Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ της Ευρώπης, αγνοείται καιρό τώρα…

Ξεκαθαρίζω πως ούτε σε μένα αρέσει, το να «σνομπάρει» η ΑΕΚ τα ματς της Ευρώπης. Με την διαφορά ότι εγώ φώναζα την εποχή που η «Ένωση» ήταν υγιής και είχε μια ισχυρή διοίκηση, πως δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα γιατί θα το πλήρωνε ακριβά η ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον φάουλ να πέφτει τόσο «ανάθεμα» στον Κωστένογλου απ’ όσους την καλή εποχή, έκαναν τις «πάπιες» σε παρόμοια φαινόμενα.

Ξεκαθαρίζω πως ούτε σε μένα αρέσει, το να «σνομπάρει» η ΑΕΚ τα ματς της Ευρώπης.

Με την διαφορά ότι εγώ φώναζα την εποχή που η «Ένωση» ήταν υγιής και είχε μια ισχυρή διοίκηση, πως δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα γιατί θα το πλήρωνε ακριβά η ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τα επόμενα χρόνια.

Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον φάουλ να πέφτει τόσο «ανάθεμα» στον Κωστένογλου απ’ όσους την καλή εποχή, έκαναν τις «πάπιες» σε παρόμοια φαινόμενα.

Του Κώστα Μιαούλη

Με ρόστερ όπου οι καλοί παίκτες δεν περισσεύουν και είναι λίγοι σε αριθμό, επέλεξε να αφήσει παίκτες εκτός μάχης και με ένα σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής (Κάλα) ενόψει Παναθηναϊκού. Όταν η ΑΕΚ, όμως, ήταν δυνατή και με καλό ρόστερ, δεν άκουγα τόσες φωνές.

Όταν ο Φερέρ προτιμούσε να ξεκουράσει παίκτες σε ματς που παιζόταν πρόκριση από τους «32» του «16» του ΟΥΕΦΑ κόντρα σε μια κάκιστη Παρί, για να κρατήσουμε παίκτες ξεκούραστους την Κυριακή, επειδή υπήρχε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για να θυμόμαστε κιόλας, στο ματς που είχε ξεκούραστους η ΑΕΚ δέχτηκε «τεσσάρα» από τους «πράσινους». Κι όλα αυτά τη σεζόν που η «Ένωση» πήρε οκτώ πόντους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ!!!

Για το παιχνίδι σχόλια πολλά δεν χωράνε. Ο Χέλγκασον εξέπληξε ευχάριστα στο πρώτο μέρος, αλλά στάθηκε άτυχος και μαζί του προφανώς κι η ΑΕΚ. Ο Κοντοές που κανονικά θα έπρεπε να μπει στη θέση του τραγικού Γεωργέα μπήκε αντί του Ισλανδού για να παίξει στόπερ. Το πρώτο γκολ είναι δώρο της κάκιστης αντίδρασης του «Φούλη» που μπορεί εύκολα να κόψει τη μπαλιά, αλλά απών είναι και ο Κοντοές από τη φάση, ενώ κακή απομάκρυνση κάνει ο τελευταίος και στο 3ο γκολ.

Η «Ένωση» μπαίνει στο ματς για ένα δεκάλεπτο με Λεονάρντο και τον Κάρλος να παίρνει επιτέλους μπροστά, όπως και τον Μπέλεκ. Ο Κωστένογλου ορθώς αλλάζει τον Σιαλμά με τον Γκερέιρο, αλλά κάνει λάθος που δεν αλλάζει το σύστημα σε 4-3-3, διότι ο Κάρλος φεύγει από τον άξονα και πηγαίνει πλάγια τη στιγμή που έχει πάρει τα πάνω του. Βέβαια αυτή την αλλαγή θα την κρίναμε διαφορετικά, αν δύο λεπτά μετά απ’ αυτή, ο Αραμπατζής δεν έκανε το «δωράκι» για να γίνει το 1-2.

Συμπερασματικά και σε αυτό το ματς, ο Γεωργέας ήταν κάκιστος, ο Αραμπατζής κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση μέχρι τη στιγμή που κάνει δώρο το γκολ. Ο Λαγός σε ρηχά νερά, ο Μπέλεκ σε κάκιστη μέρα, ο Κάρλος χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να παίξει μπάλα, Μπερνς εξαφανισμένος, Σιαλμάς λίγα πράγματα, ενώ ο Γκέντσογλου πλην ενός 20λεπτου στο δεύτερο μισό του α’ μέρους κάνει μια ακόμα μέτρια εμφάνιση -όπως καλός δεν ήταν και ο Μάκος.

Η ήττα ήρθε μοιραία και αναπόφευκτα, γιατί ένας Λεονάρντο δεν φτάνει. Από την προσπάθεια που κατέβαλλαν στο γήπεδο, παράπονα έχω από πολλούς. Ακόμα περισσότερα θα έχουν οι ηρωικοί 4.000 και κάτι που πήγαν στο γήπεδο.

Υ.Γ. Η νίκη κόντρα στην Μπενφίκα και το διπλό με τη Χάιντουκ είναι οι τελευταίες αναλαμπές σε μια σκοτεινή ευρωπαϊκή πορεία για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Οπότε, το κακό δεν ξεκίνησε σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x