Champions League

Φορτσάτη στα προημιτελικά η Μπάγερν!

Η Μπάγερν Μονάχου ντούμπλαρε τις νίκες κόντρα στη Λάτσιο (2-1) και πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 6-2.

Καυτή Μπάγερν Μονάχου στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 της Λάτσιο και με συνολικό σκορ 6-2 πέρασαν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στέλνοντας την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι σπίτι της!

Ο Λεβαντόφσκι στο 33ο λεπτό άνοιξε το σκορ με πέναλτι, με τον Τσούπο-Μοτίν στο 73΄να διπλασιάζει τα τέρματα. Στο 82’ ο Παρόλο μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.


Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Χάνσι Φλικ την Μπάγερν Μονάχου. Ο Νίμπελ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα και Ερναντές στην αμυντική γραμμή, με τον Κίμιχ και τον Γκορέτσκα να καλύπτουν τον άξονα. Η τριάδα πίσω από τον επιθετικό αποτελούνταν από τους Σανέ, Μίλερ και Γκνάμπρι, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Λεβαντόφσκι.

Ο Σιμόνε Ιντσάγκι επέλεξε το 3-4-1-2 για την Λάτσιο. Ο Ρέινα έκατσε κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα βρίσκονταν οι Μάρουσιτς, Ατσέρμπι και Ράντου, με τους Λατσάρι, Φάρες να είναι τα δυο μπακ/χαφ και οι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Εσκαλάντε οι δυο μέσοι. Ο Λουίς Αλμπέρτο έπαιζε μπροστά τους και σέντερ φορ ήταν ο Μουρίκι και ο Κορέα.

Το ματς

Όπως είναι λογικό η Μπάγερν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα είχε βρει τον ρυθμό της και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τη Λάτσιο να...ξυπνάει λίγα λεπτά αργότερα. Γενικότερα, από το πρώτο τέταρτο και μετά οι φιλοξενούμενοι πάτησαν στα πόδια τους και άρχισαν να απειλούν. Στο 31' όμως ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μουρίκι αγκάλιασε τον Μπόατενγκ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Στο 33ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τους Βαυαρούς να έχουν το προβάδισμα, ενώ στην υπόθεση της πρόκρισης δεν υπήρχε καμία αμφιβολία μετά και το 4-1 του πρώτου αγώνα.



Οι αρκετές αλλαγές στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου έριξαν τον ρυθμό, με την Μπάγερν να συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι και να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα της. Ο Λεβαντόφσκι άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 67' αλλά το δεξί δοκάρι τον σταμάτησε, με τον Χάνσι Φλικ να του δίνει ανάσες αφού τον έβγαλε στο 71' για να περάσει στη θέση του ο Τσούπο-Μοτίν. Ούτε ένα δίλεπτο αργότερα ο Καμερουνεζος επιθετικός δέχτηκε την ωραία κάθετη από τον Αλάμπα και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ρέινα (2-0).



Οι παίκτες της Λάτσιο έδειχναν απογοητευμένοι σαν να είχαν παραδοθεί μετά τη βαριά ήττα του πρώτου αγώνα, αλλά τελικά βρήκαν το γκολ της τιμής στο 82ο λεπτό με κεφαλιά του Παρόλο μετά από εκτέλεση φάουλ του Περέιρα, μειώνοντας στο τελικό 2-1 και αποχαιρετώντας τη διοργάνωση.



MVP: Ο Ντάβιντ Αλάμπα ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Στην άμυνα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους παίκτες της Λάτσιο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Τσούπο-Μοτίν για το 2-0.

Η σφυρίχτρα: Ο Ίστβαν Κόβατς από την Ρουμανία δεν είχε δύσκολο έργο και πέρασε απαρατήρητος, καταλογίζοντας σωστά το πέναλτι υπέρ της Μπάγερν στο 31’ για το τράβηγμα του Μουρίκι στον Γκορέτσκα.



ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νίμπελ, Παβάρ, Μπόατενγκ (46' Ζίλε), Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ (77' Μαρτίνεθ), Γκορέτσκα (64' Ντέιβις), Σανέ, Μίλερ (71' Μουσιάλα), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι (71' Τσούπο-Μοτίν)

ΛΑΤΣΙΟ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Λατσάρι (57' Παρόλο), Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Ράντου, Φάρες (46' Λούλιτς), Λουίς Αλμπέρτο (75' Κατάλντι), Εσκαλάντε (84' Άκπα-Άκπρο), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κορέα, Μουρίκι (55' Περέιρα).

Έτσι παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x