Champions League

«Καθάρισε» ξανά την Κοπεγχάγη και προκρίθηκε χωρίς να ιδρώσει στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι

Παρότι παρατάχθηκε χωρίς αρκετούς βασικούς της, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε ξανά με 3-1 την Κοπεγχάγη, πανηγυρίζοντας την άνετη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, με συνολικό σκορ 6-2!

Στα προημιτελικά του φετινού Champions League με άνεση η Μάντσεστερ Σίτι!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Κοπεγχάγη, επικρατώντας ξανά με 3-1 και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» με συνολικό σκορ 6-2, ενώ παράλληλα ξεκούρασε βασικούς της ενόψει του κυριακάτικου (10/3, 17:45) ντέρμπι κορυφής της Premier League, κόντρα στη Λίβερπουλ.

Έχοντας ήδη το υπέρ της 3-1 από το παιχνίδι της Δανίας, η ομάδα του Γκουαρδιόλα γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες των αντιπάλων της πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα στο «Έτιχαντ», με τους Ακάνζι (5’) και Άλβαρες (9’) να κάνουν το 2-0. Ο Ελιουνούσι μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 29’, αλλά ο Χάαλαντ πέτυχε το 41ο του γκολ στου Champions League, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+3’).

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει για έκτη συνεχόμενη σεζόν στην προημιτελική φάση του Champions League, συνεχίζοντας ακάθεκτη την προσπάθειά της για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ενώ η Κοπεγχάγη μπορεί να μην μπόρεσε να κοντράρει την ποιότητα της αντιπάλου της, αλλά αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει ροτέισον στην αρχική του ενδεκάδα ενόψει και του κυριακάτικου (10/3, 17:45) ντέρμπι κορυφής στην Premier League κόντρα στη Λίβερπουλ, αφήνοντας εκτός τους συνήθως βασικούς του Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού, Γουόκερ, Στόουνς και Άκε, ενώ δεν είχε διαθέσιμο και τον τραυματία Γκρίλις.

Χωρίς διάθεση για… παιχνίδια, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 5ο κιόλας λεπτό, εκμεταλλευόμενοι την πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Ο Άλβαρες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ακάνζι έκανε άψογο τελείωμα από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, «γράφοντας» το 1-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (9’), η Σίτι έκανε και το 2-0, γκρεμίζοντας και τις τελευταίες ελπίδες της Κοπεγχάγης. Μετά από μία ακόμα εκτέλεση κόρνερ του Άλβαρες, ο Ρόδρι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε ξανά στον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ και σκόραρε μετά από τραγικό λάθος του Γκραμπάρα.





Απόλυτη κυρίαρχος η Σίτι στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα χωρίς να απειλείται, όμως στο 29’ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ιδανική αντεπίθεση, η οποία ολοκληρώθηκε με τακουνάκι-πάσα του Όσκαρσον και με τον Ελιουνούσι να πλασάρει τον Έντερσον για το 2-1. Η Κοπεγχάγη πήρε ψυχολογία από το γκολ και εμφανίστηκε στο παιχνίδι ξεμυτίζοντας από το δικό της μισό του γηπέδου, όμως η Σίτι βρήκε και τρίτο γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’+3’), όταν ο Χάαλαντ κοντρόλαρε άψογα μια μακρινή μπαλιά του Ρόδρι και εκτέλεσε ανάμεσα σε δύο αμυντικού και στην κλειστή γωνία του Γκραμπάρα, κάνοντας το 6-2 στο συνολικό σκορ του ζευγαριού.





Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, κυκλοφορώντας την μπάλα και ρίχνοντας αισθητά τον ρυθμό σε σύγκριση με τα όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο.

Έχοντας εξασφαλίσει την άνετη πρόκριση, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι της με τη Λίβερπουλ, δίνοντας το δικαίωμα στην Κοπεγχάγη να φανεί πιο απειλητική. Στο 67' ο Έντερσον σταμάτησε σουτ του Μάτσον από πολύ πλεονεκτική θέση, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αρνήθηκε το γκολ και στον Ντικς, στο 76', ενώ στο 90'+2' ο Λιούις έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 4-1, αφού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με πλασέ του από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα, 4-2-3-1): Έντερσον - Λιούις, Ακάντζι, Ντίας (68’ Στόουνς), Γκβάρντιολ – Ροντρίγκο (46’ Γκόμες), Κόβασιτς - Μπομπ, Άλβαρεζ, Νούνες (75’Χάμιλτον) – Χάαλαντ (88’ Ράιτ).

Στον πάγκο έμειναν οι Ορτέγκα, Μορένο, Κάρσον, Γουόκερ, Άκε, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Σουσόχο.

Κοπεγχάγη (Νέεστρουπ, 5-3-2): Γκραμπάρα - Άνκερσεν, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), Βάβρο, ΜακΚίνα, Ντικς – Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Κλεμ (68’ Χόιλουντ) - Ατσουρί (58’ Μπάρντζι), Ελιουνούσι

Στον πάγκο έμειναν οι Ρούναρσον, Μπουρ, Μποΐλεσεν, Λάρσον και Σόρενσεν.

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x