολύ ψηλά άουτ.

Στο 64΄η Ρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν μετά από λάθος του Ορμπάν, ο Βινίσιους βρήκε τον Ροντρίγκο αλλά εκείνος σούταρε άστοχα υπό την πίεση του Σλάγκερ, ενώ στο 72' ο Βινίσιους είχε δοκάρι, αφού πέρασε σαν σταματημένο τον Σιμακάν.



Στο 81' η Λειψία έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Λούνιν βγήκε ξανά νικητής σε τετ-α-τετ του με τον Σέσκο, ενώ στο 84' ο τερματοφύλακας της Ρεάλ απέκρουσε εντυπωσιακά μακρινό σου του Χαϊνταρά. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση των Γερμανών, με τον Χοσέλου μάλιστα να χάνει ευκαιρία για το 0-2 στην τελευταία φάση, πλασάροντας άστοχα στην κίνηση μετά από σέντρα του Βινίσιους.



Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x