Europa Conference League

Αποκλεισμός-ντροπή για ΑΕΚ που… μένει Ελλάδα!

Με μια τεράστια αποτυχία ξεκινάει τη χρονιά η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Βελέζ Μόσταρ στα πέναλτι και αποχαιρέτησε από… Ιούλιο την Ευρώπη!

Μέγα κάζο για την ΑΕΚ! Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκινάει την χρονιά με μια τεράστια αποτυχία, μένοντας εκτός από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League!

Αποκλεισμός-ντροπή για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι βρήκαν με τον Μάνταλο γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων για να γλιτώσουν τον αποκλεισμό στην κανονική διάρκεια (1-0), αλλά τελικά δεν κατάφεραν να προκριθούν στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας μοιραίους τους Ανσαριφάρντ, Λόπες, Αραούχο που έχασαν από ένα πέναλτι και δεν τους έφτασαν οι δύο επεμβάσεις του Στάνκοβιτς στη… ρώσικη ρουλέτα!

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επιλέγει να χρησιμοποιήσει όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα… πρώτης γραμμής στην ενδεκάδα, βάζοντας τους Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Αραούχο, επιλέγοντας το 4-3-3. Βέβαια, έκπληξη αποτέλεσε πως άφησε στον πάγκο τον Ανσαριφάρντ. Kάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τους Μπακάκη, Βράνιες, Τζαβέλλα και Μιτάι στην τετράδα της άμυνας. Λε Ταλέκ, Μάνταλος και Σιμάνσκι στα χαφ, με τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς να πλαισιώνουν τον Αραούχο στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Βελέζ Μόσταρ ο Φέντα Ντούντιτς. Ο Μπογκντάνοβιτς στην εστία, με τους Όβτσινα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Φερέιρα στην άμυνα. Χασάνοβιτς και Ράντοβατς τα δύο χαφ, έχοντας τους Τσόσιτς, Πρσες, Άντουσιτς στην μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ζαΐμοβιτς στην κορυφή.

Το ματς

Πίεση ψηλά από την ΑΕΚ, προσπαθώντας να πιέσει τους φιλοξενούμενους και να επιβάλει τον ρυθμό της. Ωστόσο, το δυνατό παιχνίδι των παικτών της Βελέζ δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μιλόγεβιτς να φτάσει κοντά στην αντίπαλη εστία, με την πρώτη τελική να έρχεται στο δεκάλεπτο όταν ο Μπογκντάνοβιτς είχε καλή θέση και μπλόκαρε το σουτ στην κίνηση του Αραούχο. Η Βελέζ έβγαζε τσαμπουκά, είχε κοντά τις γραμμές της και βρήκε την πρώτη της φάση στο 14’ αλλά ο Στάνκοβιτς είχε ίδια αντίδραση στο διαγώνιο σουτ του Τσόσιτς, με τον Αραούχο να πρωταγωνιστεί και πάλι δέκα λεπτά αργότερα αλλά η κεφαλιά-ψαράκι που έκανε, βρήκε τον αντίπαλο πορτιέρε σε ετοιμότητα.



Το ματς είχε αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες βρέθηκαν αγκαλιά με το προβάδισμα σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο. Αρχικά, στο 34’ οι «κιτρινόμαυροι» συνεργάστηκαν άψογα, με τον Τάνκοβιτς να βρίσκει τον Σιμάνσκι στην περιοχή και αυτός να κάνει το γύρισμα στον Αραούχο, ο οποίος έκανε μια… πίβοτ αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία! Δύο λεπτά μετά η Βελέζ ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ, αλλά ο Στάνκοβιτς με μεγάλη επέμβαση δεν επέτρεψε στον Ράντοβατς να σκοράρει, ενώ το σουτ του Ζάιμοβιτς στη συνέχεια από πολύ κοντά βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού, η ΑΕΚ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα-επίθεση ο Τάνκοβιτς έσπασε για τον Αραούχο ο οποίος από τα όρια της περιοχής έπιασε φοβερό σουτ στην κίνηση αλλά ο Μπογκντάνοβιτς με μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν.





