Champions League

Πρώτη και καλύτερη η Σίτι, πήρε μαζί της στους «16» την Παρί

Η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι έφερε τούμπα την Παρί Σεν Ζερμέν και σφράγισε πρόκριση και πρωτιά, ενώ στα νοκ-άουτ την ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι. Πεντάρα της Λειψίας στην Μπριζ και φουλ για 3η θέση.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν σφράγισαν παρέα την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Στην οποία οι «Πολίτες» επικράτησαν 2-1 των Παριζιάνων στο «Etihad» με ανατροπή. Εξασφαλίζοντας πέραν του εισιτηρίου για τα νοκ-άουτ και την πρώτη θέση του γκρουπ, ενώ ορθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Άνετη πεντάρα (0-4 ημίχρονο) της Λειψίας στην Μπριζ και φουλ για την 3η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανώτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά όχι και αποτελεσματική. Πέφτοντας, παράλληλα, πάνω σε έναν εξαιρετικό Κέιλορ Νάβας. Παρά τις ευκαιρίες των Άγγλων, το σκορ άνοιξε ο Εμπαπέ στο 50’, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, στην οποία ο Γάλλος διεθνής πλάσαρε τον Έντερσον κάτω από τα πόδια. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Σίτι είχε δει και την τύχη να της γυρνάει την πλάτη, καθώς το δυνατό σουτ του Γκιντογκάν στο 33’, είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στο δοκάρι.

Το παιχνίδι έφερε στα ίσα ο Στέρλινγκ στο 63’ με σουτ από κοντά (το οποίο βρήκε και στο δοκάρι) έπειτα από μπαλιά του Ρόδρι και παρέμβαση του Ζεσούς. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 76’ με την υπογραφή του Βραζιλιάνου φορ, στον οποίο έστρωσε ο Μπερνάντο Σίλβα έπειτα από προσπάθεια του Μαχρέζ.



Το… πάρτι ξεκίνησε στο 12’ για τη Λειψία, με τον Ενκουνκού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά την επέμβαση του Μινιολέ σε σουτ του Αντρέ Σίλβα, ενώ δεν άργησε να γίνει το 0-2. Ο Φόρσμπεργκ (17’) έκανε γκολ το πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπρόμπι από τον Σοουά και η Λειψία ήταν ασταμάτητη στο πρώτο μέρος, με τον Αντρέ Σίλβα να σκοράρει στο 27’ με δυνατή κεφαλιά πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο. Ο Φόρσμπεργκ βρήκε δίχτυα λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, με ωραίο εκτός περιοχής σουτ. Το δεύτερο μέρος δεν χρειάστηκε να το παίξει η Λειψία. Αφού είχε κάνει σχεδόν ολόκληρη τη δουλειά από το πρώτο μέρος. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ενκουνκού, ο οποίος βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις για το 0-5.

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου
Μάντσεστερ Σίτι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1
(63' Στέρλινγκ, 76' Ζεσούς - 50' Εμπαπέ)

Μπριζ-Λειψία 0-5
(12', 90'+3' Ενκουνκού, 17' πεν, 45'+1' Φόρσμπεργκ, 26' Α. Σίλβα)

Η βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 12 (17-8)
Παρί Σεν Ζερμέν 8 (9-7)
Λειψία 4 (13-13)
Μπριζ 4 (5-16)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπριζ (19:45)
Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x