Champions League

Το προφίλ της Μπράγκα και της Mπάτσκα Τόπολα, υποψηφίων αντιπάλων Παναθηναϊκού

Δείτε το προφίλ της Μπράγκα και της Mπάτσκα Τόπολα που θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός στα playoffs του Champions League αν αποκλείσει τη Μαρσέιγ.

Υψηλό εμπόδιο θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός αν κάνει την υπέρβαση και αποκλείσει την Μαρσέιγ στον γ’ προκριματικό του Champions League. Oι «πράσινοι» θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην πορτογαλική Μπράγκα και την σερβική Mπάτσκα Τόπολα, με το πρώτο ματς εκτός έδρας (22 ή 23 Αυγούστου) και τη ρεβάνς στην Αθήνα (29 ή 30 Αυγούστου).

Η Μπράγκα είναι ασφαλώς το μεγάλο φαβορί. Την περασμένη σεζόν ήταν τρίτη στην Πορτογαλία. Η ομάδα της ομώνυμης πόλης ιδρύθηκε το 1921 και ακόμη δεν έχει κατακτήσει κάποιον σπουδαίο τίτλο πέρα από τρία Κύπελλα (πιο πρόσφατο το 2021) και δύο Λιγκ Καπ, αφού είναι στη σκιά των μεγαθηρίων Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ. Χρώματά της είναι το κόκκινο και άσπρο και έδρα της το «Μουνισιπάλ», 30 χιλιάδων θεατών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Πορτογάλος άλλοτε διεθνής στόπερ Αρτούρ Ζόρζε. Στο ρόστερ της ανήκουν δύο Πορτογάλοι πρώην άσοι του Ολυμπιακού, ο εξτρέμ Μπρούμα και ο μεσοεπιθετικός Ρόνι Λόπες. Κορυφαίο όνομα της ομάδας είναι ο Πορτογάλος διεθνής εξτρέμ Ρικάρντο Όρτα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Λίβυος μεσοαμυντικός Αλ Μουσράτι, ο Ισπανός φορ Άμπελ Ρουίθ και ο Γαλλοκονγκολέζος φορ Σιμόν Μπανζά. Σταθερή αξία στα 33 του παραμένει ο Πορτογάλος μέσος Πίζι. Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν έχει κάνει κάποια πολύ ακριβή πώληση, καθώς αποχώρησαν μόνο οι Γιούρι Μεδέιρος και Μάριο Γκονζάλες για Εμιράτα και MLS αντίστοιχα φέρνοντας από 3 εκατ. ευρώ.

Η Μπράγκα έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι σε ελληνικές ομάδες μετρώντας τέσσερις νίκες, όλες επί της ΑΕΚ (το 1966 στο Κυπελλούχων και το 2020 στο Europa League) και μία ισοπαλία με τον Άρη (το 2007 στους ομίλους του UEFA).

Η Μπάτσκα Τόπολα μετρά 110 χρόνια ιστορίας. Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο, ενώ γήπεδό της είναι η TSC Arena, μόλις 4.500 θεατών.

Η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα 2022/23 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της, ενώ δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο και μόλις το 2019 ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή είναι η πρώτη της παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζάρκο Λάζετιτς. Καλύτεροι παίκτες της θεωρούνται οι Σέρβοι Ιφέτ Ντιάκοβατς (χαφ), Μίλος Πάντοβιτς (εξτρέμ) και Νεμάνια Στόιτς (στόπερ). Στο δυναμικό της ανήκουν μόλις τρεις μη γηγενείς παίκτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x