Η Βελέζ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, απείλησε πρώτη με τον Άντουσιτς στο 51’ και στα… καπάκια ο Τάνκοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση για να ισοφαρίσει! Ο Μιλόγεβιτς έβλεπε να περνάει τα λεπτά και η ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει, έβαλε τον Ανσαριφάρντ και το γύρισε σε 4-4-2, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν διαρκώς να παγώσουν τον ρυθμό, να κάνουν καθυστερήσεις και να αμύνονται μαζικά, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση. Στο 69ο λεπτό ο Λε Ταλέκ έσωσε την ΑΕΚ με σωτήρια προβολή στο τελείωμα του Τσόσιτς, σε μια φάση που έδειξε να ξυπνάει τους γηπεδούχους.



Στο 76’ ο Τζαβέλλας σκόραρε με εντυπωσιακό γυριστό αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος και τέσσερα λεπτά μετά ο Λιβάι δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της περιοχής, παρότι η μπάλα του στρώθηκε… τέλεια! Ο Ντούνιτς φρέσκαρε την ομάδα του μεσοαμυντικά, ο Μιλόγεβιτς την δική του μεσοεπιθετικά αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Καθαρό μυαλό δεν υπήρχε, πολλές βαθιές μπαλιές… Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δικαιώθηκε για την επιμονή της και βρήκε το «χρυσό» γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση με τον αρχηγό Μάνταλο να σκοράρει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 1-0.



Οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν κατάκοποι, έχοντας παίξει ήδη το 90λεπτο συν 12 λεπτά καθυστερήσεων, ενώ πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως προέρχονταν από προετοιμασία. Το γκολ του Μάνταλου στο φινάλε του αγώνα, πάντως, είχε δώσει φτερά στα πόδια των γηπεδούχων που πίεζαν και έψαχναν το γκολ, αλλά μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, το ματς σκλήρυνε κι άλλο και οι βαθιές μπαλιές διαδέχονταν η μία την άλλη. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του έξτρα ημιώρου της παράτασης, με το ματς να οδηγείται στη διαδικασία των πέναλτι!

Αυτή, ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ αφού ο Στάνκοβιτς έβγαλε με τα πόδια την εκτέλεση του Γκεοργκίγιεβιτς, αλλά στα… καπάκια ο Ανσαριφάρντ είδε το πέναλτί του να σταματάει στο δεξί δοκάρι και να χάνεται το πλεονέκτημα. Ο Μπραντάο έκανε το 1-0 για τη Βελέζ, ο Τζαβέλλας ισοφάρισε σε 1-1, με τον Στάνκοβιτς να πιάνει και αυτό του Βεχάμποβιτς και να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ΑΕΚ! Ο Σάκχοφ σκόραρε, η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με τον Τσβιγιάνοβιτς να ισοφαρίζει στη συνέχεια, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν το προβάδισμα. Ο Μπογκντάνοβιτς έπιασε το πέναλτι του Λόπες, ο Ζβόνιτς έκανε το 3-2 και ήρθε η ώρα για τον Αραούχο. Τελικά, ο Αργεντινός αποδείχτηκε μοιραίος αφού ο Μπογκντάνοβιτς το έπιασε και αυτό και έδωσε την πρόκριση στην Βελέζ Μόσταρ, στέλνοντας την ΑΕΚ… σπίτι της!



MVP: Αναγκαστικά ο τίτλος πάει στον Μπογκντάνοβιτς που ήταν ο ήρωας για την Βελέζ Μόσταρ τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πέναλτι που έπιασε δύο.

Μοιραίος: Ο Σέρχιο Αραούχο έχει τέσσερις κλασικές φάσεις να σκοράρει αλλά δεν το καταφέρνει, ενώ χάνει και το τελευταίο πέναλτι και γίνεται ο μοιραίος για την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Ο Κέβιν Κλάνσι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα, άφησε πολλές φορές το παιχνίδι να παιχτεί και δεν σφύριζε εύκολα ορισμένες στιγμές.



ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μιτάι (69' Λόπες), Τζαβέλλας, Βράνιες, Μπακάκης (90' Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (80' Αλμπάνης, 90' Σάκχοφ), Αραούχο

Βελέζ (Φέτζα Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς (95' Μπραντάο), Οβτσινα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86' Ζβόνιτς), Πρσες (63' Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (95' Όσμιτς), Άντζουσιτς (73' Τσβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (73' Γκεοργκίεβιτς)

Το live του sportfm.gr για το παιχνίδι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x