Champions League

Καθήλωσε τη Ρεάλ η Τσέλσι και… it’s coming home!

Χωρίς να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης για 90 λεπτά, η Τσέλσι επικράτησε… μόνο 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έτσι «κλείδωσε» ο αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Champions League!

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Η Τσέλσι ήταν ανώτερη της Ρεάλ Μαδρίτης σε κάθε γραμμή του γηπέδου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για 90 λεπτά και τελικά επικράτησε 2-0 της «βασίλισσας», χάνοντας ευκαιρίες για πολλά περισσότερα γκολ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Το σκορ για τους «μπλε» άνοιξε ο Βέρνερ στο 28’ με κεφαλιά έπειτα από το δοκάρι του Χάβερτς, ενώ το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 85’, όταν από την ασίστ του Πούλισικ, ο Μάουντ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Πλέον, το ραντεβού δίνεται στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League, με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, διαμορφώνοντας τον αγγλικό «εμφύλιο», δύο χρόνια μετά το Λίβερπουλ-Τότεναμ στο «Ουάντα Μετροπολιτάνο». Πρόσωπο της αναμέτρησης για την Τσέλσι, εκτός των παικτών, ο Τόμας Τούχελ, που ανέλαβε στη μέση της σεζόν και θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα βρεθεί σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Champions League με διαφορετική ομάδα.

Στο μυαλό των κόουτς

Με τον κλασικό σχηματισμό των τριών κεντρικών αμυντικών, διαμορφώνοντας το 3-4-3, επέλεξε ο Τόμας Τούχελ για την Τσέλσι, έχοντας τον Μεντί στην εστία και τον Κρίστενσεν δίπλα στους Τιάγκο Σίλβα και Ρίντιγκερ. Καντέ και Ζορζίνιο αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, με Αθπιλικουέτα και Τσίλγουελ στα δύο άκρα. Επιθετική τριάδα ήταν οι Μάουντ, Χάβερτς και Βέρνερ.

Τακτική έκπληξη επεφύλαξε ο Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς πήγε σε λογική… καθρέφτη στον σχηματισμό του, αφήνοντας στην άκρη το 4-3-3. Νάτσο, Σέρχιο Ράμος και Μιλιτάο ήταν οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, Μεντί και Βινίσιους χρησιμοποιήθηκαν στα δύο άκρα και οι Κρόος, Καζεμίρο στον άξονα. Ο Μόντριτς είχε ρόλο οργανωτή, ο Αζάρ ήταν ελεύθερος και στην κορυφή ο Μπενζεμά.

Το ματς

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να ήταν η ομάδα που πήρε από την αρχή τα ηνία της κυκλοφορίας της μπάλας, ωστόσο η Τσέλσι ήταν πιο ουσιαστική και σίγουρα με μεγαλύτερη ενέργεια στις κινήσεις της, δείχνοντας μία ταχύτητα γρηγορότερη από τους Ισπανούς. Στο 12’ ο Κουρτουά έδειξε σε ετοιμότητα στο σουτ του Ρίντιγκερ, ωστόσο το στιγμιότυπο της βραδιάς χάρισε ο Μεντί, με την εκπληκτική επέμβαση στο 26’ σε σουτ του Μπενζεμά.





Η τιμωρία για τη χαμένη ευκαιρία της πρωταθλήτριας Ισπανίας ήρθε από το κεφάλι του Βέρνερ, που στο 28’ πήρε το ριμπάουντ από το πλασέ του Χάβερτς που χτύπησε στο δοκάρι και πολύ εύκολα σε ανυπεράσπιστη εστία άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου είχε πάλι πρωταγωνιστές τους Μπενζεμά και Μεντί, με τον γκολκίπερ της Τσέλσι να λέει δεύτερο εντυπωσιακό «όχι» στο 35’.





Θα περίμενε κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης να μεταφέρει το παιχνίδι προς την εστία της Τσέλσι, βάζοντας περισσότερο στο παιχνίδι τον εξαφανισμένο Αζάρ, αλλά η Τσέλσι είχε τις δυνάμεις, τα τρεξίματα και τη… σπίθα, ώστε όχι μόνο να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, αλλά και να τελειώσει την πρόκριση με δεύτερο γκολ. Μόλις στο 47’ ο Χάβερτς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 53’ ο Μάουντ απέναντι από τον Κουρτουά έστειλε την μπάλα άουτ, έπειτα από ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων που έκρυψαν την μπάλα.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 66’ με τον Καντέ (σωτήριο τάκλιν του Βαλβέρδε), αλλά το… happy end για τους Άγγλους υπογράφηκε στο 85’. Ο «είμαι παντού και πάντα» Καντέ έκλεψε ακόμα μία μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Πούλισικ, που αν και ταλαιπωρήθηκε, βρήκε τον Μάουντ, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0.





MVP: Μια κατηγορία μόνος του ο κορυφαίος αμυντικός χαφ του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Ο λόγος για τον Ενγκολό Καντέ, που ήταν εκπληκτικός στο πρώτο ματς και ήταν απολαυστικός στο δεύτερο. Ο άνθρωπος και των δύο αγώνων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί - Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ - Αθπιλικουέτα (88' Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο - Μάουντ (88' Ζίγιεχ), Χάβερτς (90'+3' Ζιρού), Βέρνερ (68' Πούλισικ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά - Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Νάτσο - Βινίσιους (63' Ασένσιο), Καζεμίρο (76' Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Μεντί (63' Βαλβέρδε) - Αζάρ (89' Μαριάνο), Μπενζεμά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x