Champions League

Όπως το 2012: Οι ομοιότητες με την χρονιά που η Τσέλσι είχε κατακτήσει το Champions League

Η Τσέλσι ετοιμάζεται για την τρίτη της συμμετοχή σε τελικό Champions League και η περίσταση θυμίζει 2012...

Μπορεί η χρονιά να είχε μέχρι τώρα αρκετά σκαμπανεβάσματα για την Τσέλσι, όμως οι Λονδρέζοι αναμένεται να διεκδικήσουν στις 29 Μαΐου το τρόπαιο του Champions League και αυτό σίγουρα εκτοξεύει τη σεζόν του συλλόγου.

Οι «μπλε» επιστρέφουν σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το νικηφόρο 2012 και η περίσταση έχει κάποιες ομοιότητες με τότε.

Αρχικά, όπως και το '12 έτσι και φέτος, οι Λονδρέζοι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή μεσούσης της σεζόν. Τότε, στις 4 Μαρτίου, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο είχε αντικαταστήσει τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Φέτος, στις 26 Ιανουαρίου ανέλαβε ο Τόμας Τούχελ αντί του Φρανκ Λάμπαρντ.

Επίσης, το 2012, η Τσέλσι είχε εξασφαλίσει την παρουσία της και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο χάρη στο 2-1 επί της Λίβερπουλ. Φέτος, οι «μπλε» θα κοντραριστούν στον τελικό με τη Λέστερ.

Επιπλέον, στο πρωτάθλημα δεν είναι βέβαιο πως η Τσέλσι θα τερματίσει εντός τετράδας - είναι φυσικά 4η και στο +3 από τη Γουέστ Χαμ, όμως απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Τότε, το 2012, η ομάδα του Ντι Ματέο είχε καταλάβει μόλις την 6η θέση, όμως είχε παίξει στο επόμενο Champions League ως κάτοχος του τίτλου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x