Europa Conference League

Χάικο Φόγκελ: Γράφει ιστορία με τη Βασιλεία αλλά το καλοκαίρι θα ξαναγίνει αθλητικός διευθυντής!

Η Βασιλεία είναι ένα βήμα από τον τελικό του Europa Conference League έχοντας στον πάγκο ως υπηρεσιακό προπονητή τον αθλητικό της διευθυντή.

Εντός συνόρων, η σεζόν δεν εξελίσσεται και τόσο καλά για τη Βασιλεία, που τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας – ενώ και στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γιουνγκ Μπόις.

Εκτός αυτών ωστόσο, η ελβετική ομάδα κάνει... παπάδες και μετά την τρομερή ανατροπή εις βάρος της Φιορεντίνα για το Europa Conference League βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό!

Ένα επίτευγμα που αν ολοκληρωθεί, θα γραφτεί στην ιστορία, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν κατάφερε σύλλογος από τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης να φτάσει τόσο μακριά.



Μέχρι τώρα, η Ζυρίχη μετρά δύο αποκλεισμούς στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μακρινό παρελθόν (1964 & 1977), η Γκρασχόπερ έναν στο Κύπελλο UEFA το 1978 και η Βασιλεία έναν αποκλεισμό το 2013 στο Europa League, με την ομάδα του Χάικο Φόγκελ να πηγαίνει φέτος για το... all in.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο πάντως δεν θα μείνει για καιρό ακόμα εκεί. Βλέπετε, ο Φόγκελ είχε προσληφθεί στον σύλλογο τον περασμένο Νοέμβριο ως... αθλητικός διευθυντής – έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως κόουτς στη Βασιλεία το 2012 και έχοντας περάσματα από τη Στουρμ Γκρατς, την Έρντινγκεν, τη Γκλάντμπαχ Β’ και τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου!

Η απομάκρυνση του Αλεξάντερ Φρέι τον Φεβρουάριο έφερε στην άκρη του πάγκου τον 47χρονο Γερμανό, ο οποίος όμως επιθυμεί να επιστρέψει στο αρχικό του πόστο και κατέληξε στην επιλογή του Τίμο Σουλτς για να τον διαδεχτεί.

Μέχρι τότε βέβαια, ο Φόγκελ μπορεί να έχει φέρει ευρωπαϊκή κούπα στο "St. Jakob-Park"...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x