Champions League

Τούμπαρε την Άιντραχτ κι έπιασε κορυφή η Τότεναμ, πέρασε κι από τη Λισαβόνα η Μαρσέιγ!

Η Τότεναμ -με το δίδυμο Κέιν-Σον σε τρελά κέφια- τούμπαρε την Άιντραχτ (3-2) και ανέβηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου. Πίσω της η Μαρσέιγ, η οποία επικράτησε (0-2) της Σπόρτινγκ και στη Λισαβόνα.

Προβάδισμα πρόκρισης, έστω και ισχνό, για τους «16» του Champions League για τις Τότεναμ και Μαρσέιγ! Οι δύο ομάδες ήταν οι μεγάλες νικήτριες στα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής του ισάριθμου ομίλου, με την πρώτη να επικρατεί 3-2 (με ανατροπή) υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη δεύτερη να νικά (0-2) τη Σπόρτινγκ -που έμεινε με εννιά παίκτες- και στη Λισαβόνα, μετά τη Γαλλία.

Βέβαια, το... θρίλερ στο γκρουπ συνεχίζεται, με τίποτα να μην είναι ξεκάθαρο. Οι Λονδρέζοι αναρριχήθηκαν στην κορυφή (7β.) και στο +1 από τις Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ (η γαλλική ομάδα έπιασε εκείνη της Πορτογαλίας, έχοντας τη μεταξύ τους ισοβαθμία). Στους τέσσερις πόντους η Άιντραχτ.






Τότεναμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2


Γεμάτο πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο, με πολύ καλό ρυθμό, φάσεις, γκολ και ανατροπή. Η Άιντραχτ ήταν εκείνη που άνοιξε στο σκορ, όταν στο 14' -αφού επωφελήθηκε από το λάθος του Ντάιερ και τις κόντρες- ήρθε ο Καμάντα να γράψει το 0-1 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.



Ωστόσο, η αντίδραση της Τότεναμ ήταν άμεση και πειστική, με το σύνολο του Αντρέα Κόντε να το γυρνά πριν το ημίωρο! Αρχικά, ο Κέιν ήταν εκείνος που έβγαλε υπέροχα τον Σον απέναντι από τον Τραπ, με τον Νοτιοκορεάτη φορ να πλασάρει εύστοχα στο 20'. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Άγγλος άσος κέρδισε το πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Γιάκιτς, με τον Κάρλος Ντελ Θέρο να δίνει πέναλτι μετά από εξέταση της φάσης στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο ηγέτης των γηπεδούχων, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1).





Πλέον, το μομέντουμ άνηκε ξεκάθαρα στους Λονδρέζους, οι οποίοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Μάλιστα, επρόκειτο και για το πιο εντυπωσιακό στην αναμέτρηση, με τον Σον να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα με τρομερό βολ πλανέ στο 36'!



Στο 60' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την γερμανική ομάδα, με τον Τούτα να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα σε τρία λεπτά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Παρόλα αυτά, ήταν εκείνη που όχι μόνο ήταν περισσότερο απειλητική στη συνέχεια αλλά και που βρήκε το μοναδικό γκολ μέχρι το φινάλε, στο 87' με την κεφαλιά του Αλιντού ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο, δεν της αρκούσε. Στα τελευταία λεπτά η Τότεναμ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ, με το 3-2 όμως να αποτελεί και το τελικό σκορ.



Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μαρσέιγ 0-2



Τελικά, η Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να εξαργυρώσει όπως θα έπρεπε τις δύο σερί νίκες του ξεκινήματος, καθώς μετά τη βαριά ήττα (4-1) στη Γαλλία, ηττήθηκε και στην Πορτογαλία από τη Μαρσέιγ.

Οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 20' με εκτέλεση πέναλτι του Γκεντουζί, φάση στην οποία οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Εσγκάιο. Δέκα λεπτά αργότερα (30'), ο Σάντσες έγραψε το 0-2 με κοντινή προβολή.

Το... πράγμα ζόρισε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, μια και ο Πέδρο Γκονσάλβες αντίκρισε δύο back-to-back κάρτες για αντιαθλητική συμπεριφορά. Όπως είναι λογικό, τα περιθώρια αντίδρασης ήταν σχεδόν μηδαμινά για τη Σπόρτινγκ. Η Μαρσέιγ έφτιαξε φάσεις και για ένα τρίτο τέρμα, το οποίο οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Champions League για γαλλική ομάδα με αντίπαλο μια πορτογαλική (τέσσερις ισοπαλίες και 15 ήττες το μέχρι τώρα ρεκόρ).



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Τότεναμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2
(20', 36' Σον, 28' πεν. Κέιν - 14' Καμάντα, 87' Αλιντού)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μαρσέιγ 0-2
(20' πεν. Γκεντουζί, 30' Σάντσες)



Η βαθμολογία:

1. Τότεναμ 7 (5-4)
2. Μαρσέιγ 6 (6-4)
3. Σπόρτινγκ 6 (6-6)
4. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4 (3-6)


Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Τετάρτη (26/10)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μαρσέιγ (22:00)
Τότεναμ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x