Europa League

Σόκαρε την Άρσεναλ και άφησε ανοιχτή την πρόκριση η Σλάβια!

Μπορεί η Άρσεναλ να πήρε προβάδισμα στο 86’ με τον Πεπέ, ωστόσο ο Χόλες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το ματς στα ίσα (1-1), αφήνοντας ανοιχτή την ρεβάνς.

Άρσεναλ και Σλάβια Πράγας ήρθαν 1-1 για τον πρώτο προημιτελικό του Europa League.

Νωθρό το πρώτο ημίχρονο, με το ματς να… φουντώνει στην επανάληψη και να παίρνει φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν στο 86ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες» ο Πεπέ και ο Χόλες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίζει σε 1-1.

Το ματς

Το πρώτο μέρος του αγώνα κύλησε ισορροπημένα, με την Άρσεναλ να μην καταφέρνει να βρει διαδρόμους και να… σπάσει την καλοστημένη Σλάβια Πράγας. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ κυρίως στις αντεπιθέσεις, το οποίο δεν ήρθε και έτσι οι δυο τους πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν στο 29’ με τον Σάκα, όταν από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει την εστία του Κόλαρ.

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Γουίλιαν στο 49’ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Το δεύτερο δοκάρι για την Άρσεναλ ήρθε στο 62’ με τον Λακαζέτ, ο οποίος ήταν μόνος του απέναντι στον Κόλαρ, αλλά με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή συμβολή των δοκών. Η μια φάση διαδεχόταν την άλλη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να βρουν εστία. Η μεγαλύτερη στιγμή για την Σλάβια ήρθε στο 77’ με τον Σέβτσικ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει!

Ο ερχόμενος από τον πάγκο στο 77ο λεπτό Ομπαμεγιάνγκ, στο 79’ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα οι «κανονιέρηδες» πίεζαν ασφυκτικά, η Σλάβια δεν μπορούσε να αντιδράσει, με το γκολ να έρχεται στο 86ο λεπτό με ωραίο «τσιμπητό» τελείωμα του Πεπέ πάνω από τον Κόλαρ, ύστερα από ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Άρσεναλ θα φύγει νικήτρια, η Σλάβια Πράγας «σήκωσε» κεφάλι και με τον Χόλες που διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.





MVP: Ο Τόμας Χόλες σκόραρε στο 94’ για την Σλάβια Πράγας, φέρνοντας το ματς στα ίσα, σοκάροντας την Άρσεναλ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Με αυτό το γκολ έσωσε την ομάδα του από την ήττα και της έδωσε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.




Εδώ μπορείτε να δείτε το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x