Champions League

Πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού: Οι… περσινές συναντήσεις, η παλιά γνώριμη και οι άγνωστες

Ο Ολυμπιακός έμαθε τι μπορεί να τον περιμένει στην κλήρωση της Δευτέρας (18/07) και το sport-fm.gr αναλύει τι έχει κάνει με την καθεμία - από όποιες έχει συναντήσει ξανά.

Παρότι τα υπογκρούπ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έβγαιναν συνήθως το προηγούμενο βράδυ ή το ίδιο πρωί, η UEFA... πρωτοτύπησε αυτή τη φορά, ενημερώνοντας από σήμερα για τον διαχωρισμό των ομάδων στα προκριματικά του Champions League.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έμαθε από σήμερα, Παρασκευή (15/07) ποιες ομάδες δύναται να αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο - αν αποκλείσει πρώτα τη Μακάμπι Χάιφα, φυσικά.

Πρόκειται για δύο ζεύγη ομάδων και μία... μόνη της, με τον Απόλλωνα Λεμεσού να μπαίνει στον θεσμό για τρίτη φορά στην ιστορία του και να αποτελεί ένα από τα κλαμπ που δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά στο διάβα των Πειραιωτών.

Είχε αντιμετωπίσει πάντως τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1998/99 (αποκλείστηκε με δύο ήττες) και με τον ΟΦΗ στα προκριματικά του Europa League το 2020 (προκρίθηκε με νίκη 1-0 σε μονό ματς).

Ολυμπιακός: Τι έχει κάνει με τις πιθανές αντιπάλους

Οι πρωταθλητές Κύπρου είναι η μία άγνωστη πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού, με την έτερη να είναι η Σάμροκ Ρόβερς. Η πρωταθλήτρια Ιρλανδίας έχει βρεθεί μία μόλις φορά αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα, το 2011, όταν είχε χάσει δις από τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Βέβαια, οι Ρόβερς είναι το αουτσάιντερ ενάντια σε μία αρκετά δυνατή ομάδα, που μόλις πέρυσι πλήγωσε τους «ερυθρόλευκους».

Η... μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, Λουντογκόρετς, έχει τον τίτλο του φαβορί ενάντια στους Ιρλανδούς και ενδέχεται να βρεθεί ξανά στο διάβα των Πειραιωτών, στην ίδια φάση με πέρυσι - τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.



Τότε, είχε μετρήσει δύο ισοπαλίες, 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και 2-2 στο Ράζγκραντ, με τους Βούλγαρους να σοκάρουν εντέλει τον ελληνικό σύλλογο στα πέναλτι - για να αποκλειστούν στη συνέχεια από τη Μάλμε στα playoffs.

Η ομάδα του Άντε Σιμούντζα δεν είναι όμως η μοναδική που έπαιξε πέρυσι ενάντια στους Πειραιώτες και δύναται να τους συναντήσει ξανά φέτος.

Το ίδιο ισχύει για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που είχε κοντραριστεί τον περασμένο Αύγουστο με τους «ερυθρόλευκους» στα playoffs του Europa League - μετά δηλαδή τον αποκλεισμό τους από τη Λουντογκόρετς.

Ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει από το πρώτο ματς (3-0) και εν συνεχεία είχε φέρει 2-2 στη Σλοβακία, με τη Σλόβαν να παίζει αργότερα και με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa Conference League και να μετρά δύο ισοπαλίες, μένοντας στην 3η θέση.



Ασφαλώς, οι Σλοβάκοι έχουν παίξει και παλαιότερα με τους πρωταθλητές και είχαν καταγράψει δύο ήττες στα προκριματικά του Champions League τη σεζόν 2009/10. Έχουν αποκλείσει επίσης τον ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa το 2019, ενώ το μακρινό 1971, ήταν ένα από τα... θύματα του μεγάλου Παναθηναϊκού στον δρόμο για το "Wembley".

Και η Σλόβαν πάντως θα βρεθεί υπό προϋποθέσεις στον δρόμο του Ολυμπιακού, καθώς έχει πρώτα να αποκλείσει τη Φερεντσβάρος.

Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας αποτελούν -πολύ- παλιά γνώριμη του ελληνικού συλλόγου, καθώς τον είχαν αποκλείσει στο Κύπελλο UEFA το 1996, μετρώντας μία νίκη (3-1, εντός) και μία ισοπαλία (2-2, εκτός).

Επιπλέον, έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν και τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Πανιώνιο, μετρώντας συνολικά τρεις προκρίσεις (μία άνευ δεύτερου αγώνα, με τους «κυανέρυθρους») και έναν αποκλεισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x