Champions League

«Καθάρισε» την Ατλέτικο και… τρελαίνει κόσμο η Μπριζ, πήρε μπρος η Πόρτο!

Ρε, τι κάνει η Μπριζ! Οι Βέλγοι γονάτισαν την Ατλέτικο, επικρατώντας 2-0 και έκαναν το 3/3 στους ομίλους του Champions League, ενώ με το ίδιο σκορ λύγισε τη Λεβερκούζεν η Πόρτο.

Τρένο η Μπριζ, λύγισε και την Ατλέτικο! Οι πρωταθλητές Βελγίου επικράτησαν 2-0 των «ροχιμπλάνκος» και διατήρησαν το απόλυτο, κάνοντας το 3X3 στους ομίλους του Champions League. Την ίδια ώρα η Πόρτο έκανε… σεφτέ, παίρνοντας νίκη με το ίδιο σκορ στο «Ντραγκάο».

2ος Όμιλος


Κλαμπ Μπριζ-Ατλέτικο 2-0
(36' Σοβά, 63' Γιούτγκλα)

Πόρτο-Λεβερκούζεν 2-0
(69' Ζαϊντού, 87' Γκαλένο)

Η βαθμολογία
1. Κλαμπ Μπριζ 9 (7-0)
2. Πόρτο 3 (3-6)
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 3 (2-3)
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική (12/10)
Ατλέτικο-Κλαμπ Μπριζ 19:45
Λεβερκούζεν-Πόρτο (22:00)

Η Μπριζ, μετά τη Λεβερκούζεν και την Πόρτο, υπέταξε και την ομάδα του Σιμεόνε. Ο Σοβά άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Γιούτγκλα στο κατάλληλο τάιμινγκ, έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Στο 62’, ο δημιουργός έγινε σκόρερ, βρίσκοντας δίχτυα με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, αφού πρώτα επέμειναν οι γηπεδούχοι σε φάση διαρκείας.

Για να διακριθεί μια ομάδα όπως η Μπριζ σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση σίγουρα χρειάζεται και η τύχη. Την οποία είχε στο 76ο λεπτό, όταν και έχασε πέναλτι ο Γκριζμάν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η Πόρτο κατάφερε με την… τρίτη να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League με τα γκολ από Ζαϊντού (69’) και Γκαλένο (87’), ενώ η Λεβερκούζεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φρίμπονγκ στο 88’ με δεύτερη κίτρινη.



Το παιχνίδι ήταν αρκετά πιο δραματικό απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ και ο πίνακας των σκόρερ. Στο πρώτο μέρος έχασαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 16’ ο Χάντσον Οντόι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπήρξε γκολ, καθώς προηγήθηκε φάουλ του Άντριχ στον Εβανίλσον. Στο 42' έγινε η πιο παράξενη φάση του αγώνα. Ο Ταρεμί πανηγύρισε για το 1-0, αλλά μέσω VAR η φάση γύρισε πίσω, επειδή είχε κάνει χέρι στην άλλη περιοχή ο Καρμό. Ο Σικ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα του είπε «όχι».

Στην τελική ευθεία η Πόρτο ήταν καλύτερη, με τον Ζαϊντού να ανοίγει το σκορ στο 69’ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ταρεμί να πιστώνεται την ασίστ. Ο Ιρανός φορ… σέρβιρε και στο 87’ για τον Γκαλένο που… σφύριξε τη λήξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x