Europa League

Μέχρι την Κυριακή θα… Γιάννη!

Μια (ακόμα) ήττα στο σπίτι πονάει. Πόσω μάλλον όταν την κάνεις «δώρο». Όμως η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να κλάψει για το 3-1 απ’ τη Λοκομοτίβ. Η ελλιπέστατη «Ένωση» πάλεψε, χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Γιάννη Αραμπατζή για να πέσει και οφείλει αποδείξεις στον κόσμο της ότι μπορεί να… σηκωθεί στο κρίσιμο (σε αντίθεση με την Ευρώπη) ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Μια (ακόμα) ήττα στο σπίτι πονάει.

Πόσω μάλλον όταν την κάνεις «δώρο».

Όμως η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει να κλάψει για το 3-1 απ’ τη Λοκομοτίβ.

Η ελλιπέστατη «Ένωση» πάλεψε, χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Γιάννη Αραμπατζή για να πέσει και οφείλει αποδείξεις στον κόσμο της ότι μπορεί να… σηκωθεί στο κρίσιμο (σε αντίθεση με την Ευρώπη) ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (αλλά και περιθώρια να κάνει τέτοιες λόγω των πολλών απουσιών) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έξι βασικοί βρισκόταν στην εξέδρα (Δέλλας-Λυμπερόπουλος-Βάργκας-Καφές, Καράμπελας, Κάλα), στο γήπεδο ο τεχνικός της ΑΕΚ παρέταξε ένα σχήμα-μείγμα αναπληρωματικών και νεαρών.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Χέλγκασον και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Σιαλμάς (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



Όπως το πάρεις…

Απ’ την… οπτική γωνία που θα την έβλεπε κανείς εξαρτιόταν η εικόνα της ΑΕΚ στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Αν την παρακολουθούσε πίσω απ’ την (απόλυτα υπαρκτή) δικαιολογία της ενδεκάδας ανάγκης, θα ανακάλυπτε ενθαρρυντικά μηνύματα: Πάθος στις μονομαχίες, τακτική προσήλωση, πλάνο (έστω και αν δεν… απέδιδε ακριβώς) στην επίθεση. Κανονική ομάδα -όπως παλεύει να εμφανιστεί μετά την έλευση Κωστένογλου.

Αν την παρακολουθούσε πάλι με το αυστηρό «όπως και να ‘χει, ΑΕΚ είσαι» θ’ ανακάλυπτε αδυναμίες. Δικαιολογημένες μεν (λόγω της απειρίας των νεαρών και της παρθενικής συνύπαρξης με τους υπόλοιπους), αλλά αδυναμίες. Σαν τα λάθη που «γέννησαν» 3-4 ευκαιρίες των Ρώσων τις οποίες για… πολύ συγκεκριμένους λόγους δεν πλήρωσε. Είτε επειδή ο Χέλγκασον έκοβε ανέλπιστα καλά (τετ α τετ Τορμπίνσκι), είτε επειδή ο Αραμπατζής φώναζε «παρών» (σουτ Σίσκιν), είτε επειδή ο Ιγκνατίεφ φώναζε… αχ (πλασάροντας ελάχιστα έξω λίγο πριν το ημίχρονο).

«ΠΑΟ… γι' άλλα»

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, ο Κωστένογλου δεν περίμενε καθόλου για αλλαγές (Κοντοές αντί Χέλγκασον και Λεονάρντο αντί Μπερνς). Δυστυχώς για ‘κείνον, ο Γεωργέας… περίμενε όσο χρειαζόταν στη χαλαρή σέντρα του Ομπίνα, για να ‘ρθει ο Γκλουσάκοφ και να δώσει στη Λοκομοτίβ αυτό που (αντικειμενικά) άξιζε μέχρι τότε. Κι όμως, η ΑΕΚ βρήκε κουράγιο -σχεδόν απίστευτο για την απειρία της ενδεκάδας της. Όχι μόνο για να στριμώξει τους Ρώσους. Αλλά και για ν’ ανταμειφθεί γι’ αυτό με το πέναλτι που (κέρδισε και) εξαργύρωσε ο Λεονάρντο.

Δυστυχώς, η φούρια της δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Αντίθετα, πολύ έμελλε να κρατήσει η ταλαιπωρία της μπάλας απ’ τον Αραμπατζή σ’ ένα ανύποπτο γύρισμα στο 72’. Τόσο ώστε ο Μαϊκόν να τον αναγκάσει σε λάθος που τον έκανε να μοιάζει ερασιτέχνης και η ΑΕΚ να μοιάζει αδύνατο πλέον να (ξανα)γυρίσει το ματς. Το έδειξε η αμηχανία της ν’ αντιδράσει και το επιβεβαίωσε η «χαριστική βολή» του Ιγκνατίεφ λίγο μετά. Αυτή που τη «σκότωσε» οριστικά πια στο Europa League κι έκανε ακόμα πιο απαραίτητες τις αποδείξεις στο ντέρμπι πως είναι «ζωντανή» -τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα απ' το www.sport-fm.gr.





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς, Χέλγκασον (46' Κοντοές), Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Σιαλμάς (59' Γκερέιρο), Κάρλος, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης, Τσουκαλάς

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μπουρλάκ, Σίσκιν, Θαπατέρ, Τορμπίνσκι (61' Μαϊκόν), Γκλουσάκοφ, Ίμπριτσιτς (81' Νουρόφ), Ιγκνατίεφ (81' Σίτσεφ), Ομπίνα

Στον πάγκο έμειναν οι: Αμαλσένκο, Ντα Κόστα, Γιανμπάεφ, Πολόζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζορτζ Ντράμοντ, Γκρέιαμ Τσέιμπερς (Σκωτία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x