Champions League

Έκανε πράγματα και… θαύματα στην 100ή συμμετοχή του με τα «πράσινα» ο Χουάνκαρ!

Στην 100ή του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Χουάνκαρ ήταν απολαυστικός κόντρα στην Νντίπρο, έχοντας δύο ασίστ, αλλά και ένα κερδισμένο πέναλτι!

Κάτι παραπάνω από τη... μισή δουλειά για την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League έκανε ο Παναθηναϊκός στο Κόζιτσε, επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Σλοβακία!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ήταν ο Χουάνκαρ, ο οποίος στο αποψινό ματς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος και βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη. Ο Ισπανός αμυντικός μπακ ήταν απολαυστικός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους με τα ανεβάσματά του από τα αριστερά και «σέρβιρε» τα δύο πρώτα τέρματα στους Σπόραρ και Τζούριτσιτς, ενώ κέρδισε και το πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Φώτης Ιωαννίδης.

Αρχικά, στο 10ο λεπτό ο 33χρονος υποδέχτηκε υπέροχα την μεγάλη πάσα του Μπερνάρ και με μια εκπληκτική ενέργεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Σπόραρ, ο όποιος από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.


Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό, ο Χουάνκαρ βρήκε χώρο από τα αριστερά, έκανε την κούρσα και πάσαρε στον Τζούριτσιτς που με δυνατό σουτ άνοιξε λογαριασμό στα γκολ με τη φανέλα των «πράσινων» πετυχαίνοντας το 2-0.

Έτσι, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πότε ήταν η τελευταία φορά που ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού είχε δύο ασίστ σε ένα παιχνίδι. Για να βρούμε την απάντηση στο ερώτημα θα πρέπει να γυρίσουμε 2,5 χρόνια πίσω και στην εκτός έδρας αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν είχε μοιράσει δυο γκολ σε διάστημα ισάριθμων λεπτών στον Φεντερικό Μακέντα, αλλά δεν ήταν... αρκετά, καθώς, με buzzer beater του τερματοφύλακα, Νίκου Παπαδόπουλου, ο Αστέρας είχε πάρει την ισοπαλία με 2-2 στην 1η αγωνιστική των playoffs τη σεζόν 2020-21.

Έκτοτε, έπρεπε να περάσουν 81 επίσημα παιχνίδια για να πετύχει κάτι παρόμοιο και πέραν των δυο ασίστ και του κερδισμένου πέναλτι, μέτρησε δυο κλεψίματα, ένα τάκλιν, 75% πετυχημένες μεταβιβάσεις, 3/5 μακρινές μπαλιές, 4/7 κερδισμένες μονομαχίες και δυο κερδισμένα φάουλ.

Μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον Χουάνκαρ τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα αποτελέσει για μια ακόμη σεζόν σημαντικό παράγοντα στην πορεία της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x