Europa Conference League

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί και… πρέπει στη Θεσσαλονίκη!

Απαράδεκτος -κυρίως αμυντικά- σε μια ώρα αγώνα, μπορεί όμως την πρόκριση! Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δεχτεί δύο τέρματα, ώστε να φορτσάρει επί της Μποέμιαν και με το γκολ του Ολιβέιρα να μείνει ζωντανός (2-1).

Έσωσε τα... προσχήματα στο τέλος ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν κάκιστος -κυρίως αμυντικά- σε μία ώρα αγώνα με την Μποέμιαν στο Δουβλίνο, όπου γνώρισε την ήττα (2-1) για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ωστόσο, αφού φόρτσαρε, κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Νέλσον Ολιβέιρα (78') -που σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του- και να μείνει «ζωντανός» ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα στις 12 Αυγούστου. Με τους Μιχαηλίδη και Πασχαλάκη να φέρουν ευθύνη, αντίστοιχα, στα δύο τέρματα του Κόουτ (23' και 52').


Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, αρχίζοντας τελικά με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη αντί του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην εστία. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν -από τα δεξιά προς τα αριστερά- οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια, με τους Εσίτι και Σβαμπ να συνθέτουν το δίδυμο στα χαφ. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Καγκάβα, ο οποίος είχε δεξιά του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κι αριστερά του τον Ελ Καντουρί, ενώ ως μοναδικός προωθημένος κινούταν ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Από την άλλη, ο Κιθ Λονγκ παρέταξε τους τυπικά γηπεδούχους (το ματς διεξήχθη στο «Αβίβα» και όχι στη φυσική έδρα της Μποέμιανς που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, το «Ντάλιμουντ Παρκ») με το κλασικό 4-4-2 και τον Τάλμποτ κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Λάιονς, Κρόνγουολ, Σιάραν Κέλι και Μπρέσλιν και στην αντίστοιχη της μεσαίας γραμμής οι Κόουτ, Ντεβόι, Μπάκλεϊ και Μπαρτ. Με τους Τζόρτζι Κέλι και Τίρνι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, καθώς ήταν εκείνος ο οποίος απείλησε πρώτος. Αρχικά, μόλις στο 2' σε δύο χρόνους με τον Ολιβέιρα και τον Ζίβκοβιτς, για να έρθει στο 5' ο Βαρέλα να πηδήξει πιο ψηλά από όλους, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και να στείλει με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Ενώ, στο 20' ο Ολιβέιρα καθυστέρησε να εκτελέσει βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ.




Παρόλα αυτά, γρήγορα φάνηκε η αδυναμία του «δικεφάλου του Βορρά» να αντιδράσει σωστά στις αμυντικές του μεταβάσεις, δεχόμενος φάσεις στις αντεπιθέσεις της Μποέμιαν. Η Ιρλανδική ομάδα άρχισε να ανεβάζει «στροφές», εξαργυρώνοντάς το με γκολ στο 23'. Ο Μιχαηλίδης αντέδρασε λανθασμένα σε βαθειά μεταβίβαση, με τον Κέλι να το εκμεταλλεύεται, να γίνεται δέκτης της μπάλας, εισβάλοντας στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά και σπάζοντας στον Κόουτ, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ για την Μποέμιαν.



Εκτός δύο φάσεων με τους Ελ Καντουρί (33') και Καγκάβα (45'), ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και να απειλήσει ουσιαστικά. Αντίθετα, η σημαντικότερη στιγμή μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, άνηκε στους Ιρλανδούς. Ωστόσο, το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Ντεβόι, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.





Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε αρκετά απειλητικά και στο δεύτερο μέρος, με τον Τάλμποτ να αποκρούει σε πρώτο χρόνο το σουτ του Εσίτι και τον Καγκάβα να μην μπορεί να πάρει το «ριμπάουντ» σε πλεονεκτική θέση. Κι αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, ο ΠΑΟΚ είδε την Μποέμιαν να τον τιμωρεί στο 52', με τον Κόουτ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι με σουτ εκτός της περιοχής. Γκολ, στο οποίο φέρει ευθύνη κι ο Πασχαλάκης, καθώς του έφυγε η μπάλα από τα χέρια στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει, εάν κι έχει το «ελαφρυντικό» των πολλών σωμάτων που είχε μπροστά του.





Ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 63', με τους Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Καντουρί, Καγκάβα και Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του και εντέλει κατάφερε να μειώσει στο 78', όταν ο Σβαμπ βρήκε με ωραία σέντρα τον Ολιβέιρα, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-1. Σκορ, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, παρά τις προσπάθειες των Θεσσαλονικιών.









Τα highlights του αγώνα:




MVP: Με δύο γκολ δεν γίνεται να είναι άλλος πλην του Κόουτ.

Ο μοιραίος: Αμφότερα τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ φέρουν την ευθύνη δικών του παικτών. Το πρώτο του Μιχαηλίδη και το δεύτερο του Πασχαλάκη. Ωστόσο, ο πορτιέρε των Θεσσαλονικιών έχει και τη «δικαιολογία» της χαμηλής ορατότητας, λόγω των πολλών σωμάτων που βρίσκονταν μπροστά του.

Η σφυρίχτρα: Μετρημένος στα σφυρίγματά του ο Φινλανδός Άντι Μούνουκα. Με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται για φάουλ σε πλεονεκτική θέση σε ανατροπή του Καγκάβα στις καθυστερήσεις.



Οι συνθέσεις:

Μποέμιαν (Κιθ Λονγκ): Τάλμπoτ – Λάιονς, Κρόνγουολ (82' Φίνερτι), Σ. Κέλι, Μπρέσλιν – Κόουτ (87' Γουόρντ), Ντεβόι (76' Λέβινγκστον), Μπάκλεϊ, Μπαρτ (88' Γουίλσον) – Τζ. Κέλι, Τίρνι.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, - Εσίτι (63' Κούρτιτς), Σβαμπ - Α. Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (62' Τζόλης) - Ολιβέιρα (82' Σφιντέρσκι).




Το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x