Champions League

Πέρασε σαν... σίφουνας από το Λεβερκούζεν η Πόρτο!

Με τον Ντιόγκο Κόστα ν' αποκρούει πέναλτι και τους Γκαλένο-Ταρεμί να σκοράρουν, η Πόρτο πέρασε... αέρα από το Λεβερκούζεν (0-3) κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Η Πόρτο με μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησε με το εμφατικό 3-0 στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν και προσπέρασε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον 2ο όμιλο του Champions League, παίρνοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση στους «16».

Οι «δράκοι» είχαν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Γκαλένο άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με εκπληκτικό γκολ στο 6ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι στο παρθενικό παιχνίδι του Τσάμπι Αλόνσο στο Champions League με τη Λεβερκούζεν, ανέβασαν στροφές και κέρδισαν πέναλτι στο 16'. Ωστόσο ο εκπληκτικός Ντιόγκο Κόστα, εκτινάχθηκε στη γωνία του και στέρησε την ευκαιρία στον Ντεμιρμπάι να ισοφαρίσει.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Σικ σκόραρε για τις «ασπιρίνες» όμως ο Τσέχος έκανε χέρι και το γκολ δε μέτρησε, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο κέρδισε νωρίς πέναλτι και ο Ταρεμί στο 56' έκανε το 0-2 για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, «καθαρίζοντας» τη νίκη.

Στο 64' η ιστορία επαναλήφθηκε και ο Ιρανός με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι «έγραψε» το τελικό 0-3 για την Πόρτο που... βύθισε τη Λεβερκούζεν στην τελευταία θέση του ομίλου.

Τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Μαδρίτης-Κλαμπ Μπριζ 0-3 (6' Γκαλένο, 53', 64'Ταρεμί)

Λεβερκούζεν-Πόρτο (22:00)

Η βαθμολογία

Κλαμπ Μπριζ 10 (7-0)
Πόρτο 6 (6-6)
Ατλέτικο Μαδρίτης 4 (2-5)
Λεβερκούζεν 3 (2-6)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)
Κλαμπ Μπριζ-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x